Kombinácia iPadu a iPhonu/iPodu touch ako alternatíva k herným konzolám

Vývojári retro hry The Incident z Big Bucket Software zverejnili na svojom blogu zaujímavé využitie iPadu a iPhonu/iPodu touch ako alternatívy k herným konzolám. Funguje to úplne jednoducho, blížiaca sa aktualizácia hry (verzia 1.3) umožní pripojiť iPad k displeju, hru pritom budete ovládať bezdrôtovo z vášho iPodu touch alebo iPhonu.

Použitie iPhonu/iPodu touch ako herného ovládača nie je novinkou, táto možnosť je aj vo verzii 1.2, novinkou je práve možnosť výstupu obrazu z iPadu napríklad na váš televízor. Práve s týmto si dali vývojári najviac práce. Zatiaľ čo väčšina ostatných aplikácií umožňujúcich výstup obrazu z iPadu používa klasické pomery strán ako iPad, vývojári hry The Incident prispôsobili tento výstup tak, aby pôsobil prirodzene aj na širokouhlých externých displejoch.

iPad tak s touto hrou nahradí funkciu hernej konzoly, iPhone/iPod touch zase funkciu ovládačov, z ktorých bude možné ovládať všetky aspekty hry, na samotnom iPade už nič nastavovať netreba. K takémuto využitiu iPadu samozrejme potrebujete príslušenstvo pre pripojenie iPadu k TV, napríklad Apple iPad Dock Connector to VGA Adapter.

Pre majiteľov aktuálnej verzie hry The Incident je dobrou správou aj skutočnosť, že pôjde o bezplatnú aktualizáciu, ktorá by mala byť dostupná už čoskoro. The Incident si môžete za 1,59 EUR kúpiť v App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.