FM Rádio v iPhone/iPode touch?

Na internet sa dostali špekulácie o tom, že Apple pridá aplikáciu pre príjem FM rádia do iPhonu/iPodu touch. Tá by mala byť podobná aplikácii „iPod“, ako ju poznáme z iPhone/iPodu touch, čo by umožňovalo chod na pozadí iných aplikácií. Z iPodu nano možno preberie funkciu Live Pause, s ktorou sa môžete „vrátiť v čase“ a znovu si prehrať napríklad prepočuté dopravné informácie a podobne. Ďalšou možnosťou je, že rádio nebude samostatnou aplikáciou, ale súčasťou iPod.app.

Údajným dôvodom prečo ešte takúto funkciu v mobilných zariadeniach nemáme povolenú má byť snaha Apple integrovať služby iTunes Store do rádia, aby užívatelia mohli nakupovať práve počúvané piesne. Takýto nákup však bude zrejme podporovaný zatiaľ len v USA cez rádio stanice podporujúce tagovanie piesní.

Zaujímavosťou je fakt, že čipy v iPodoch a iPhonoch príjem FM rádia podporujú, aktuálne verzie dokážu dokonca FM signál vysielať napríklad do rádia v aute. Tieto funkcie však boli doposiaľ využívané výhradne pre Nike+ príslušenstvo.

V histórii Apple by nešlo o prvé spustenie skrytej hardvérovej funkcie zariadenia s časovým oneskorením. V podobnej situácii bol napríklad iPod touch. Bluetooth bol v 2. generácii podporovaný až po 9 mesiacoch od vydania. V ostatnej generácii iPhone/iPod touch Apple ešte nepovolil ani technicky podporovanú bezdrôtovú sieť 802.11m n +5 Ghz.

Zdroj: 9to5Mac.com

komentárov
  1. Konečneeee!!!
    Vieš si predstviť tu parádu na motorke? Počúvaš MP3, do toho ti zahlásia dopravné správy z rádia a pred križovatkou ti navigácia povie, kam máš odbočiť. A ak chceš, tak zodvihneš aj telefonický hovor a pokecáš s priateľkou, aby vedela, že si v poriadku.
    A to všetko len s jediným iPhohe!!!!!!! napojeným na slúchadlá v prilbe a bez nutnosti požiť pri tom ruky.

    0
    0
  2. Aby som pravdu povedal, absencia radia ma odradila od kupy iPodu uz pred rokmi, nakoniec ten boj vyhrala nejaka hracka z Ciny, ta FM tuner mala. Ak by sa objavilo radio na mojom iPhoniku, bude to uz fakt uplne dokonala vec ;-) Teda sa uz neviem dockat. Vie niekto kedy by sa to mohlo teoreticky spustit?

    0
    0
  3. Len na upresnenie… Wi-Fi špecifikácie 802.11n +5 Ghz podporuje len iPod Touch 3G… iPhone 3G S ma rovnaku čipovu sadu ako iPod Touch 2G, a teda podporuje len 802.11b/g… Ja by som radio určite tiež v mojom iPode 2G privítal, ale podľa mňa sa ho dočkame až niekedey v lete v OS 4.0 (veď ako bolo spomenute, na Bluetooth som čakal v iPode necely rok, takže s radiom to bude tiež podobne)…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť