GameStop prestal predávať prehrávače Zune, predaj iPodov by mal zaznamenať nárast

Americký predajca GameStop so zameraním na hry sa rozhodol, že prestane predávať hudobné prehrávače Zune od Microsoftu z dôvodov nízkeho dopytu zákazníkov. Je malá pravdepodobnosť, že predaj GameStopu bude ovplyvnený; ohrozený však môže byť celkový predaj prehrávačov Zune na americkom trhu.

GameStop v Amerike vlastní niekoľko stoviek predajní. Okrem prehrávačov Zune od Microsoftu spoločnosť poskytuje aj konzolu Xbox 360. Riaditeľ marketingového oddelenia Zune, Adam Sohn, sa vyjadril, že prehrávač bude naďalej poskytovaný v iných veľkoobchodoch ako sú BestBuy, Target, Walmart a iné.

Prehrávače Zune boli na trh uvedené v novembri 2006; doteraz sa ich predalo približne 2 milióny kusov a Zune má momentálne 4% podiel na trhu s digitálnymi prehrávačmi. Apple za prvý štvrťrok roku 2008 predal okolo 10,6 miliónov iPodov a celkový podiel na trhu dosahuje takmer ¾. Treba však brať do úvahy aj fakt, že iPod je na trhu už sedem rokov.

Analytická spoločnosť Piper Jaffray odhaduje nárast v predaji iPodov. V druhom kvartáli roku 2008 by sa podľa predpokladov vyplývajúcich z analýz mal počet predaných kusov zvýšiť z 10,2 miliónov na 10,5–11 miliónov predaných kusov. Nárast by sa tak zvýšil o 1% z prvého štvrťroku na druhý; nastal by tak zvrat v predaji, keďže pokles medzi posledným kvartálom 2007 a prvým kvartálom 2008 bol až 6%.

Ostáva však otázne, ako resp. či si iPody udržia vzrastajúcu predajnosť aj v treťom kvartáli 2008. Už v júni sa očakáva príchod nového iPhone, ktorý by na predajnosť mohol (a pravdepodobne bude) mať vplyv.

komentárov
  1. Sorry, ale to akoze vazne niekoho na SK zaujima ze nejaky obchod v US prestal predavat MP3 prehravac inej znacky???

    0
    0
  2. Jasné, teraz sa môžme stiahnuť späť do tieňov a ticho sa s bláznivým podtónom rehotať na tom, ako sa Microsoftu nedarí. Muhehe…

    0
    0
  3. Johny kebyze si das este jedno n do tvojho mena tak by si ma velmi nahneval(slusne povedane) lebo doverovat takym vebom ako je ten z ktoreho si to okopiroval je fakt sila. Ja tam chodim len ked mam sado-maso chutky a chcem zdvihnut adrenalin. Lebo tolko blbosti ako tam sa najde malo kde na webe.

    Len pre istotu sem nedam link lebo by tam dakto zacal denno-denne chodit a myslim, ze to nie je dobre pre zdravy vyvin osobnosti.

    0
    0
  4. Čaute. Presne tak, netreba takým webom dôverovať. To je ako s blogom Radka Hulána, ale toho burana tu rozoberať nechcem. Ak niekomu vyhovuje Zune, prosím, nech si ho kúpi. Všetko je len o osobných preferenciách. Ak je niekto naučený len na Winshit a má trebárs X-Box 360, jemu je len ťažko nahovoriť iPod. Každý sme iní a každému vyhovuje niečo iné. Ja by som si napríklad Zune nikdy nekúpil, len keď by som ho dostal a aj to by som ho radšej predal a kúpil si niečo od Apple :-). Myslím si ale, že Zune NIKDY neprekoná iPod. Či už v predajnosti, v kvalite alebo v obľúbenosti. Mkrkvosoft sa snaží, ale nejde mu to :-). Jedine ten ich X-Box 360 je vec, ktorá stojí za hriech. Btw aj Apple by mohol vypustiť nejakú hernú konzolu, zaujme opäť ďalší segment (však jeho posledná konzola má už zo 13 rokov, nie?). Pekný večer.

     + iPod 4EVER

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.