Apple požiadal o zastavenie predaja pamäťových rozšírení pre MacBooky Air

Taiwanská firma PhotoFast už krátko po uvedení nových MacBookov Air, koncom októbra, predstavila nové pamäťové riešenia určené špeciálne pre tieto notebooky. MacBook Air SSD Upgrade, ako ich spoločnosť nazýva, umožňuje rozšíriť úložný priestor MacBookov Air až na 256 GB a mali by byť oproti tým, ktoré používa Apple (od Toshiby), rýchlejšie. Apple údajne požiadal PhotoFast, aby predaj týchto pamätí zastavili.

O príčinách tohoto kroku Apple môžeme len špekulovať. Ďalšie s MacBookom Air kompatibilné pamäte totiž predáva aj Toshiba, takže prístup k nim Apple neobmedzí. Pamäte používajú štandardný mSATA konektor, takže je pravdepodobné, že s ich predajom čoskoro začnú aj ostatní výrobcovia.

PhotoFast sa napriek tomu rozhodli žiadosť Apple rešpektovať. Jednou z hlavných príčin je, že PhotoFast je v Apple programe MFi, vďaka čomu môžu predávať oficiálne licencované príslušenstvo (napríklad Made for iPod).

komentárov
  1. Posledna veta IMHO naznacuje dovod. Kedze su partnerom Apple, tak od nich Apple bude chciet, aby tieto pamate predavali s licenciou… :-)

    0
    0
  2. to urcite nie je o zisku ale o udrzani kvality, peniaze su v jablku asi az na prvom mieste v duchu hesla: hamti hamti, nech mam viacej ako tamti :D

    0
    0
  3. tak sa už rozhodnite prosím Vás.
    Má ostať apple taký aký je, alebo sa má zmeniť koli 10dolárom za pamäte???
    Mylím, že odpoveď pozná každý kto apple má. Takže ak nechcete win láskavo prestaňte škemrať o tom aký je Jobs lebo aj vďaka ňemu nemusíte pracovať na win.
    A ak mac nemáte ale o inom nesnívate choďte na diskusiu tam odkiaľ máte Váš PC.
    Diskusia je na diskutovanie nie na to naše slovenské typické pizdovanie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.