Apple predstavil nový iLife ’11 — dostupný oddnes a iba za 49 USD

Apple začal svoju macovsky zameranú prezentáciu rozprávaním v číslach. Mac sa zaslúžil presne o jednu tretinu zisku firmy Apple. Na svete používa Mac 50 miliónov ľudí a za posledný rok sa predaj zdvihol až o 27 %. V USA prekonal podľa dát agentúry NPD Mac 20-percentný podiel na trhu počítačov.

Na platforme je 600 tisíc registrovaných vývojárov a číslo sa zvyšuje až o 30 tisíc každý mesiac. Tim Cook, viceprezident spoločnosti, ocenil novonadobudnuté partnerstvo s Valve, ktorá priniesla na platformu hráčsky systém Steam a Autodesk, ktorý čoskoro sprístupní Autocad. Microsoft je spomenutý ako stály partner firmy. Apple sa pýši už siedmy rok za sebou prvým miestom v spokojnosti zákazníkov. Podobne je to aj v zákazníckej podpore.

iLife ’11

iLife je označený za dôvod prečo si niektorí ľudia kupujú Mac. Firma predstavuje novú verziu balíka, s rovnakou päticou aplikácií.

iPhoto 11

  • Nové fullscreen módy — S aplikáciou sa teraz dá pracovať aj výlučne vo fullscreene. Nevidíte len fotky samotné, ale aj Events, Faces a Places.
  • Vylepšená integrácia Facebooku. — iPhoto automaticky zobrazuje fotky zo sociálnej siete Facebook a Flickr.
  • Jednoduché emailovanie — Emailový klient pre odosielanie fotografií integrovaný priamo v iPhote. Prináša mnohé témy, možnosť zaslať fotky v plnom rozlíšení.
  • Nové slideshow — Pôsobivé animované prezentácie. Nové témy „reflection“ a „holiday spirit“.
  • Tvorba kníh — Cez funkciu tvorby kníh si ľudia objednávajú dva milióny výtlačkov ročne, teraz sa funkcia ešte výraznejšie zlepšuje. Na výber sú mnohé témy a používateľ má pri tvorbe plnú kontrolu.
  • „Knihtlačové“ pohľadnice — Pohľadnice tlačené z výšky s reliéfom a digitálne vytlačenou vašou fotografou.

iMovie 11

  • Nová editácia audia — Úprava hlasitosti v celej sekvencii alebo len v určitých častiach. Prechody a zvukové efekty.
  • One-step effects — Jednoduchá tvorba efektov ako je spomalený opakovaný záznam alebo zamrazená snímka.
  • Trailery — Apple predstavuje skutočne pôsobivý spôsob tvorby filmových uputáviek. Vyberiete zábery určitého typu a  program urobí všetko za vás. Detekcia tvárí vám pomáha vybrať vhodné sekvencie.

GarageBand

  • Groove matching — Pomôcka pre úpravu rytmusu pri zle nahranej pesničke. Xander Soren, hlavný inžinier aplikácie funkciu humorne nazýva spellcheckerom pre zlý rytmus.
  • Flex Time — Funkcia pre úpravu dĺžky rôznych tónov a segmentov.
  • Nové lekcie — Nové lekcie pre náuku hrania na klavíri a gitare.
  • Ako hrám? — Umožňuje hrať „popri“ skutočnej pesničke a porovnať, na koľko percent ste zahrali pieseň dobre.

Cena a dostupnosť

iLifom je ako vždy vybavený každý nový Mac, majitelia staršej verzie môžu upgradovať len za 49 $. Balík programov je dostupný v USA už oddnes.

Foto: Apple/Engadget

komentárov
  1. 2efkooo – urcite bude minimalne na CD pribalene. Na keynote rikali, ze bude u kazdeho noveho prodaneho macu. V nejhorsim se muzes zeptat prodavace.

    Ja takhle loni taky v NYC kupoval MBP v den kdy vysel Snow Leopard. Na MBP byl sice nainstalovany Leopard i orig DVD byl leopard, ale navic tam bylo hozeno i DVD se Snowem.

    0
    0
  2. sie65: ta cena je v podstatě stejná jako u iLife’09, ten byl (ještě je) k mání na DTPobchod.cz za nějakých 1200,- bez DPH, což odpovídá US cena + EU přirážka.

    0
    0
  3. a ked si kupim priklad buduci týžden macbook pro (čo sa aj chystám) v Košiciach tak už k tomu bude aj iLife 11 alebo ma odkážu na upgrade?

    0
    0
  4. @bastrak:
    ako by sa ti pacilo, keby si nieco spravil a predaval. Ludia by k tebe chodili do skladu a brali ako zo svojho? Samozrejme bez platenia.

    0
    0
  5. to bastrak: vieš, že to bolo prvé, čo ma napadlo ? a urobil by som to v prípade, že si ho chcem vyskúšať. tak, ako som to urobil s iWork-om, ale proste, iWork ma neoslovil, takže čakám na Office 2011, len neviem, či dám zarobiť Gatesovi :D ale prečo to sťahovať, keď si to môžem kúpiť a není to až taká pálka, ako pri Office.

    to all: neviete, či nebude zasa balíček s Mac OS X Lion + iLife’11 prípadne aj s iWork-om’11 ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.