Ďalšie detaily k novým produktom: dva disky v iMacu, klikateľné tlačidlo na Magic Trackpade, nabíjačka batérií

O nových a aktualizovaných produktoch, ktoré Apple včera predstavil, sa začínajú vynárať ďalšie detaily. Jedným z nich je, že 27″ model iMacu sa dá objednať vybavený okrem veľkého (1 TB) pevného disku aj menším SSD. Využiť sa takáto konfigurácia dá tak, že na rýchle SSD nainštalujete systém s aplikáciami, kým väčšie multimediálne dáta držíte na rotačnom disku.

Mnoho detailov sa vynorilo aj o Magic Trackpade, u ktorého Apple uvádza, že na ňom môžete klikať stláčaním celej plochy podobne ako na touchpade MacBooku alebo MacBooku Pro. Umožnené je to veľmi netradičným dizajnom – na spodnej prednej časti bluetoothového zariadenia sú dve malé tlačidlá, ktoré zároveň slúžia aj ako nožičky. Magic Trackpad je rovnako dlhý ako bluetooth Apple klávesinica.

Magic Trackpad

Magic Trackpad prináša okrem všetkých štandardných giest, ktoré už poznáme, aj jedno nové – pohyb okna pomocou troch prstov. V prípade, že je gesto nastavené, ostatné gestá pomocou troch prstov sú neaktívne. Na fungovanie Magic Trackpadu si treba stiahnuť cez Software Update nový ovládač, po jeho nainštalovaní sa gesto na pohyb okien pridáva aj na niektoré MacBooky.

Magic Trackpad

Apple k svojmu stále sa rozširujúcemu zoznamu bezdrôtových zariadení na tužkové batérie začal ponúkať aj nabíjačku. Nabíjačka a šesť dobíjateľných batérií stojí $29. Apple zdôrazňuje ekologickosť jeho batérií – nabíjačka spotrebuje po nabití batérie menej energie a batérie samotné vydržia „stovky“ nabití.

Foto: Apple, Macworld

komentárov
  1. hmmm tak na ten trackpad som ozaj zvedavy…dufam ze sa to nebude tllct s bluetooth klavesnicou a bude sa to rychlejsie vybijat…aj cena bude dobra takze rozhodne sa to umna doma musi objavit…

    0
    0
  2. Zle som precital a myslel som ze da dat disk do 27 cinema displeju.
    Ale ked tak rozmyslam nebolo by to zle riesenie keby sa dali dovnutra dat disky ktore by sa potom pripojili nejakym fw k imacu alebo macbooku :)
    Ach to by som bral.

    0
    0
  3. mna celkom zaraza ta cena tych diskov, hlavne tych kombinacii hdd a ssd.
    ked si kupim samostatne len HDD 2TB priplatim si $150, ak si kupim samostatne 256GB SSD, priplatim $600, no ak si ich kupim oba naraz, nezaplatim ich sucet($750) ale rovno $900, je to trochu prehnane.

    0
    0
  4. nebudem komentovať cenu diskov, ale to, že 2TB+256GB je drahší, ako súčet cien jednotlivých diskov je v tomto prípade logický, lebo keď si napríklad dáš 2TB, zrušíš ten pôvodný zo základnej konfigurácie, takže sa ti zníži cena toho disku. Tak isto keď si dáš ten flashový. Keď ich cenu zrátaš, tak dostaneš cenu 2TB+256GB-2*pôvodný disk, avšak keď vyberieš tú možnosť, že chceš v Macu 2TB+256GB tak ti pôvodný odpočíta len raz, lebo len raz sa tam nachádza… tu disk, ktorý je tam, si cenia na 150 dolárov

    0
    0
  5. Vždy si kupuji MBP s nejhorším diskem, ten pak pužívám jeko externí a do MBP si koupím takový SSD, který mi vyhovuje a parametrama převyšuje ten co je od Apple.

    0
    0
  6. No jestli sem pochopil tak u mtrackpadu se po zmacknuti zmacknou ty dolni spunty. To vylucuje pouziti na kline u medialniho centra.
    Ted otazka. Kdyz pripojim ssd v ext. Ramecku pres firewire, bude stejne rychly jako kdyby byl uvnitr?

    0
    0
  7. Kdyz dam na SSD system a na rotacni HDD budu ukladat praci, jak si s tim pak poradi TimeMachine? Bude na jeden ext. HDD delat dve ruzne zalohy dvou disku, nebo jednu a kdyz se mi po* jeden z disku, budu muset reinstal provest uz jen na jeden HDD? Nebo…?

    0
    0
  8. time machine bude robit 2 osobitne zalohy jedna boot a druha data, to si nastavis sam, ine je ak by si mal /Users folder na rotacnom disku – macosxhints.com

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť