Nové hry pre iPod touch a iPhone – Spore Origins, Real Soccer 2009, Need for Speed Undercover (videá)

Apple na Let’s Rock podujatí predstavil nový smer pre iPod touch, s ktorým sa vezie aj iPhone. iPod touch sa pomaly začína transformovovať z hudobného prehrávača na herné zariadenie – tzv. handheld. Tomuto faktu sa prispôsobil aj marketing iPodu touch – „najzábavnejší iPod všetkých čias“. Samozrejme, nemôže existovať handheld bez poriadnej ponuky hier. O tú sa už začali starať spoločnosti ako EA či Gameloft (známy výrobca mobilných Java hier). Na Let’s Rock boli predvedené hneď tri nové hry.

  • Spore Origins
  • Real Soccer 2009
  • Need for Speed Undercover

Spore Origins

Prvou prezentovanou hrou bol Spore Origins od EA. Do Spore sa vkladajú veľké nádeje, ako zo strany hráčov tak aj zo strany vývojárov. Hra bude dostupná aj pre Mac OS X. iPhone/iPod touch verzia je už dostupná na stiahnutie z App Store za 7,99 EUR. Vašou úlohou v tejto hre je sprevádzať svoju vlastnú formu života evolučnými štádiami. Princíp je v jedení živočíchov menších ako ste vy sami. Viac o hre sa dozviete z videa z E3 2008:

Real Soccer 2009

Všetkých futbalových fanúšikov určite nadchne informácia, že aj Real Soccer 2009 je už dostupný cez App Store za cenu 7,99 EUR. Ide o futbalovú simuláciu s peknou grafickou úpravou. Tradičné ovládacie prvky ako smerové tlačidlo a tlačidlá A/B sú v tejto hre zobrazené priamo na displeji. Ovládanie by tak nemalo byť problémom ani pre ostrieľaných hráčov, napríklad z handheldu Sony PSP. Viac vo videu priamo z hrania:

Need for Speed Undercover

Poslednou spomínanou hrou je Need for Speed Undercover, ďalšie pokračovanie úspešnej multiplatformovej série. Tento diel bude dostupný aj pre iPhone/iPod touch. Začiatok predaja sa očakáva 1. novembra. V nasledujúcom videu uvidíte prezentáciu tejto hry priamo z Let’s Rock podujatia aj s reklamou na „najzábavnejší iPod všetkých čias“.

iPhone/iPod touch – handheldy budúcnosti?

Určite mnohým z vás už napadlo, ako zamiešajú iPod touch a iPhone trh s handheldmi. Momentálne tomuto trhu dominuje PlayStation Portable (PSP) a Nintendo DS. Pri kvalitnej kampani a investíciach do hier, s čím by Apple nemal mať problém, je celkom možné, že úplne zmenia tento herný segment. Otázkou na zamyslenie je, či hráči uprednostnia nové herné princípy spolu s iPodom či rovno aj telefónom v jednom, alebo zostanú verní overenej klasike. Aký je váš pohľad na budúcnosť prenosných herných zariadení? Dokáže sa Apple presadiť aj v tomto konkurenčnom prostredí?

komentárov
  1. Spore nestoji za tie paniaze, trochu sklamanie … moc jednoduche a kratke … presiel som to asi za dve hodky … prvy den som to hral hodinu a na druhy den som dohral zvysok asi za dalsiu hodinu. Hra by mala stat max 5USD … za tych 10USD to urcite nestoji

    0
    0
  2. Řek bych že hry na iPhone by mohly být bomba. Pokud by navíc dokázaly pořádně využít gyro (např. letecký simulátor?) a multitouch (realtime strategie typu Command & Conquer) tak by tam mohl být solidně hratelnej téměř jakejkoliv žánr.

    PSP je docela macek, ale pro vášnivý hráče asi lepší volba.

    PS3, Xbox a Wii se asi zatím bát nemusejí, ale pokud se Apple etabluje na trhu her a rozjede jejich obchodování přes iTunes tak už je jen krůček k tomu přidat třeba do AppleTV pořídnej grafickej chip a připojit bluetooth joypad/joystick a může ovládnout další megatrh.

    řek bych že iTunes jsou Stevova životní trefa a asi ani sám nečekal jak exponenciálně porostou.

    0
    0
  3. Na jednu stranu parádní grafika, na stranu druhou… pokud si zahraju ráno cestou do Prahy (1 hod), tak se budu celý den strachovat, aby mi telefon vydržel…. takže ideální spojení to opravdu moc není. Na nenáročné hry super doplně. Na výkonnější hry je lepší Touch než iPhone. Už z výše uvedeného principu.
    Osobně mě zatím nadchlo jen Enigmo a hezky zpracované je Sudoku Loaded, CroMag mě zklamal, že nemá žáené režimy jízdy (ghost race, championships… atd.) Není tam o co bojovat.
    Včera jsem si zdarma stáhnul Scramboni a to je dobrá pecka.. je to něco jako scrable a online soupeříte proti ostatním hráčům, to se mi moc líbilo, doporučuju.

    0
    0
  4. kenika
    Treba počkať na aktualizáciu firmware v piatok.. tá by mala výrazne zlepšiť výdrž batérie na iPhone. Možno nás milo prekvapí.

    0
    0
  5. Podľa mňa su hry pre iPhone a iPod Touch dost dobre.Ak budu vychadzat na nich také tituly ako Need For Speed a pod. tak určite to ľudia budu kupovať.A čo sa týka konkurencie tak dať za hru pre PSP 1000 Sk a dať za hru 200 Sk je dosť rozdiel a PSP je okrem hrania hier na nič.

    0
    0
  6. Hry jsou supr, ale chybí trial či demo…
    Zakupil jsem Asphalt4 a docela dobrý-ovládání nakláněním iPhone, nebo prstama po displeji, nebo volantem. Peněz za tuhle hru nelituju.
    Další co jsem koupil je Billy Frontier a tuto hru nějak nechápu, a neni moc hratelná-tu bych si nekoupil kdyby bylo k dispozici demo. Expando je taky dobrý a HoldEm též.

    0
    0
  7. Pan Erik Hajník tvrdit, ze PSP nieje na nic ine dobre ako na hry je trosku mimo. Taky film je lepsie pozeratelny ako na iPhone a rovnako dobre posluzi aj na hudbu ci prezeranie fotografii. Je pravda, ze hry su drahsie, ale aj spickova hra na PSPcko stoji uz od 700 Sk a samozrejme kvalita hier sa neda porovnat. Ani grafikou ani hratelnostou… vlastnim obidve zariadenia. PSP Slim a iPhone 3G.

    To, ze PSPcko je s velkou pravdepodobnostou odkazane na zanik je uz, ale ina vec. iPhone len zacina a ma dobre predpoklady aby sa uchitil. Zaujimavym pre narocnejsie tituly by mohol byt externy ovladac ako v pripade N-Gage Zeemote JS1 (http://www.youtube.com/watch?v=Tr9KfA5mhIk)

    0
    0
  8. ja by som potreboval pomoc… mam iTunes 8.0.2 teda som si stiahol a potrebujem s tim pomoc ze stiahol som hry do iTunsu ale neviem ako ich dat do iPodu nevedel by mi stim niekto pomuocet ??? surneee prosiiim….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.