Betaverzia Opery 11 – Tab Stacking, Plug-ins on demand, Extensions

Prostredníctvom oficiálnych stránok si už môžete bezplatne stiahnuť najnovšiu betaverziu Opery 11. Napriek tomu, že tento internetový prehliadač je stále relatívne v tieni úspešnej konkurencie (Safari, Firefox, Chrome), vývojári neváhajú a predstavujú nám nové vylepšenia. Prvou zaujímavou novinkou je funkcia Tab stacking.

Ak už poznáte Stacks v Mac OS X, význam tejto funkcie asi tušíte. Jednoduchými krokmi môžete v Opere 11 zoskupovať niekoľko záložiek do jednej. Rovnako jednoducho ich môžete prehliadať, zobrazovať si ich náhľady alebo ich opäť rozdeľovať.

Plug-ins only on demand

Click to Flash je známy plug-in, ktorý blokuje všetok Flash obsah na internetových stránkach. Ten sa spustí až po tom, čo naňho kliknete myšou. Rovnakú funkciu bude mať Opera 11 zabudovanú. Po jej zapnutí bude pre spustenie Flash obsahu na stránkach nutné kliknúť na ne myšou, ľahko sa tak vyhnete zbytočnému vybíjaniu batérie (na notebookoch) pri spúšťaní rôznych Flash reklám a podobne.

Týmto zoznam noviniek v Opere 11 ani zďaleka nekončí, ich úplný výpis nájdete tu. Ide najmä o lepší výkon, rozšírenú podporu HTML5, rýchlejšiu inštaláciu, podporu rozšírení a iné. Opera 11 je zatiaľ k dispozícii len ako betaverzia, pre Windows aj Mac.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.