Apple si zaregistroval patent “Grab and Go” pre inovatívnu synchronizáciu elektroniky

V neustále sa vyvíjajúcom konkurenčnom prostredí má každá spoločnosť snahu prichádzať s niečím novým. Výnimkou nie je ani Apple, ktorý registruje množstvo patentov. Väčšina z nich v podobne finálneho produktu možno nikdy neuzrie svetlo sveta, no taktiež môžu byť predzvesťou budúcich inovácií či nových produktov.

Pozoruhodným patentom je Grab and Go synchronizácia. Tá by umožnila radikálne zjednodušenie synchronizácie rôznych zariadení ako napríklad smartphonov, počítačov, tabletov alebo dokonca herných konzolí. Dáta by táto aplikácia triedila do rôznych kategórií ako rodina, zábava, business. Tieto dáta by sa následne mohli prenášať pomocou dostupných sietí (Bluetooth, Wi-Fi, Ethernet…) s rôznymi stupňami šifrovania a bezpečnosti. Ostáva už len čakať, či Apple skutočne podobnú technológiu použije alebo pôjde len o ďalší z už tak obrovského množstva nevyužitých patentov. Podrobný popis patentu si môžete prečítať priamo na stránkach amerického patentového úradu.

Ilustrácia Apple patentu Grab and Go

Zdroj: AppleInsider

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.