Amazon plánuje uviesť čítačku kníh ako iPad aplikáciu

Po zverejnení betaverzie Kindle aplikácie pre Mac oznámil Amazon ďalšiu dôležitú novinku – aplikáciu Kindle pre iPad. Oficiálne ide o Kindle aplikáciu pre tabletové počítače, medzi ktoré sa však radí aj iPad. Aplikácia Kindle pre tablety je v podstate alternatívou iBooks od Apple s podporou elektronických kníh od Amazonu, ktorá sa riešeniu od Apple podobá nielen dizajnom, ale aj funkčnosťou. Cez Kindle aplikáciu by na iPade mali jeho majitelia kompletný prístup ku knihám zakúpeným cez obchod Amazonu vrátane možnosti nákupu ďalších.

Apple však už aj v minulosti odmietol schváliť aplikácie s rovnakou alebo veľmi podobnou funkcionalitou ako predinštalované aplikácie, pričom rovnaké pravidlo by mohol uplatniť aj na Kindle pre iPad. V prípade schválenia tejto alternatívy by Apple ohrozil svoje šance na dominanciu na trhu elektronických kníh, a taktiež by pomohol upevniť pozíciu Amazonu. Ďalšou možnou alternatívou je, že Apple síce tento typ aplikácií povolí, no s tým, že z nich odstráni možnosť nákupu kníh priamo cez aplikáciu, čím by výrazne znížil ich funkčnosť a zvýhodnil tak svoju aplikáciu iBooks.

komentár
  1. super, nato, že u nás iBooks určite nebude, tak Amazon sa radí mimo USA ako jednotka…okrem toho má byť na iPad aj najväčší bookstore Barnes&Nobles

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.