64-bitový iLife ’11 by mohol prísť už začiatkom augusta, úplne prerobený iWeb, jedna nová aplikácia

Francúzska stránka Mac4Ever zverejnila v piatok správu, ktorá hovorí, že nová verzia balíku iLife bude uvedená na trh už 7. augusta. Najväčšie zmeny sa majú dotknúť aplikácie iWeb, ktorá bude celá od základu prerobená. V iPhoto majú pribudnúť vylepšenia pre Faces a Places. O GarageBande ani iMovie sa stránka nezmieňuje, avšak iDVD má údajne z balíka vypadnúť a stať sa len dobrovoľnou stiahnuteľnou súčasťou.

Pridať sa má MobileMe gallery (beta) a jedná veľká nová aplikácia, o ktorej nie sú uvedené žiadne podrobnosti. Jednať by sa mohlo napríklad o iBooks, podľa serveru 9to5mac by to mohol byť nástroj na tvorbu iTunes LP. V iLife ’11 nebude údajne chýbať ani vylepšená integrácia so sociálnymi sieťami. Všetky aplikácie budú naviac 64-bitové, podobne ako všetky ostatné zabudované aplikácie v Mac OS X Snow Leopard. Balík preto bude zrejme len pre počítače s procesorom intel.

Stránka Mac4Ever nie je veľmi častým zdrojom podobných informácií, na jeseň však dokázala veľmi presne určiť podrobnosti vtedy ešte nepredstaveného iMacu. Tentokrát hovorí, že informácie obdržala z dôveryhodného zdroja, dátum 7. augusta sa však zdá trochu zvláštny, keďže spadá na sobotu. Posledná veľká aktualizácia iLife-u bola Applom ohlásená v januári 2009, produkt sa do predaja dostal na začiatku februára.

komentárov
  1. @Mario: moze byt aj ’10 aj ’11, podla toho ako planuju dalsie updaty. napriklad aj ’08 vyslo v 2007. ak by bolo ’10, tak o par mesiacov je to “zastane” :D ale kto vie …

    0
    0
  2. Blu-ray?

    Zatial nevidim dovod pre blu-ray na Macoch, kedze sa este (bezne) nepouziva na prenos dat a 1080p filmy si radsej vychutnate na 50′ telke ako na monitore pocitaca.

    Ked sa zamyslim znova, na Mac Mini by sa teoreticky mohol hodit…

    0
    0
  3. A jak si mám udělat domácí video? Musím koupit Titanium…. Mě ani tak nejde o výsledné vypalování, ale o HD authoring.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.