Aj Nokia N97 mini má problémy so signálom

Apple sa zrejme nevie zmieriť so zlou publicitou, ktorú mu problémy iPhonu 4 so signálom priniesli, a tak sa snaží tieto problémy bagatelizovať. Volí na to ale nezvyklú a podľa môjho názoru mierne detinskú taktiku – prostredníctvom svojich stránok zverejňuje videá konkurenčných telefónov, ktoré taktiež po istom spôsobe chytenia do ruky ukazujú výrazný pokles signálu. Touto kampaňou začal Apple po mimoriadnej tlačovej konferencii, ak ste si však mysleli, že to je koniec, ste na omyle. Na stránkach venovaných anténam na smartphonoch a hlavne dokazovaniu, že vlastne všetky smartphony majú zlý systém antén, totiž pribudlo video, ktoré sa zameralo na Nokiu N97 mini. Samozrejme, aj ona má počas istého uchopenia výrazné problémy so signálom. Konkurenciu táto taktika taktiež neteší a považuje ju len za vytvorenie dymovej clony pred skutočnými problémmi, ktoré iPhone 4 má.

Otázne však je, kam Apple touto kampaňou smeruje, a či bude mať žiadaný efekt. Predaje iPhonu 4 totiž svedčia o tom, že tieto problémy zákazníkov v skutočnosti netrápia a aj naďalej ostáva najväčším problémom ich nedostatok. Aký máte pocit z kampane „Všetky smartphony sú vlastne zlé“ vy? O svoj názor sa môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Podľa môjho názoru to Apple jednoducho prehnal. Ak iPhone 4 naozaj problém má, tak by ho mali riešiť. Zaujímavé však je, že naozaj ani zďaleka všetci majitelia tento problém nemajú. Pravdepodobne to bude tým, na akej frekvencii UMTS sieť daného operátora funguje. A našiel som aj video, kde jeden majiteľ zistil, že na GSM sieti tieto problémy nemá.

    Nuž, ja sa o svoje poznatky budem môcť podeliť asi o 2 týždne. Sám som viac ako zvedavý.

    0
    0
  2. Taktika Apple je v tomto prípade naozaj detinská, ale neviem si akosi predstaviť inú. Teoreticky by mohli iPhone 4 úplne stiahnuť a zabunúť naň, lenže faktom je že ľudia to kupujú aj napriek problémom. Je to naozaj výborný telefón. Myslím, že najlepšie by urobili keby teraz prestali so všetkými tými dôkazmi že iPhone nie je jediný a nechali veci nech sa vyvinú samé. Nikoho tým neurazia a meno spoločnosti zostane aj tak dobré. iPhone je proste iPhone, a ľudia ho budú kupovať stále, už len kvôli tomu dizajnu a tej značke. Nakoľko im záleží na 100% kvalite výrobkov, to neviem posúdiť, ale myslím že až na tých anti-apple maniakov na to nikto nebude aj tak upozorňovať, veď je to len taká mediálna kauza.

    0
    0
  3. nikdy som nemal zo ziadnym telefonom problem co sa tyka signalu mozno este tak na nokii 3330 ale urcite si iphone 4 kupim ked pride… a okrem toho telefon drzim uplne inac ako to prezentuju. nemyslim si ze to je tak hrozne, vadilo by mi to jedine naozaj keby mi zo 100 hovorov 10 vypadlo

    0
    0
  4. Kazdy mobil ma problemy so signalom pri urcitom drzani co je badatelne hlavne v miestach so slabym pokrytim. To ze sa vsetci zamerali na iPhone 4, je len o tom ze Apple robi velmi dobre telefony, ktore su uzivatelsky velmi prijemne, rychle, velmi dobre sa predavaju. Myslite si ze je to len otazka marketingu? Ja nie. Pouzival som rozne telefony (Nokia, SE, HTC, …) ale ziaden ma tak nezaujal ako iPhone.
    Ja osobne si myslim ze je to normalny krok od Apple poukazat aj na chyby inych.

    0
    0
  5. podla mna to je konina ten problém s anténami. Je tam. A čo? Tak si ho dám do ľavej ruky ke)d som ľavák a anténa je voľná. ĽAVÁCI FOREVER!!!

    0
    0
  6. Také se mi moc nezamlouvá, jak Apple ukazuje na ostatní. Na druhou stranu, někdo to udělat musel. To, že tím trpí při jistých podmínkách řada dalších telefonů se ví, ale nikdo na to výrazně nepoukazoval. U HTC Desire jsou stížnosti na slabý signál, na fóru Nexus One naleznete vlákna, kdy si uživatelé stěžují na ztrátu signálu při uchopení, to samé BlackBerry atp.

    Konkurence se na negativní kampani proti iPhone 4 jen přiživovala. Apple tímto odpoutal pozornost jen od sebe. Poukázal i na ostatní. A dle mého názoru to byl chytrý krok. Uživatelé tak uvidí, že to zkrátka byla nafouknutá bublina a že se s tímto problémem můžou setkat i jinde. Zda to byla adekvátní reakce je věc druhá, ale z marketingového hlediska podle mého názoru velice dobře zvládnutá.

    0
    0
  7. Teraz sa to Jobsovi vratilo ako bumerang, ked to na WWDC vychvaloval do neba. Ale v zasade, ak to funguje, ja s tym problem nemam. Je vidiet, ze ani ostatny vyrobcovia na to nie su ovela lepsie. Mozno treba len prehodnotit ten super konstrukcny napad :).

    0
    0
  8. Akurat vam pisem z Iphone 4 a prave som otestoval tu antenu znova. Nic sa nedeje. V Apple store predajni som to testoval na niekolkych vystavenych tel a problem bol. popravde som testoval aj svoj tel hned po kupe a taktiez padol signal.dva dni dozadu som updatoval a asi to problem vyriesilo.neda sa to vyhodnotit z dvoj min testu :) ale rozhodne ma to doteraz nijako neobmedzovalo

    0
    0
  9. vyskusal som nedavno “uchytenie” aj na samsungu wave a vysledok bol taky, ze signal klesol az na minimum…ale je pravda ze som ho musel chytit celou rukou, no vyzera toi tak, ze apple si nevymysla, ze aj ine smartphony maju tento problem.

    0
    0
  10. Vcera som vymenil moj vadny iPhone 4. (ubolneny zadny kryt) kedze som vedel ze my ho vymenia,tak som si urobil testy na viacerych miestach v Londyne. (sila sugnalu a rychlost prenosu cez net.speed).Celkovo som problemy zo signalom nemal.Nikdy nepouzivam kryty na iPhone.Dostal som novy kus a hlavne som bol zvedavy ake bude mat seriove cislo. teraz mam model 7S026. Dnes som urobil testy na tych istych miestach. Cuduj sa svete iba na jednom som mal problem(pripominam ze meriam tak ze rukov zakryvam lavu dolnu cast) cize drzim naschval tak ako sa iPhone nema drzat. Preco ????
    Zacal som trosku hladat na nete dovody. Zatial som sa dopracoval k tomu to.
    Vieme ze Apple ma viac fabrik a vyrobnych liniek. Seria 7S026 pochadza z linky ktora vyraba prototypy iPhonou cize asi je najlepsia a najkvalitenejsia co Apple ma. Dasli dovod moze byt, ze pouziva ine zmesy ktore tvoria kovovy ram iphone cize tym sa signal menej straca. Velmi zaujimave postrehy som zatial zistil. A kedze som vsetko okusil na vlastnej kozi, tak si myslim, ze nieco na tom je.Zistil som toho ovela viac no to by som sa tu musel vela rozpisat a aj tak by nikto taky dlhy prispevok necital. Ved mozno ani teraz nebude :-))

    0
    0
  11. Podla mna problem anteny je, ze ma vodivy povrch a je mozne spotenou rukou vyskratovat jednu antenu o druhu. Ako riesenie staci naeloxovat alebo galvanicky pasivovat povrch, cim sa stane nevodivym, ale to je operacia, na ktorej chcel Apple usetrit vo vyrobe. Takze asi teraz zacnu dodavat iPhony s inou povrchovou upravou a tym sa problem znizi. No uplne az nie, pretoze vysoke frekvencie sa prenasaju aj cez kapacitor, a stale bude platit, ze cim hrubsia guma sa tam nalepi, tym lepsie budu anteny oddelene pri dotyku rukou.

    0
    0
  12. Vaše Meno : prečo ? nejako sa brániť musia, a nerobia nič zlé len ukazujú verejnosti že nie su jediný s tým problémom. Nič zlé na tom nevidím

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.