Google Goggles – vyhľadávanie cez obrázky konečne aj pre iPhone

Takmer rok po uvedení Google Goggles pre Android prináša Google túto inovatívnu funkciu aj na iPhone. Vyhľadávanie fotením nebolo vydané v samostatnej aplikácii, ale ide o novú funkciu už existujúcej aplikácie od Googlu – Google Mobile App for iPhone. Táto aplikácia umožňovala vyhľadávanie na základe hlasových povelov, pomáhala si aj určením polohy vášho telefónu a najnovšie vďaka Google Goggles dokáže vyhľadávať na internete aj to, čo práve odfotíte.

Funkcia je však ešte stále vo vývoji. Funguje dobre v prípade, že fotíte rôzne pamiatky, logá, obaly kníh, filmov a hier. Ak ste sa však tešili, že vám napríklad nájde informácie o zvieratách, ktoré odfotíte v ZOO, musím vás sklamať. Google Goggles si v tomto štádiu ešte nevedia poradiť s vyhľadávaním zvierat, rastlín, jedál, nábytku a podobne.

Google Mobile App je v App Store k dispozícii zadarmo, pre fungovanie Google Goggles však potrebuje iPhone 3GS alebo iPhone 4 s iOS 4 kvôli automatickému zaostrovaniu, ktorým disponujú len fotoaparáty v týchto iPhonoch.

V zbežnom testovaní aplikácie som nenarazil na väčšie problémy, samozrejme, Google Goggles sú dostupné len anglicky hovoriacim používateľom. S nájdením informácií o knihe (v angličtine) nemala aplikácia najmenší problém. Google Goggles na odfotenom obrázku vyhľadáva text, logá a obrázky, ktoré potom farebne odlíši. Vy si následne vyberiete, ktorý z nájdených výsledkov chcete ďalej vyhľadávať na Googli.

Google Mobile App

Približnú predstavu o tom, ako Google Goggles fungujú, si môžete urobiť aj na základe nasledujúceho vi­dea:

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.