Snow Leopard bude 28. augusta, cena 29 €

Dohady o tom, že Snow Leopard bude dostupný už v piatok 28. augusta sa dnes konečne oficiálne potvrdili. Krabica bola na poslednú chvíľu zmenená z pôvodne avizovanej fialovej na bielu s fotkou snežného leoparda. Niektorí predpokladajú, že konečná verzia bude zhodná s posledným developerským buildom (10A432), v ktorej však kernel funguje vo východzom móde ešte v 32-bitovom režime. Medzičasom sa však objavili aj neoverené informácie o builde 10A435. Ktorá verzia je skutočne vylisovaná na oficiálnych DVD diskoch, to sa s istotou dozvieme asi až v deň predaja.

Na Slovensku môžeme s vysokou pravdepodobnosťou očakávať začiatok predaja tiež v rovnaký deň — 28. august. Podobne to bolo aj pri predaji Leoparda (26. 10. 2007) a Tigera (29. 04. 2005). APR predajca SWP uviedol cenu 29 €. Rovnaká cena je uvedená na store.apple.com/at (Rakúsko). Na deň uvedenia pre vás pripravujeme podrobnú recenziu.

komentárov
  1. som zvedavy kolko kusov bude na SK v piatok k dispozicii..urcite to vsetko vykupite kym budem na chate, a potom budem cakat 3 mesiace :o)

    0
    0
  2. Dokáže někdo odpovědět na dotaz, jakým způsobem bude fungovat ten Upgrade. myslím licenčně. Mám krabici Leoparda (na MBP byl Tiger). Když teď pořídím Snow Leoparda jako upgrade, mohu provést čistou instalaci? Nebo půjde pustit pouze jako upgrade již nainstalovaného OS. Chtěl bych to mít čisté bez artefaktů ze 10.5.

    0
    0
  3. keson: Leopard sa uz nepredava, takze uzivatelia Tigra na Intel strojoch mozu kupit novy system za 29 dolarov/eur. Inu moznost prechodu na novy system uz nemaju, takze podla mna sa licencia SL neviaze na vlastnictvo Leoparda… Takze pre majitelov Tigra v podstate retailovka za nizku cenu. A ano samozrejme da sa nainstalovat aj nacisto…

    0
    0
  4. Milan: chyba, kedze Snow Leopard je urceny pre majitelov Leoparda a bude fungovat ako upgrade. Pre majitelov Tigra je Mac Set Box, len ten si mozu instalovat.

    0
    0
  5. no, ja se pripojuju k otazce kesona: “Když teď pořídím Snow Leoparda jako upgrade, mohu provést čistou instalaci? Nebo půjde pustit pouze jako upgrade již nainstalovaného OS. Chtěl bych to mít čisté bez artefaktů ze 10.5.” Mam Leoparda, ale chci cistou instalaci, vim, ze tu rozdil je, pred mesicem jsem si Leoparda nainstaloval znovu a nacisto a jede mnohem lip…

    0
    0
  6. Mám nainstalovanou verzi snow leoparda 10A432 a postrádám tam pár věcí především apple talk upně zmyzel z nastavení v systém preferences network. Což mi dělá nemalé problémy při hledání tiskáren v sítí tedka nelze nalézt ale s předchozí verzí v pohodě. Tak doufám že s oficiálním uvedení to bude opravené.

    0
    0
  7. Nie, pri kúpe nie je potrebné preukazovať sa krabicou z Leoparda.

    Je na vás, či urobíte upgrade, alebo čistú inštaláciu.

    *AKTUALIZOVANÉ:* Nie je potrebné mať na disku nainštalovaný Leopard alebo Snow Leopard pre úspešnú inštaláciu Snow Leoparda. Obmedzenie je len licenčné, fyzická kontrola na prítomnosť Leoparda sa nevykonáva.

    Majitelia Tigera na Inteloch si budú musieť zakúpiť Mac Box Set za 169 €, ak nejakí sú.

    0
    0
  8. to Zibri de la Roma: Mimo temu, ale opticke disky (ci uz s hudbou alebo so softverom) pokial sa jedna o velke mnozstvo sa skutcne lisuju pomocou matrice, najblizsia lisovna ak sa nieco nezmenilo je v Cechach – Lodenice.

    0
    0
  9. Takze kdybych mel Tigera, tak musim koupit i iWork? To se mi teda nezda, rozhodne bych to neudelal, a asi nebudu sam :-) Ale ja vlastne mam Leoparda :-) Uff, jsme si oddechl.

    0
    0
  10. Zdravim, mna zaujima ako je to s upgrade-om na Snow Leoparda resp. ako to bude s upgrade-om. Pytam sa hlavne starsich uzivatelom nakolko toto bude moj prvy upgrade na novsiu verziu (ak nepocitam mensie software update-y). Je to nejaka komplikovana akcia? Vopred dik za odpovede…

    0
    0
  11. to:Jin
    strcis dvd kliknes rekne ti to at restartujes nabehne instalacni proces s cd.
    vybiras snad jazyk, a velikost instalace (vsechny fonty nebo min fontu to vse)

    alespon tak to fungovalo u tigra a leoparda.

    0
    0
  12. Jin: Kupis, vlozis DVD, spyta sa ta to ci chces instalovat a das mu ano. Ak pojde upgrade ako z tigra tak ti vsetko zostane zachovane tak ako si to mal pred tym (opravte ma ak sa mylim)…

    0
    0
  13. Zibri got owned, so he has started to be awesome instead. Moja chyba, nesprávne som pochopil a nevedel som o tejto technike.

    0
    0
  14. 2 Jin: Nie je to nic zlozite: Vlozis disk, obajvi sa okno s ikonkou “Install Snow Leopard”. Klik a pocitac sa restartuje. Spusti sa instalacia. Zvolis jazyk a disk na ktory chces instalovat. A… to je vsetko.

    2 ja. : Nie, verzia za 30€ nebude obsahovat iLife. Ak chces Snow Leoparda, iLife ’09 aj iWork ’09 pokope, bude to Mac Box Set za 169$ (v respektive 169€).

    0
    0
  15. Ludia a ako si mozem narokovat na lacnejsi Snow leopard…. kupil som totiz Macbook pro 2 dni dozadu a tak by som mal mat moznost dostat ho za menej…. no neviem ako poziadat o zaslanie lacnejsieho snow leoparda.

    0
    0
  16. Zaujimalo by ma ci pri instalovani Universal Binary aplikacii na Snow Leopard sa automaticky eliminuje PowerPC binarka, alebo sa to tam “nasackuje” aj tak a bude to treba odstranit cez XSlimmer a pod ako doteraz….

    0
    0
  17. Matus: velmi jednoducho. Tym ze vratis Macbook (mas pravo na vratenie akehokolvek tovaru bez udania dovodu do 7 dni. samozrejme v “povodnom” stave , ale nezvyknu predajcovia z toho robit privelke halo). Vratia ti plnu sumu. A kupis ho o par dni , ked sa uz bude predavat aj so snow leopardom :-)

    0
    0
  18. s Tygrem maj eště možnost koupit krabicovýho Lea a upgrade SL, jen nevím, jak moc to bude výhodné.

    s normál krabicovkou SL se můžem asi rozloučit, škoda.

    0
    0
  19. Taky mám otázky k upgrade:
    1) Dá se udělat pro začátek dualboot 10.5 / 10.6 ? (když to bude fungovat, tak 10.5 zahodit)
    2) Když 10.6 za 29Eur neobsahuje iLife, dá se použít starší verze (která byla na tehdy novém MacBooku)?
    3) Jak zjišťuje instalátor, že je nainstalovaný 10.5? Co když se něco stane s diskem a nebude se mi chtít instalovat nejdřív 10.5?
    4) Bude 10.6 už opravdu plně 64 bitový?

    0
    0
  20. @ Matus + Marek, prepac,ale to je vazne extremne riesenie, vratit MB kvoli 10.6-ke, ved ked ho kupil po 8.6.2009 ma automaticky narok, na upgrade za 9,95 $ len o to musi poziadat a potom uz iba cakat,kedy mu ho poslu domov.

    0
    0
  21. V 06/2009 som si zakupil iMac a MacBook, kde sucastou je aj iLife 09.

    1) je mozne pouzit existujuci sw iLife09 po upgrade na Snow Leopard ?

    2) ako je mozne zrealizovat zvyhodneny upgrade v suvislosti s uz spominaym UpToDate programom (vid. Paljo).

    d.

    0
    0
  22. 2Ivan: taky by me zajimalo jestli budu moci instalovat iLive09 z instalacky Leopardu, kterou jsem dostal k memu 09 Mini…

    0
    0
  23. Podle informací od českého zastoupení Apple bude Snow Leopard dostupný 14 dní od uvedení v USA. I prodejci předem upozorňují na dostupnost v září. Pokud budete mít na Slovensku dostupný Snow Leopard přímo 28. srpna, tedy v oficiální den zahájení prodeje, tak vám budu tiše závidět. Českou republiku to mine, což mě bohužel ani moc nepřekvapuje …

    0
    0
  24. ja mam info od distrubutora ze iphony pridu o den skor jak ma byt predaj na SVK.. takze 28 sa aj tu bude predavat.. ja uz mam objednane 2kusy :)

    0
    0
  25. Čerstvé informace říkají, že většina prodejců bude mít Snow Leopard již v pondělí a obecně by měl být dostupný příští týden. Takže prvotní informace od CDS o 14 dnech nebyla úplně přesná.

    0
    0
  26. dakujem vsetkym za odpovede ze snow leopard nebude obsahovat ilife 09…

    kedze mam unibody s ilife 08, ako mam nainstalovat snow leopard a potom nainstalovat ilife 08… ide to vobec… apple sa vsade chvali (v porovnani s windows), ze ich os obsahuje plno aplikacii ale takyto pristup sa mi moc nepaci…. (teda novy OS bez iLife applikacii)… aj ked ho respektujem… iwork nechcem, staci mi ilife + novy apple os…

    diky za rady…

    0
    0
  27. ja: ked si das upgrade na SL tak ti vsetky aplikacie ostanu, aj ilife. ak budes robit cistu instalaciu tak si ten ilife doinstalujes z dvdcka, ktore si dostal k macbooku. takze nevidim tu dovod na stresy :)))

    0
    0
  28. cez xslimmer som si v leoparde nechal iba intel 32verzie softov. predpokladam, ze aj to, co mi po upgrade mohlo ist 64bit, tak pojde len 32? najlepsie asi urobim, ked to dam cele na cisto, vsak?

    0
    0
  29. zdravim Vas neviem sa dopatrat alebo bol tu clanok kde bol link na ako simozne kupit upgrade mac os x na snow leopard s tym ze do cca dvoch tyzdnov dojde domov dvd celeho os z anglicka a viem ze tam bola cena nejakych cca 10 dolacov.

    vie mi niekto helfnut

    D. Josua

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.