Vyradí iPhone iPod touch z trhu?

Keď Steve Jobs v septembri minulého roku na tlačovej konferencii predstavil iPod touch, očakávania boli nielen veľké, ale aj splnené. Ľudia začali súdiť, že high-endový model postupne vyradí „zastaralé“ modely iPodov s dotykovým kolieskom. Po uvedení iPhone s 3G sa však situácia mení – iPod touch začína byť považovaný za „zbytočnú vec naviac“, ktorá je okrem iného oproti iPhone nadcenená. Je to ale skutočne tak?

iPod touch – vítaný a očakávaný

iPod touch bol na trh uvedený v septembri minulého roka. Jeho príchodom predchádzali mnohé špekulácie o dizajne, veľkosti či cene a prakticky celé nadšenie plynulo z uvedenia prvého iPhoneu na trh len pár mesiacov pred ním. Práve iPhone, ktorý bol podľa Jobsa „doposiaľ najlepším iPod prehrávačom“, spustil vlnu s veľkými očakávaniami, kedy by aj iPod mal mať väčší displej, rafinovaný CoverFlow a funkcie naviac, ako napr. surfovanie na internete pomocou Wi-Fi a priame sťahovanie hudby z iTunes. Pripojenie na internet by sa však okrem iného dalo považovať aj za snahu dobehnúť konkurenciu.

7. septembra však Apple fanúšikov mohlo potešiť aj niečo viac ako nový iPod touch – upgrade ostatných modelov (iPod video resp. classic, iPod nano a iPod shuffle); víťazom stredajšej udalosti bol však iPod touch. Ako som už uviedla vyššie, oproti jeho predchodcom toho zvláda omnoho viac a čo bolo (naj)dôležitejšie – bolo to rovnaké zariadenie ako iPhone, len bez možnosti telefonovania. Macworld a prvé malé sklamanie… Pokračovanie článku na MagMag.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.