Steve Jobs sa vyjadril: chýbajúca kamera v iPod touch, iPod nano bez fotografovania, zmrzlina

David Pogue, redaktor píšucí o osobnej elektronike pre The New York Times uskutočnil rozhovor priamo s riaditeľom Apple, Stevom Jobsom. Venovali sa najdiskutovanejším témam, ktoré sa, ako inak, týkajú noviniek Applu a zdravia samotného Jobsa.

Rozhovor sa uskutočnil po Apple Music Evente, kde boli predstavené novinky ako iTunes 9, aktualizované iPody a softvér pre iPhone/iPod touch. Prvou otázkou nemohlo byť nič iné ako fakt, že Apple napriek množstvu špekulácií šíriacich sa po internete nakoniec nepredstavil iPod touch s integrovanou kamerou. Tá pribudla len do iPodu nano. Steve Jobs sa odvolal na slová Phila Schillera, viceprezidenta pre marketing, ktorý už skôr upozorňoval na zámer Applu pretlačiť iPod touch ako herné zariadenie. Kľúčom k dosiahnutiu tohto cieľa je okrem iného držať cenu zariadenia čo najnižšie.

„Pôvodne, sme si neboli istí, ako predávať iPod touch. Je to iPhone bez telefónu? Vreckový počítač? Stal sa tým, čo nám naznačovali zákazníci, začali ho vnímať ako herné zariadenie.“ S. Jobs ďalej dodáva, že iPod touch sa stal najlacnejšou cestou, ako sa dostať do App Store. Cieľom teda nebolo pridávať nové funkcie ako fotoaparát či kameru, ale redukovať cenu na $199 tak, aby si ho mohlo dovoliť čo najväčšie množstvo ľudí.

Ďalšou logickou otázkou bolo, prečo iPod nano s integrovanou kamerou dokáže iba natáčať video, no nedokáže vytvárať statické obrázky. Príčinou sú rozmery iPodu nano. Technológia s dostatočným rozlíšením na fotenie snímkov a automatickým zaostrovaním je zatiaľ príliš hrubá na to, aby vošla do iPodu nano hrubého iba 0,2″ (0,5 cm).

Pri rozhovore so Stevom Jobsom sa takmer vždy spomenie aj jeho zdravotný stav a dopad na Apple. „Potrebujem pribrať asi 14 kg, no cítim sa skutočne dobre.“ So smiechom dodal, že je veľmi veľa zmrzliny. Jeho zdravotný stav údajne na Apple nemá žiaden dopad, počas jeho absencie vo firme neboli ohrozené roadmapy a v súčasnosti sa plne sústredí na pár nemenovaných vecí, pravdepodobne na chýrovaný tablet.

Zdroj: The New York Times

Ak vám meno David Pogue nič nehovorí, nasledujúce video vás presvedčí o tom, že sa nebojí s humorom vysmievať aj najväčším gigantom, ako napríklad Microsoftu, a to napriek možným dopadom na jeho postavenie. Video je v angličtine.

komentárov
  1. Já angličtinou nevládnu na nějaké špičkové úrovni, ale v tom videu snad nebyla jediná věc, které bych nerozumněl a po dlouhé době video, které mě opravdu rozesmálo… Nejlepší na tom ale je, že to vůbec není vtip, ale realita… Trapná realita vývoje v Microsoftu…

    0
    0
  2. Už teraz je predošlá gen iPod touch diferencovaná(open gl 2 …) od terajších dostatočne na to aby si ľudia uvedomili čo kupujú. Myslím si, že keby na 32 a 64Gb modely pridali kamery, len by to pomohlo-a starší model(8Gb) by ostal bez nej na pricepointe 199$. Co už no.

    0
    0
  3. Preco si kopirovanie v inom ako IT odvetvi malokto vsima? Napr. ked niekto navrhne sako s pasikmi (nemyslim tie vazenske), zacnu to od neho kopirovat obrovske mnozstva vyrobcov, stane sa to standardom.. pripadne to zachvilu prestane byt IN. Alebo ak niekto zacne vyrabat plastove flase s “uzkym pasom”, aby sa dali lepsie uchopit (pepsi, fanta, lucka, drobcek,…….) a mnohi vyrobcovia to zacnu “kopirovat”… stane sa to standardom…?
    Apple “okradol” na zaciatku svojej kariery Xerox.. hold Xerox svoje vynalezy vtedy nevedel vyuzit… ktovie koho tak “okrada” (kupuje) Apple dnes, kto svoje vynalezy nevie nalezite vyuzit… Preco, ked gigant ako MS, ktory “si pozicia” “veci” od Applu, ktore (chalabohu) povazuje za uzitocne, tak na to mnohi ukazuju prstom, ze aha blbci, nevedia nic sami vymysliet..?? (naopak si myslim, ze by sa ich patrilo pochvalit, ze si beru dobry priklad od konkurencie)
    Opravte ma ak sa mylim, ale MS preslavil (ci uz pozitivne alebo negativne) Ribbon rozhranie vo svojom Office. Dokonca aj blby solitaire na PC je (IMHO) preslaveny a u starsej populacii dodnes velmi oblubeny hlavne vdaka MS. (vo videu bol spominany sach – tiez v OS integrovana hra)
    Urcite by sa takychto veci naslo viac. Mne sa nechce nad tym stravit viac ako som uz stravil. Video je podla mna vtipne, ale ludom by som doporucil ho brat s nadhladom.
    BTW drzim palce a uprimne dufam, ze sa Jobsov zdravotny stav vrati spat do uplneho poriadku. Toho cloveka si velmi vazim, rovnako ako jeho udajneho rivala Gatesa – IMHO su to obaja velikani svojej doby.

    0
    0
  4. Fakt skoda, ze iPod Touch nema kameru, ale este vacsia skoda, ze nema mikrofon (neratam ten v sluchatkach). Rad by som iPod Touch pouzival ako VOIP (SIP) telefon, ale smola… externy cudo-mikrofon tam “priliepat” nebudem (asi by nesiel potom iPod nabijat sucasne z docku). Kvoli absencii mikrofonu tiez nepouzijem iPod Touch ako diktafon… Opat skoda. Argumenty o cene su smiesne. Kolko asi stoji kamera? 5 USD? A mikrofon? Dolar?

    No a rovnako nepouzijem ako diktafon ani iPod nano. Ten sice mikrofon ma (lebo nataca video so zvukom), ale nema aplikaciu na nahravanie zvuku bez videa.

    Na co ti applaci pouzivaju mozog? ;) No mozno to budu “prevratne” funkcie v novych verziach o rok. Ved nemozu spravit hned veci take ako treba, ludia by to potom nekupovali kazdy rok, no nie?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť