Google prechádza na Mac a Linux, Windows ruší kvôli bezpečnostným problémom

Zo sveta Google prišla zaujímavá novinka – zamestnanci si majú vybrať medzi počítačmi s Mac OS X alebo Linuxom, s Windowsom Google končí. Príčinou sú obavy z bezpečnosti Windowsu po janúárovom hackerskom útoku na Google, ktorý mal pôvod v Číne. Zdrojom týchto informácií sú prehlásenia zamestnancov. Nie je až takým prekvapením, že väčšina z nich Windows nahradzuje práve Macmi a nie Linuxom. Rozhodnutie Googlu sa týka aj nových zamestnancov, ktorí majú hneď po nástupe na výber z počítačov s Linuxom alebo Mac OS X. Google pritom celosvetovo zamestnáva viac ako 10 000 zamestnan­cov, ak sa teda väčšina z nich rozhodne pre Mac, bude to pre Apple predstavovať pomerne významný nárast podielu vo firemnej sfére.

Táto novinka je zaujímavá najmä v kontexte súťaženia medzi Googlom a Apple. Obidve spoločnosti si totiž konkurujú v stále širšom spektre produktov. Od mobilných operačných systémov (Android vs. iPhone OS) cez internetové prehliadače (Google Chrome vs. Apple Safari) až po periférie ako Google TV (proti Apple TV). Google týmto rozhodnutím v podstate nepriamo podporí svojho konkurenta.

komentárov
  1. Ked funguje google na oknach, tak tiez podporuje svojho konkurenta (windows mobile, hotmail&msn, internet explorer, bing&bing.maps, etc), takze az tak moc sa toho nezmeni. Nepodporoval by iba v pripade, ak by presli na Linux. Ale sa mi toto postupne pochovavanie okien celkom paci.

    0
    0
  2. Tak tomuto sa hovori *zdrava* konkurencia. Osobne mam v laske obe spolocnosti a som rad, ze superia, ale neodmietaju sa navzajom.

    0
    0
  3. aj keby vsetci zamestnanci presli na OS X, tak to je okolo 20 000 pocitacov vo svete. Nepride mi, ze by to mohlo znamenat vyznamny narast podielu. Skor, ze to nebude ani desatina %. Vo svete bude tak zopar stovak milionov firemnych pocitacov. Ale radost tam pracovat, dostanem desktop, notas a monitor ako delo. Keby tak chcelo rozmyslat viac spolocnosti:)

    0
    0
  4. Ja mam tiez strach z tej havede, co moze do OS docvalat… Taktiez na kvalite Apple pocitacov citit, ze Intel Macy su uz brutal komercna vec. So starou G4 som nemaval take problemy ako teraz z iMacom… Uz to nie je biznis, ale byyyyznyyys!

    0
    0
  5. no tak sa ten hacker proste nabura na linux or mac os x, stale bude jeho cielom google a 100% ochrana neexistuje, vsetko co stvoril clovek je nejak aj clovek naburatelne….

    ale v podstate kvitujem taketo veci, lebo len vdaka narastajucemu podielu apple na trhu tu mame win7, takze v konecnom dosledku, cim väcsi boj, tym spokojnejsi konecny spotrebitel :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.