Bug v update 1.1 iPodu classic, Piper Jaffray očakáva nové iPody s Wi-Fi, iTunes druhý najobľúbenejší prehrávač


Software update 1.1 pre iPod classic obsahuje bug

Stránka iLounge informovala o bugu v poslednom softvérovom update 1.1 pre iPod classic, ktorý – ako nahlásili viacerí užívatelia – spôsobuje vydávanie pulzov elektrického prúdu cez spodný výstup kolíkov, keď je zariadenie vypnuté. Viacerí užívatelia high-endových slúchadiel, ktoré sa pripájajú pomocou spodného konektoru, zaznamenali zvuky „praskania a skreslenia“ z vypnutých iPodov. iLounge síce tvrdí, že bug na headphone jack nemá žiadny vplyv, ale čitatelia v diskusiách tvrdili opak. Osobnú skúsenosť nemám (aspoň čo sa mini jacku týka), vyzerá to tak, že mňa tento bug šťastne obišiel. Ak však používate akékoľvek zariadenia s pripojením do dockovacieho konektoru, odporúča sa downgrade.

Piper Jaffrey očakáva od Apple nové a lacnejšie iPody s Wi-Fi pripojením

Gene Munster z analytickej firmy Piper Jaffrey informoval o špekulácii, podľa ktorej by Apple mal priniesť na trh inovatívne modely s dotykovými displejmi a technológiou multi-touch v dôsledku zníženia nárastu trhu s hudbou. V jeho poslednej správe sa tiež uvádza, že posledný štvrťrok minulého roku iPody získali najnižšiu nárastovú hodnotu v predaji počas celej histórie tohto prehrávača. Súčasne však Munster poznamenal, že spomalenie svedčí o celkovom trhu, kde čísla ukazujú ročné výdaje v segmente MP3, ktorý sa z roku 2005 do roku 2007 mnohonásobne znížil zo 131% na 17%. Napriek poklesu v predaji tiež poznamenal, že Apple nadobudol stabilnú hodnotu 70% akcií na trhu s MP3 prehrávačmi.

„Aby sa dosiahol nárast z roka na rok, od Apple očakávame, že predstaví lacnejšie, inovatívnejšie iPody s Wi-Fi a technológiou multi-touch,“ vyjadril sa Musnter. Preto je analytik spokojný s Apple, ako rozšíril iPod biznis medzi „prenosné a mobilné zariadenia s pripojením na internet“. Taktiež verí, že iPod touch je prvý z viacerých iPodov s internetovým pripojením. Spomína tiež možnosť, ako napríklad objednať vaše obľúbené café-latte prostredníctvom Wi-Fi a zaplatiť zaň použitím účtu v iTunes Store alebo použitím priloženej kreditnej karty bez státia v rade alebo vyčkávania pri pokladni. (Koniec-koncov, Apple si už túto možnosť patentoval a viaceré weblogy zverejnili svoje predstavy, ako by spomínaný systém objednávania mohol vyzerať.) Nová platforma iPodov založených na tomto modeli by pomáhala zvyšovať nárast pre oddelenie biznisu s iPodmi.

Zdroj: AppleInsider.com

iTunes je druhým najpopulárnejším prehrávačom

Podľa najnovších štatistík od Nielsen Online, iTunes predbehol Real Player v počte unikátnych užívateľov a stal sa tak druhým najpopulárnejším prehrávačom na trhu; pre dním stojí len MS Windows Media Player. Podľa záznamov je iTunes jediný prehrávač s kladnou hodnotou nárastu za posledný rok, pričom od decembra 2006 do decembra 2007 narástol počet užívateľov o 27% na celkový počet (unikátnych) užívateľov 35,7 milióna. Počas tohto obdobia zaznamenal Windows Media Player len nízky nárast s celkovým počtom 76 miliónov unikátnych užívateľov.

komentárov
  1. Abych pravdu řekl, tak mi bylo podezdřelé, že je ve sluchátkách slyšet praskání i když nic nehraje. Tohle to vysvětluje.

    0
    0
  2. caute, poradte nejaky dobry soft na sinchronizaciu ipodu. Pouzival som winamp, teraz ale iTunes, bo to je asi jediny soft cez ktory sa da aktualizovat firmware v iPode. Ci sa mylim??

    0
    0
  3. Ja som zatial UPDATE na 1.1 neurobil a ako vidim, pockam si az na novy. Aj ked pouzivam len klasicky 3.5mm jack.
    Nikde som ale ani nezachytil na tomto blogu, co ake vsetky nove funckie pripadne opravy poskytuje UPDATE 1.1 (o vyznamnejsom viem len, ze zaviedol podporu pre MOVIE RENTALS, cize akesi pozicanie filmu, ktory sa da pozerat len par dni).

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.