Betaverzia Steamu obsahuje informácie o Mac verzii

Úspech aplikácií a najmä hier pre iPhone zrejme priťahuje čoraz väčšiu pozornosť aj na stále populárnejšie Macy. Zatiaľ čo ich podiel na trhu neustále rastie, herné firmy sa do tohoto segmentu zatiaľ takmer nedostali. Až na pár výnimiek je drvivá väčšina hier dostupná výlučne pre PC s Windows alebo konzoly (Playstation 3, Xbox 360). To by sa však už čoskoro mohlo zmeniť. Svedčí o tom najnovšia betaverzia populárnej aplikácie Steam, v ktorej boli objavené zmienky o verzii pre Mac.

Steam je softvér, prostredníctvom ktorého majú Windows užívatelia možnosť nakupovať najnovšie hry priamo cez internet. Hra sa po zaplatení automaticky stiahne a už čoskoro je pripravená na použitie. Všetko čo treba urobiť je prihlásiť sa pod svojim užívateľským menom, s ktorým sa sprístupní aj zoznam online priateľov. Steam klient pre Mac sám o sebe nie je zárukou množstva nových hier. K tomu, aby sa hity ako Half Life 2 alebo Left for Dead dostali aj na Mac, je potrebné vytvoriť ich Mac verziu.

Zdroj: macnn

komentárov
  1. ono teraz sa väčšina hier portuje pomocou jedného programu istej firmy, ževraj to trvá len niekoľko dní/týždňov, takže by to nemalo byť nič extra zložité :)

    0
    0
  2. Na hry nemam cas, ale niekto by sa mohol hecnut a spravit port nejakeho moje oblubeneho simulatora aut, napriklad za taky RACE ON by som sa vobec nehneval… :)

    0
    0
  3. No ja mam steam na booku PC, ako keby left 4 dead 1,2 a day of defeat source bolo na MAC tak by som sa inak vytesoval, i ked na mojom Mini s 9400 grafikou neviem neviem.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť