Apple ukončuje program bezplatných púzdier ku všetkým iPhonom 4

Od začiatku predaja iPhonu 4 sa média chytili jeho problému so signálom. Ten bol často zveličovaný, Consumer Reports dokonca neodporúčali nákup tohoto telefónu napriek skutočnosti, že bol v ich hodnoteniach uvedený ako najlepší dostupný smartphone. Pod nátlakom verejnosti Apple nemohol naďalej problém ignorovať s tým, že žiaden problém vlastne neexistuje. Preto firma usporiadala špeciálnu tlačovú konferenciu, na ktorej oznámila, že zákazníkom, ktorí majú problém so signálom na iPhone 4, ponúkne bezplatne jedno zo svojich Apple Bumper púzdier, prípadne púzdro inej firmy. Zákazníci taktiež získali možnosť telefón vrátiť a zrušiť aj s ním spojenú viazanosť u operátora AT&T do 30 dní od kúpy bez poplatku.

Už počas tlačovej konferencie Steve Jobs oboznámil verejnosť s faktom, že program bude fungovať až do 30. septembra, kedy spoločnosť zváži ďalší postup. Bol si totiž istý tým, že problém je len umelo zväčšovaný a v skutočnosti sa týka len malého množstva používateľov v oblasti so slabým signálom. iPhone 4 by mal mať napriek tomu lepší príjem signálu oproti svojim predchodcom aj v týchto oblastiach. 30. september sa blíži a Apple týmto dňom ukončuje nielen poskytovanie bezplatných púzdier ku každému iPhonu 4, ale aj možnosť bezplatného vrátenia telefónu. Naďalej však ostáva otvorený priestor pre nespokojných zákazníkov, ktorí po kontaktovaní Apple Care ohľadom problémov so signálom môžu aj naďalej obdržať bezplatne púzdro Apple Bumper, no pôjde už len o jednotlivé prípady a púzdra ostatných firiem nebudú ponúkané.

Pravidlá pre vrátenie telefónu sa menia na pôvodné, zákazník je teda oprávnený vrátiť telefón do 14 dní od kúpy, no musí zaplatiť poplatok 10 % za vrátenie rozbaleného telefónu. Na Slovensku je situácia odlišná, napríklad zákazníci mobilného operátora Orange už pri kúpe podpisujú zmluvu o tom, že sú si vedomí možného problému so signálom „pri nesprávnom chytení“, a že nejde o hardvérovú chybu telefónu.

Nárok na bezplatné púzdra majú aj slovenskí zákazníci, ak teda nechcete prísť o túto možnosť, treba navštíviť k tomu určené Apple stránky. Dostupnosť púzdier zabezpečuje Apple, nie mobilní operátori. Podrobný popis postupu, ako bezplatné púzdro získať, nájdete tu. Nakoľko program končí, telefóny zakúpené po 30. septembri už nárok na bezplatné púzdro strácajú.

komentárov
  1. S tým signálom je to tragické. Osobne bývam na dedine, kde je signál Orangeu nie celkom dobrý. Ale k veci. Stáva sa mi, že iPhone 4 mi síce vypisuje 2 paličky, pričom účastníkom, ktorí mi volajú to stále hlási, že som nedostupný … takže podľa mňa tento problém nie je umelo zveličovaný, skôr si myslím, že s príchodom iOS 4.0 ten príjem signálu Apple nafúkol a pre istotu tam dal aspoň jendu dve paličky, aby nik nemohol povedať, že signál je slabý, resp. žiadny.

    A je to pravda, nech držíte telefón akokoľvek, ten signál je ako som už povedal – tragický.

    0
    0
  2. Poziadal som bumper case cez ten program (slovensky), no stve ma ze tam bol na vyber len bumper case ciernej farby. Pokial by chcel clovek bumper inej farby, tak teraz nema sancu ani kupit, kedze teraz kvoli programu nie su obaly officialne v predaji.

    0
    0
  3. inak tiez som si myslel ze problemy s signalom sa tykaju len AT&T sieti v Amerike, ale v domacnosti ma moj iP4 v Starom meste vacsinou len 2-3 ciarky a 3GSko styri, tak neviem co si mam o tom mysliet. volanie je samozrejme bezproblemove. obe tel su na operatora Orange.

    0
    0
  4. nhm dost zavisi od operatora..ja osobne mam t-mobile a este ani raz som nemal problem so signalom (klop klop) ale poznam ludi co maju iphone s orangeom a uz vela krat sa stazovali.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.