Apple Magic Mouse je nedostatkový tovar, rekordný úspech multi-touch myši

Prvá multi-touch myš na svete, Magic Mouse od Apple (naša recenzia), dosahuje obdivuhodné úspechy. Vďaka nej Apple zdvojnásobil svoj podiel na trhu myší (USA) v rekordne krátkom čase – len za osem týždňov. Myš bola predvedená spolu s novými iMacmi v októbri 2009. Zdá sa, že kupujúcich od kúpy neodradili ani teoretické nedostatky tejto myši, ako napríklad minimum tlačidiel vrátane chýbajúceho tretieho tlačidla. Magic Mouse zabezpečila v novembri najlepšie predaje Apple myši vôbec. Tieto čísla Apple dosiahol napriek tomu, že do štatistiky predajov myší neboli zahrnuté Magic Mouse pribalené k novým iMacom, ktoré boli v októbri najpredávanejšími stolnými počítačmi v USA.

Apple sa tak v predaji myší umiestnil na treťom mieste, kde s pomerne veľkým náskokom stále vedú lídri tohoto trhu ako Logitech a za ním Microsoft. Na druhej strane s menším podielom za Apple nasledujú firmy HP a Targus. Situácia na Slovensku nie je veľmi odlišná. Na MacBlog fóre ste si mohli všimnúť témy, podľa ktorých boli nové Magic Mouse v predvianočnom období nedostatkovým tovarom. Uvidíme ako sa bude Magic Mouse dariť v nasledujúcom období. S veľkým objemom predajov totiž súvisí jej nedávne uvedenie, vianočné obdobie a dobrý marketing. Či sa osvedčí aj v budúcnosti je zatiaľ otázne. Vďaka utilite BetterTouchTool, ktorá umožňuje konfigurovať zložitejšie gestá si Magic Mouse nachádza obľubu aj medzi pokročilými užívateľmi.

Zdroj: AppleInsider

komentárov
  1. No očekávám jestli Apple rozšíří použitelnost o další gesta, hlavně exposé a dashboard. Když to poskytují jiní, tak bych se divil aby to sám Apple nedoplnil. Jistě by to pak ještě víc podpořilo prodejnost.

    0
    0
  2. mam ju doma (myslim myšku) a je skvela … nemam ziadny prolem s nou ani technicky a ani s pouzivanim …. zatial najlepsia “zariadenie” k macbooku

    0
    0
  3. 2marekv: Magicprefs vypada pekne – jenze funguje pouze s Magic mouse. Takze osobne doufam ze BetterTouchTool nikdy nezanikne, protoze mi umoznuje middle click i na touchpadu.

    0
    0
  4. Zaujímavé, že napriek tomu koľko veľa sa o tejto myši píše nik nespomenul jednu (pre mňa) zásadnú nevýhodu tejto myši: chlad ktorý doslova vyťahuje teplo z prstov. Mám ju už nejaký ten týždeň a stále som si na to nezvykol…

    0
    0
  5. Daniel> nespomenul asi preto ze to bude len tvoj problem :-)

    este som si nic take nevsimol a pouzivam ju odkedy prisla na slovensko, ale budem to pozorovat

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Microsoft končí s výrobou HoloLens 2

Priestorové rozhranie, ale aj málo aplikácií a príliš vysoká cena a obmedzená dostupnosť na to, aby sa produkt masovo rozšíril. Tentoraz nejde o kritiku Apple Vision Pro, reč je o Microsoft HoloLens 2.
pokračovanie článku

Apple vydal iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia a ďalšie

Spoločnosť Apple dnes, iba pár dní pred vydaním iPhonu 16 a ďalších noviniek, vydáva plejádu najnovších operačných systémov. Medzi nimi prekvapivo aj macOS Sequioa, ktorý sa tak stal najrýchlejšie vydanou verziou macOS od roku 2012.
pokračovanie článku

Logi PLAY 2024 – Produktové novinky a technologické inovácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, dnes na Logi PLAY 2024 oznámila nové partnerstvá a uvedenie vzrušujúcich produktových noviniek pre hráčov a e-športovcov. Logi PLAY 2024 je najväčšou oslavou hier v spoločnosti Logitech. Jednotlivé podujatia sa budú streamované z miest po celom svete vrátane Paríža, Berlína, Šanghaja, Tokia, Sydney, Madridu, Sao Paula, Silicon Valley a mnohých ďalších, aby sa na nich mohli zúčastniť hráči z celého sveta.
Apple Maps
pokračovanie článku

Apple fotí Slovensko, takto vyzerajú jeho autá

Ako z filmu Eurotrip. Práve to si zrejme o dažďom zasiahnutom Slovensku pomyslia zahraniční užívatelia iPhonu, keď konečne uvidia našu malebnú krajinu v srdci Európy v službe Apple Maps Look Around.