Bug v iOS 4.1 spôsobuje meškanie budíkov

Majiteľov iPhonu/iPodu touch s iOS 4.1 trápi nepríjemná chyba, ktorá spôsobuje nesprávne fungovanie budíkov po zmene času. Prvý raz sa tento problém objavil v Austrálii a Novom Zélande. Budíky tam zvonili o hodinu skôr, Apple prisľúbil rýchlu opravu, ktorá však zatiaľ oficiálne zverejnená nebola. Aby toho nebolo málo, vzhľadom na prechod z letného na zimný čas v Európe sa tento bug stihol objaviť aj tu. Jeho symtómy sú však mierne odlišné, budíky zvonia o hodinu neskôr, čo môže mať za istých okolností ešte horšie následky.

Našťastie, problému sa dá ľahko predísť, stačí staré budíky z aplikácie Clock odstrániť a pridať ich nanovo. Tých sa už tento problém týkať nebude a budík sa spustí v ten správny čas. Vzhľadom na to, koľko času už prešlo od zverejnenia tohto problému, sa jeho vyriešenia dočkáme s najväčšou pravdepodobnosťou až v iOS 4.2. Jeho vydanie by však malo prísť v najbližších týždňoch, vývojári už totiž obdržali „Golden Master“ verziu a Apple ich žiada o pridávanie aktualizovaných verzií ich aplikácií prispôsobených tejto verzii. Problém so zmenou času sa siedmeho novembra začne týkať aj USA a Kanady.

komentárov
  1. Dnes Rano mi nezvonil budik ktory som si nastavil vcera vecer no problem sa prejavuje po zadani repeatu pre konkretny den v tyzdni a pre weekdays … v pripade nastavenia repeat everyday zacne zvonit v stanoveny cas a taktiez pri nepouziti funkcie repeat. dufam ze to apple vyriesi cim skor.

    0
    0
  2. zmazanie starych budikov a nastavenie novych nepomaha vo vsetkych pripadoch. Napr., mam odskusane za ak si nastavite budik s opakovanim len pocas pracovnych dni tak stale nefunguje spravne, ale ked som si nastavil budik s opakovanim pocas celeho tyzdna tak ten isiel. No a je tam kopec roznych inych kombinacii kde to funguje a kde nie….
    Nastastie vcera bol sviatok a som si tu chybu vsimol ked mi budik nespravne zvonil (budik mam nastaveny na dni v tyzdni Po-Pia), inak by som dnes zaspal do prace!

    0
    0
  3. Potvrdzujem, dnes rano tento problem na mojom iPhone s iOS4.1… :)
    Budik mi zacal zvonit o hodinu neskor, az po prichode na firemne parkovisko. :D
    V pondelok som mal budik deaktivovany, takze problem sa neprejavil.

    0
    0
  4. Musim povedat, ze mi sposob – vymazat budiky, vytvorit nove – nepomohol. Vecer ked ma to napadlo, ze by to tak mohlo ist to fungovalo ale cez noc si to asi rozmyslelo a vstaval som o osmej :-)

    0
    0
  5. Prave dnes som si to vsimol. Hodiny na iPhone sa mi automaticky prestavili ale budik zvonil akokeby bol este stary cas, o hodinu neskor…

    0
    0
  6. kurnik, niektore chyby, ktore sa applu stavaju, su naozaj zavazne. no byt tak fotografom, ktory kvoli meskajucemu budiku zaspi a nestihne prist na svadobny obrad a potom aj to malo, co nafoti mu zas zmizne v iphoto kvoli bugu, tak si to mozem rovno hodit.

    0
    0
  7. Uvedený postup jsem zkoušel a nefunguje, takže si dovolím tvrdit, že je to blábol. I po smazání, restartu a novém definování budíků budík zvoní o hodinu později.

    0
    0
  8. Btw, riesenie s odstranenim a pridanim budikov na novo nefunguje…. Problem je v clanku podla mna nespravne opisany… Budiky zvonia o hodinu neskor iba ak sa vyuzije funkcia opakovat budik (napr. kazdy pondelok) tie co maju zvonit kazdy den, teda opakovanie je vypnute funguju spravne…

    0
    0
  9. Ani mne to nejde. Po odstraneni vsetkych budikov som aj niekolkokrat restartoval telefon a nic nepomohlo ! Proste to zvoni o hodinu neskor ! Nic nepomaha. Katastrofa. A to mam iPhone 4 za 900€ a trapny budik nejde :-( Asi sa vratim k nokii 3210 :-)

    0
    0
  10. No presne presne…. mam tento problem aj ja.. toto ale pekne posrali… lebo tym ludom pripravili dost nepriájemnu situaciu. oprava cim skor….!!!!!

    0
    0
  11. No ja tomu nechapem…mam 4.1 a mne budik funguje,naschval som si to este aj na iTunes pozrel,a ta mi tiez vypisuje ze mam 4.1 a budik mi funguje bez problemov :O

    0
    0
  12. tiez som cumel ako puk, ze budik zvonil o hodinu neskor ako bol nastaveny, esteze ma zobudilo slniecko, keby sme sa pripojili ku krajinam, ktore letny cas nemaju mame po probleme… :)
    neverim, ze sa prechodom na lc v globale nieco usetri a ak ano, minie sa to na humbuk okolo toho

    0
    0
  13. jaaj, co nad tym spekulujete, ja som si ho jednoducho posunul o hodinu skor, takze namiesto 6:30 na 5:30 a problem je vyrieseny ;-)

    0
    0
  14. NÁVOD JAK SE CHYBĚ VYVAROVAT:

    Stačí, když si budík, který máte nastavený opakovaně na určitý čas, stačí nastavit o hodinu dříve, než je Váš plánovaný čas vstávání ;-).

    0
    0
  15. Problem s budikom som odstranil tak, ze som spravil reset (v settings – general – reset – reset all settings). Teraz mi budiky funguju normalne. Jedina nevyhoda spocivala v tom, ze som musel opatovne prejst cele menu a ponastavovat veci, ktore sa vratili na default.

    0
    0
  16. A co tak vyskusat prestavit cas rucne? To by mohlo problem odstranit. Este som to neskusal, ale za pokus to stoji podla mna…

    0
    0
  17. Ja som kvôli tomu meškal dnes ráno do práce. Ešteže je tá práca je v mojej firme … toto sa mi ale nepáči.

    Školácka chyba, ktorej by sa Apple mal vyvarovať. Predpokladám, že Jobs pripraví onedlho nejaký event, kde predstaví revolučný nový firmware s revolučným nastavením času a budíku.

    0
    0
  18. no esteze som mal nastaveny budik aj na app NightStand inak by som pekne zaspal a to by teda nebolo pekne. Taktiez som vymazal budiky, nastavil manualne cas, vytvoril budik tak ci onak to zvoni o hodku neskor. Idem skusit restore to default settings.

    0
    0
  19. Ja som mal v nastaveniach manualne cas, a budiky nefungovali…a nefunguju ani po opatovnom odstraneni a vytvoreni. Aby mi fungovali, musim mat nastavene opakovanie na kazdy den.

    0
    0
  20. Dristy, zasa som zaspal, navod s odobratim starych budeni a pridanim novych u mna nefunguje. Poprosim autora clanku nech odstrani tuto bludnu informaciu ….. Dakujem

    0
    0
  21. mne rano budik nezvonil, ale aspon sestra mala na 6:30 tak ma zobudila.
    idem z domu, zapnem si radio, uz nastupujem do autobusu a zrazu budík.

    0
    0
  22. tak ako parada,restart a odstranenie povodneho budenia nepomohlo,zase ma to nezobudilo…ako dost velke sklamanie z mojej strany na iphone…ako ked clovek zaplati take peniaze za telefon alebo lepsie smartphone tak ocakava ze aspon bezne veci budu fungovat bez problemov

    0
    0
  23. no neviem či je to len môj problém, ale kombinácia dní po-ut-št nezvoní vôbec… ani o jednu či dva hodiny dopredu ani dozadu… divné no… (ale neopakovaný budík ide)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.