Inklet – premeňte svoj touchpad na MacBooku na kresliaci tablet

Ten One Design zverejnili novú aplikáciu Inklet umožňujúcu používať touchpad MacBooku ako tablet. Netreba si to však mýliť s očakávaným Apple tabletom, nakoľko táto funkcia je podobná Wacom tabletom. Tie sa využívajú najmä v oblasti grafiky pre kreslenie stylusom. Aplikácia Inklet pritom v neprofesionálnom prostredí za príjemnú cenu 25 USD hravo nahradí výrazne drahší tablet. K aplikácii je možné dokúpiť špeciálne pero (stylus), Pogo Sketch, ktorý naviac pridáva rozoznávanie tlaku vyvinutého na touchpad. Sila, ktorú pri kreslení týmto stylusom vynaložíte, následne ovplyvní hrúbku kreslenej čiary. Stylus je dostupný za 15 USD. Funkčnosť riešenia vo Photoshope prezentuje nasledujúce video:

Aplikáciu si môžete zakúpiť na oficiálnych stránkach. Dostupná je aj bezplatná demo verzia. Nakoľko táto novinka púta veľkú pozornosť, je možné, že oficiálna stránka bude preťažená. V takom prípade si demo verziu môžete stiahnuť zo stránok Apple. Pre funkčnosť aplikácie potrebujete minimálne Mac OS X Snow Leopard.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.