Apple rozoslal vybraným médiám pozvánku na 27. januára 2010 – očakávané uvedenie tabletu a iPhone OS 4

Apple včera rozoslal pozvánku vybraným médiám na prezentáciu, ktorá sa uskutoční dňa 27. januára 2010 v Yerba Buena Center for the Arts v meste San Francisco, California o 10:00 pacifického času (19:00).

Motív v e-mailovej pozvánke „Come see our latest creation“ (v preklade „poďte sa pozrieť na náš posledný výtvor“) s výraznými farebnými umelecky znázornenými škrvnami môže naznačovať konkrétne zameranie tabletu, pokiaľ naozaj Apple plánuje predstaviť svoj tablet. Jeho vývoj totiž zatiaľ oficiálne nikdy nebol potvrdený.

Spolu s tabletom by Apple teoreticky mohol uvoľniť betaverziu nového Xcode spolu s SDK pre vývoj softvéru pre toto nové zariadenie. O niekoľko mesiacov by tak mohol prísť tablet na trh rovno s aplikáciami od nezávislých vývojárov, podobne ako iPhone.

Okrem tabletu je pravdepodobné, že Apple predstaví aj iPhone OS 4.0, betaverzia SDK by mohla taktiež zároveň podporovať tento nový firmware, čím poskytne vývojárom dostatok času na prípravu svojich aktuálnych aplikácií. Silnejší marketingový efekt by však mohol mať iPhone firmware 4.0 vo finálnej verzii spolu s uvedením nového modelu iPhone, ktorý je pri dodržaní aktuálneho intervalu (cyklu) ešte 6 mesiacov ďaleko.

komentárov
  1. ” výraznými farebnými umelecky znázornenými škrvnami môže naznačovať konkrétne zameranie tabletu”

    To by ma zaujimalo, ako autor clanku na toto prisiel …

    0
    0
  2. iPhone firmware 4.0? Som zvedavý, čo všetko bude v ňom nové. A o čo všetko Apple tento firmware oseká vo verzii pre starsie iPhony

    0
    0
  3. Marek: ziaden tablet nebude. Prestavia novy iLife, mozno novy Aperture a mozno updatnu konfiguracie nejakeho HW, to bude tak vsetko…
    Teoreticky mozno este vybehnu s nejakou nahradou Shake, ale to je skor sci-fi ako realita…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.