Holandský hacker útočí na jailbreaknuté iPhony cez WiFi, požaduje 5 eur

Pamatujete si ještě jak vás Apple varoval před jailbreakem iPhone? Vzpomínáte, když největší špičky v oblasti bezpečnosti IT produktů říkaly, že Apple dobře ví, co uživatelům dovoluje a co již ne? Na světě jsou miliony jailbreaknutých iPhone a iPod touch a hackeři v nich začali vidět potenciál k ziskům.

Pokud provedete jailbreak přístroje, otevřete zároveň SSH přístup a pokud stejně jako 99 % uživatelů nezměníte heslo pro root, dokáže váš přístroj „hacknout“ jakýkoli i minimálně zručný hacker. Hacker se může přihlásit do vašeho přístroje a to jak iPhone tak i iPod touch (přes Wi-Fi) a získat nad ním naprostou kontrolu. Holandský hacker ale chce peníze okamžitě a poté, co hackne váš přístroj se vám objeví SMS zpráva, ve které se píše o tom, že byl váš přístroj hacknut a za návod na jeho zabezpečení a odblokování požaduje hacker 5 €.

Zdroj: arstechnica.com

komentárov
  1. Dost suche… Ked uz si dam tu namahu jailbreaknut telefon tak je najmenej si v konzole zmenit heslo… Pride mi to podobne ako uz dnes pomaly legendarne heslo nbusr123

    0
    0
  2. netusim jak to muze fungovat v praxi…99procent wifi IP je za NATem, ssh se neinstaluje automaticky a navic wifi je aktivni pouze pri pouzivani telefonu…s portscanem se trefit do tohohle okna je otazka temer na carodeje..

    0
    0
  3. Jailbreakom neotvoris SSH… Na to si doticny musi este naistalovat OpenSSH aby sa vobec dalo na telefon cez Wifi pripojit…

    0
    0
  4. Lenze pokial dobre viem sa iPhone neloguje automaticky na wifi siet, prvy krat to musi odklepnut uzivatel. Takze sa staci nepripajat na nezname siete a je to vybavene….

    0
    0
  5. a co prakticke sa stane? pride mi sms a? to je vsetko?
    a to chce akoze po piatich eurach daco zarobit?
    a ako ma vobec pristup cwz tu wifi ..ci on si vytvoril jednu wifi niekde a striehne tam na iphone… nieje sanca aby na mna natrafil D:

    0
    0
  6. Ak to chce chalan spravit, tak musi byt niekde naokolo, nakolko musi byt v rovnakej wifi. Takze sa cudujem, ze chalanko este nedostal cez hubu.. ale podla mna aj tak zle skonci..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.