Tip na mini-aplikáciu: Color Oracle pre dizajnérov

Pokiaľ ste dizajnér, či už webových alebo tlačových médii, pravdepodobne chcete aby vaše dielo bolo jasne čitateľné čo najvyššiemu percentu ľudí. K tomuto vám pomôže aplikácia Color Oracle. Ako ste možno zistili podľa názvu, aplikácia dokáže zobraziť vašu grafiku tak, ako ju vidia ľudia s poruchou rozpoznávania farieb. Tvorcovia aplikácie tvrdia, že až 8% mužov trpí takýmito poruchami a je dôležité optimalizovať prácu aj pre nich.

Color Oracle sa po štarte usídli vo vašom menubare, a keď naň kliknete alebo ho vyvoláte klávesovou skratkou, aplikuje na celú obrazovku jeden z troch filrov. Na ľavej strane je pôvodný obrázok a napravo obrázok s aplikovaným filtrom.

Color Oracle, Colour Oracle, Colororacle, Colouroracle, spektrum, farby, pastelky, zrak, Mac OS X

Aplikácia je vo verzii 1.1.1, vyžaduje Mac OS X 10.4 alebo vyšši, je freeware a môžete si ju stiahnuť z http://colororacle.cartography.ch kde nájdete aj bližšie podrobnosti.

komentárov
  1. ked sme pri tom

    potreboval by som nejaky normalny color chooser (ten v textmate je fajn, ale stve ma, ze ked ho zavriem a znova otvorim, zmizne mi posledna farba)

    neviete o niecom?

    0
    0
  2. colourmod supeeer

    velmi sa mi to paci, iba kliknem na tu sipku a mam v schranke

    este by bodol slider na ostrost a svetlost ale to prezijem :)

    0
    0
  3. To je zajímavé, že touto poruchou trpí jen muži („až 8% mužov trpí takýmito poruchami“). To jsem nevěděl, myslel jsem, že jí trpí i ženy.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.