iPhone 4: Presnejšia GPS navígácia, rýchlejšie sťahovanie a odosielanie dát

iFixit počas rozoberania iPadu 3G zistili, že iPad 3G používa GPS čip od Broadcomu (BCM4750) a je oproti tomu, ktorý je použitý v iPhone 3GS, rýchlejší a presnejší. Rozoberanie iPhonu 4 stránkami iFixit.com dokázalo, že vylepšený GPS čip nechýba ani v novom iPhone 4, a tak by obidve tieto zariadenia mali mať pri zisťovaní polohy zhruba rovnakú rýchlosť a presnosť.

Rýchlosť sťahovania a odosielania dát

iPhone 4 je oproti iPhonu 3G výrazne rýchlejší aj v sťahovaní a odosielaní dát. Dokazuje to testovanie redaktora stránok ZDnet, ktorý porovnával iPhone 3G a iPhone 4 prostredníctvom testov rýchlosti na stránkach Speedtest.net a v aplikácii Speedtest od Xtreme Labs.

Porovnanie rýchlostí iPhone 4 a iPhone 3G
Porovnanie rýchlostí iPhone 4 a iPhone 3G

Vyšším rýchlostiam vďačí iPhone 4 podpore HSDPA (tú má aj iPhone 3GS) a HSUPA. Teoreticky by tak iPhone 4 mal byť schopný dosahovať rýchlosť sťahovania až 7,2 Mbps a odosielania až 5,8 Mbps. Skutočné výsledky sú samozrejme odlišné, najdôležitejším faktorom je kvalita siete a jej pokrytie.

komentárov
  1. Co sa tyka GPS, iPad 3G pouziva ten isty GPS chip ako iPhone 4.
    Tento chip pri zlepsenej presnosti spotrebuje v priemere iba 1/3 energie ako GPS chipy v iPhone 3GS a 3G.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.