Črtá sa nová spolupráca Applu s Microsoftom – výmena Google za Bing v iPhone

Podľa najnovších správ Apple jedná s Microsoftom o nahradení prednastaveného iPhone vyhľadávača z Google na Bing.com od Microsoftu. Akokoľvek nereálne to môže znieť, nejde o tak nelogický krok. Napriek tomu, že je Microsoft údajným rivalom Applu, konkurencia Googlu je stále silnejšia a rozširuje sa do nových oblastí. V prenesenom význame by sa tu dala použiť stará múdrosť v znení „nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ“. Ak budú jednania úspešné, Bing.com by už čoskoro mohol nahradiť Google nielen v iPhone (Mobile Safari), ale aj v Safari na Macu.

Stále väčšia konkurencia zo strany Google je zrejmá aj nedávnymi krokmi, ako odkúpenie reklamnej spoločnosti AdMob Googlom, presadzovanie vlastnej mobilnej platformy Android, operačný systém a internetový prehliadač Chrome a mnohé iné. Iné zdroje dokonca hovoria o snahe Apple vzdialiť sa od Google aj v oblasti máp, ktoré sú v iPhonoch momentálne poskytované prostredníctvom Google. Businessweek na záver článku uvádza, že by mohlo ísť taktiež o hru s časom a Apple by mohol byť ďalším veľkým hráčom, ktorý by sa pokúsil vstúpiť na trh s vlastným internetovým vyhľadávačom.

Bing.com si pomerne rýchlo získava popularitu najmä vďaka pokročilým technológiám vyhľadávania a začína sa považovať za kvalitnejšie riešenie ako Google. Porovnanie si priniesol napríklad server cnet.com. Koniec koncov, nič nie je jednoduchšie ako nový systém vyskúšať a urobiť si na porovnanie vlastný názor.

Zdroj: BusinessWeek

komentárov
  1. V prvom rade treba však ale uviesť, že plnohodnotný Bing.com s novými technológiami si človek vychutná až v prípade prepnutia vyhľadávača do US verzie. Najefektívnejšie sa je prihlásiť cez Live acc, nastaviť to na účte a len sa prihlasovať na 1 kliknutie cez 1Password.

    Už dlhšiu dobu používam Bing.com na Safari. Je pre mňa graficky prívetivejší, oceňujem rýchle zobrazenie obsahu zo stránok priamo z vyhľadávania. Taktiež relativita zobrazenia výsledkov na základe histórie vyhľadávania, spracovanie vyhľadávania obrázkov, videí, “visual search” mi príde na omnoho vyššej úrovni, než zaspaté UI od Google. Taktiež mapy sú vizuálne omnoho pokročilejšie.

    Touto spoluprácou by sa mohli vzťahy medzi MS a Apple omnoho posunúť v pred a v budúcnosti by mohli vznikať omnoho kvalitnejšie aplikácie z portfólia Live.com pre Mac, než sú doteraz. K tomu podpora Microsoft MAPI, ale to už sú len priania :))

    0
    0
  2. Vyhledavani Bing, nestoji v nasi lokalite za nic. Doufam, ze prepnout na Google tu bude vzdy. Apple mam sice hodne rad, ale tenhle kousek by dost zhorsil sluzby jak iPhone, tak meho oblibeneho Safari a dost tezko bych ho kousal.

    0
    0
  3. no omg, spajat sa s Microsoftom, to su mi veci… Ale naozaj sa to dalo cakat, google rozbehol kopec aktivit a Steve moc dobre vie, koho sa ma obavat. Aj ked trebars ten ich telefon je predajmi zatial pomerne velke sklamanie.

    a google vyhaldavac nie je uz davno to co byval. Ci vsak je bing lepsi… no zadial sa mi popravde nezda

    0
    0
  4. Na zacatku clanku pisete, ze je to mozna nepochopitelne … kdyz se nad tim zamyslim, tak mi na tom opravdu nic nepochopitelneho nepripada. Google strme expanduje a to se Applu pochopitelne nelibi, takze bych se vubec nedival kdybysme se za rok dockali Bingu jako defaultniho prohlizece jak v Safari tak v iPhone. Mne je to uprimne docela lhostejne. Bing neni rozhodne spatny vyhledavac, akorat me symamptie me tahnou vice ke Googlu…

    0
    0
  5. Bing v nasem regionu nepodava zas tak kvalitni vysledky, modernejsi interface je prinos, ale u iphone tezko vyuzitelny. Doufam, zustane minimalne u moznosti nastavit si zpet google search engine. Jak v iphone tak v safari v OSX.

    0
    0
  6. Nechápu smysl. Jednu firmu vyměnit za druhou? Nedopadne to za čas s Bingem stejně jako s Googlem? Proč si ronvou Apple neudělá vlastní engine.

    0
    0
  7. Vlastni engine je nesmysl. Jde predevsim o index databazi. Ano Bing ma zajimavy inteface, Apple by jiste zvladl jeste o mnoho elegantnejsi. V usability je preci jen dal naz MS i Google dohromady, ale databaze pro Google i bing resp live a jeste pred tim msnsearch maji preci jen svoji historii a osobne nevidim duvod proc kuli interface vytvaret vlastni search engine.

    Ke sluzbam live mam svoje vyhrady, nrad je pouzivǎ, nemam rad prilis barevny a v rade mist nelogicky interface. Rad zustanu u Google.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.