iPhone 4 má ďalšie problémy – Proximity senzor

Výrazne medializované problémy iPhonu 4 so signálom boli Applom nakoniec oficiálne vysvetlené a nakoľko nejde o žiadnu hardvérovú chybu, nesprávne zobrazovanie sily signálu bude už v najbližších týždňoch opravené cez softvérovú aktualizáciu. Nanešťastie, v diskusných fórach Apple sa začínajú objavovať ďalšie problémy, tentokrát s Proximity senzorom. Ten v iPhonoch slúži na to, aby softvér telefónu rozoznal, či ho držíte pri uchu alebo nie. Počas telefonovania sa totiž displej iPhonu po priblížení k uchu logicky vypne, čím sa predíde nechcenému používaniu zobrazených tlačidiel.

Pomerne veľkej skupine užívateľov však tento senzor nefunguje, ako by mal. V podstate s ním existujú dva druhy problémov – displej sa buď počas priblíženia k uchu nevypne alebo sa po opätovnom vzdialení od ucha automaticky nezapne. Takmer s istotou ale ide o softvérový problém. Ako píše Macworld, mnohým užívateľom pomôže obnovenie pôvodných nastavení telefónu (Settings → General → Reset → All Settings), Apple údajne istému zákazníkovi odporúčil reštartovanie sieťových nastavení (Reset Network Settings), čo taktiež pomohlo. Ďalšou možnosťou je tvrdé reštartovanie iPhonu. Apple sa k tomuto problému zatiaľ oficiálne nevyjadril, nakoľko ide pravdepodobne o softvérový problém, nápravu bez nutnosti použiť vyššie uvedené postupy možno spoločnosť zverejní v najbližšej aktualizácii.

komentárov
  1. je logicke, ze v iOS 4.0.0 je viacero chyb, pretoze update prelozili na par tyzdnov – z toho podla mna vyplyva, ze vsetky zname chyby budu fixnute v 4.0.1 …

    0
    0
  2. Tento problém som mal aj ja na svojom 3G po upgradovaní na iOS4 s následným restorom. Po upgrade a zvolení nový iPhone sa problém stratil :)

    0
    0
  3. To je už na prášky. Doteraz platilo, že nekúpim prvú verziu OS, kým tam nebudú vychytané muchy. Apple sa podarilo tuto vychytávkovú stratégiu posunúť aj na telefóny. Úžas. Dúfam len, že do septembra to vyriešia.

    0
    0
  4. lenze ja uz cakam od jednotky, ale zatial no neviem. Zrejme pockam na 5GS to uz by mohlo mat aj microSD kartu snad :)

    0
    0
  5. keby mali secky telefony len taketo chyby, to by bolo!
    si uvedomme, ze sa ozyva 2000 000 cerstvych majitelov, a medialna odozva na kazdy prd vo vesmire je taka obrovska, ze o chybach pisu aj slovenske noviny … a to sa ten mobil na slovensku ani nepredava a nikto to tu realne v ruke nedrzal :D

    Mne to pide statisticky na zatial najspolahlivejsi a najmenej chybovy mobil na trhu. Taku verejnu kontrolu nema ziadny iny.

    0
    0
  6. root – jednak nestoji 1000e a jednak su to iba softverove chyby ktore sa opravia vo verzii 4.0.1 ktory bude za chvilu .. ak ich ten update naozaj vyriesi, nevidim v nich ziadny problem ;)..

    0
    0
  7. Je mi zle keď to hovorím, ale vy ste retardi ? SDkarta, budem čakať na 5Gs (odkiaľ to G ? ) Preboha, ak nepoznáte filozofiu S. Jobsa, tak nepíšte …

    0
    0
  8. nerád vám kazím ilúzie, ale apple potvrdil že problém s anténou neopraví v najbližšom update. čítajte gizmodo.

    0
    0
  9. Michal takac, gizmodo je asi tak dôveryhodný zdroj ako čas.sk .. odkedy kúpili kópiu iPhone 4 a Apple ich nepozval na WWDC, tak to nevedia rozdychat a z fanboyov sa stali hateri .. cize nula bodov ;)

    0
    0
  10. Kazdy novy SW ma chyby … Problemy s drzenim a signalem maji take nektere Nokie, ale tim ze to neni iNokie tak se tim proste nikdo moc nezabyva :)

    0
    0
  11. Mne napr. po upgrade na iOS 4 zmizli MMSky… Pritom nemam ziadny jailbreak ani unlock. Na nete som nasiel, ze by malo pomoct restartnut nastavenia, ale velmi sa mi do toho nechce, vsetko odznova nastavovat …

    0
    0
  12. :D :D jake mena ze 4GS a 5GS po prve ziadne 4gs nebude ani 5gs,ziadna SD karta tam nebude co davate. ja Mam iphone 4 nemam snim ziadne problemy a ten signal nie je chyba sice klesa ked ho drzite v rukach ale nikdy nie pod 2 palicky !!! mozte skusit :D a kto ma problemy s displejom chodte do autorizovaneho servisu a mate zadarmo opravu ak to je hardverova chyba !!! a netraposte je to best. A ty co ospevuju Galaxi S :”si robite haluz ved ten mobil ma 4 krat viac chyb ako iPhone :D NEJDE NET , samsung app store,market,GPS,a niekedy sa ani nepripoji na Kies jedine co tam je dobre je vaha a display :(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť