Informácie z prvého rozoberania iPadu

Ľudia zo stránok iFixit.com patria už tradične k prvým, ktorým sa podarilo rozobrať najnovší produkt od Apple – iPad. Samozrejme, z rozoberania priniesli aj niekoľko zaujímavých postrehov. Počas rozoberania sa im podarilo zlomiť niektoré plastové časti, preto zdôrazňujú zvýšenú opatrnosť pri rovnakých pokusoch bežných majiteľov iPadu. Prekvapivo rovnomerné je rozloženie hmotnosti, predná časť – displej a zadná časť vážia obidve 350 gramov. Keďže je v predaji zatiaľ len Wi-Fi verzia, v pravom hornom rohu objavili pomerne veľký voľný priestor, v ktorom sa bude nachádzať 3G čipset. Vôbec najviac priestoru zaberajú dve paralélne uložené batérie. iPad má –512 MB– 256 MB veľkú pamäť RAM. Wi-Fi anténa uložená za Apple logom je veľmi podobná, možno identická tej, ktorá je použitá v iMacu.

Zrejme najzaujímavejší je fakt, že prázdne miesto na vrchu iPadu, o ktorom sa pôvodne predpokladalo, že je určené pre iSight kameru, bolo nakoniec využité pre svetelný senzor. Podľa neho iPad automaticky upravuje podsvietenie displeja. Na záver rozoberania autori poznamenali, že napriek čistému dizajnu nebude iPad zariadením, ktoré si budú môcť ľudia bez problémov opravovať doma.

komentárov
  1. TOMAS, si si tym isty? Vyzera to, ze 256MB je dostupnych pre aplikacie, ale zariadenie ma celkovo 512MB. Tak to aj vyplyva z prvych rozobratych kusov.

    Minimalne v tom nie je uplne jasno, zatial

    0
    0
  2. tak OK, iFixit to uz upravil, ale nie je to moc dlho:

    Povodne:
    The A4 contains “256MB of memory per die, for 512 MB total” the company’s teardown notes. That’s twice the system RAM of last year’s iPhone 3GS and third generation iPod touch.

    Update: iFixit updated their report to note that the iPad actually incorporates the same 256MB of system RAM as the iPhone 3GS.

    Inak to je trochu skoda, ked Nexus One ma v telefone 256MB, atk iPad 512 mat fakt mohol

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť