10 najlepších hier pre Mac OS X

Častokrát počujeme, že na platformu Mac OS X neexistujú žiadne hry. To samozrejme nie je pravda — aj keď ich možno nie je tak veľa, je ich stále dosť a svoje si nájde fanúšik akčných hier aj fanúšík strategických hier. V nasledujúcom článku si preto popíšeme desať najpopulárnejších hier pre Mac. Zahrnuté sú všetky žánre a typy.

Prečítajte si aj naše ďalšie zhrnutia skvelého softvéru:


The Sims 3

Cena: 40 € (krabicová verzia) / 1146 Kč

EA 2009. Požiadavky: Intel, 2 GB RAM, GMA X3100

Pokračovanie najpredávanejšej počítačovej hry na svete je stavané tak, aby zabavilo všetky generácie, nie len oddaných hráčov. V strategickej hre ovládate svoju vlastnú „rodinku“ a staráte sa o všetky aspekty jej života.———————– Spore

Spore

Cena: 16 € (krabicová verzia) / 450 Kč

EA 2008. Požiadavky: Intel, 1 GB RAM, GMA X3100

Hra, kde sprevádzate vami vytvorenú formu života piatimi rozmanitými fázami, z ktorých každá má nádych iného herného žánru. Na začiatku bojujete o prežitie ako jednobunkový organizmus, neskôr sa dostanete na súš, kde si vytvárate priateľov a nepriateľov. Tretia fáza má nádych stredovekej strategickej hry, kde ťažíte suroviny a napádate nepriateľské kmene. Štvrtá fáza sa podobá na moderné stratégie veľkými mestami a pokročilou ekonomikou. V poslednej, vesmírnej fáze, cestujete po vesmíre a snažíte sa dostať do jeho stredu.


World of Warcraft

World of Warcraft

Cena: Hra a datadisk – 20 € / 470 Kč. Cena: Druhý datadisk – 23 € / 799 Kč

Blizzard 2004–2008. Požiadavky: Intel/PowerPC, 1 GB RAM

Ďalší hit, ktorý hráva po celom svete viac ako desať miliónov ľudí. Vo fantasy svete si vyberiete postavu z množstva rás, za ktorú potom hráte online v jednej z dvoch veľkých nepriateľských frakcií: Aliancia a Horda.


Starcraft II

Starcraft II

Cena: 48 € (krabicová verzia) / 1299 Kč

Blizzard 2010. Požiadavky: Intel, 1 GB RAM, ATI/Nvidia karta

Najnovšia strategická hra sa odohráva vo vesmíre v ďalekej budúcnosti. Ovládate jednu z troch rás: Terranov, Protosov a Zergov. Hra poskytuje okrem prepracovanej kampane aj dlhé hodiny zábavy prostredníctvom online súbojov.


Counter Strike: Source

Counter Strike: Source

Cena: 15 € (digitálna kúpa)

Valve 2004. Požiadavky: Intel, 1 GB RAM, ATI X1600/Nvidia 8

Dnes už legendárna strieľačka a najpopulárnejšia online akčná hra bola len nedávno vydaná aj na platformu Mac. V hre proti sebe bojuje protiterostické komando a teroristi, kolo je ukončené keď jedna skupina splní svoju misiu, alebo keď vyhladí všetkých členov tej druhej.


Half-Life 2

Half-Life 2

Cena: 7 € (digitálna kúpa)

Valve 2004. Požiadavky: Intel, 2 GHz, ATI X1600/Nvidia 8

Ďalšia akčná strieľačka, tentoraz však s dôrazom na príbeh. Sci-fi hra sa odohráva na Zemi napadnutej mimozemšťanmi. Hru ocenili okrem iného aj titulom „Najlepšia hra vôbec“. Half-Life 2 pokračuje aj dvoma ďalšími samostatnými epizódami.


Civilization IV

Civilization IV

Cena: 20 € (digitálna kúpa)

Aspyr 2005. Požiadavky: Intel 1,8 GHz, 512 MB RAM, ATI 9600/GeForce FX5200

V ťahovej strategickej hre si budujete svoju ríšu a snažíte sa stať najsilnejšou civilizáciou. Hra s množstvom historických prvkov začína v roku 4000 p. n. l., keď založíte svoje pôvodné mesto. To si ďalej rozvíjate až do konca veku. Horúco očakávaná je už aj piata verzia tejto hry.


Need for Speed: Carbon

Need for Speed: Carbon

Cena: 56 € (krabicová verzia)

EA 2006. Požiadavky: Intel 1,83 GHz, 512 MB RAM, ATI X1600/Nvidia 7300

Pokiaľ mate radi závodné hry, Need for Speed: Carbon je pre vás. Tématika hry je street racing a je zasadená do fiktívneho mesta Palmont City. Na výber ponúka hra množstvo prevažne športových áut a niekoľko tratí.


Torchlight

Torchlight

Cena: 16 € (digitálna kúpa)

Runic Games 2009. Požiadavky: Intel, 1 GB RAM, ATI X1600/Nvidia 8

Pestrofarebná RPG hra, na ktorej spolupracovali tvorcovia legandárnych titulov Diablo II, Mythos a Fate. Príbeh sa odohráva v banskom meste Torchlight, kde našli horninu so špeciálnou silou. Ako v každom RPG, na výber máte z množstva postáv a dokonca si môžete vybrať aj vlastné zviera, ktoré vás sprevádza.


World of Good

World of Goo

Cena: 20 € (digitálna kúpa)

2D Boy 2008. Požiadavky: Intel, 512 MB RAM

Zoznam uzatvára netradičná hra World of Goo, ktorá napriek svojej jednoduchosti získala mnohé ocenenia a veľkú popularitu. Jedná sa o logickú puzzle hru pracujúcu s fyzikou, v ktorej musíte vytvoriť z guličiek najrôznejšie stavby, ako napríklad mosty či veže, aby ste sa dostali na koniec levelu.


Vyrozumenie: Aktuálnosť cien nie je zaručená. Sú použité partnerské odkazy.

Diskusia k článku nie je aktivovaná. Diskutovať o softvéri pre iPhone môžete na MacBlog fóre. Prípadné správy redakcii smerujte na tipy (at) mac blog.sk

Foto: Electronic Arts (1., 2., 8.), Blizzard (3., 4.), Valve (5., 6., 7., 9., 10.)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.