Bleskovka: nový Apple Boot Camp 2.1 s podporou Windows Vista X64, otestované

Apple vydal 24. apríla novú verziu Boot Campu 2.1 pre Windows XP SP3, Windows Vista (32 bit) a hlavne Windows Vista X64. Updater, ktorý obsahuje najnovší control panel pre Windows a všetky najnovšie ovládače môžete sťahovať pre váš systém na http://www.apple.com/…t/downloads/.

Na voľnej partícii s čistou inštaláciou Vista X64 som nainštaloval Boot Camp control panel a ovládače z inštalačného disku Mac OS X Leopard, následne po reštarte aplikoval aj najnovší update 2.1. Všetky periférie sú detekované a funkčné. F-klávesy taktiež fungujú, je možné nastavovať podsvietenie displeja, klávesnice, hlasitosť zvuku atď. Control Panel je plne funkčný, zvuk, WiFi, Bluetooth, iSight kamera taktiež.64 bitový systém Windows Vista je touto aktualizáciou konečne plne a oficiálne podporovaný na všetkých počítačoch Apple. Doteraz boli dostupné len nekompletné ovládače vytiahnuté z inštalačných diskov pre Mac Pro.

komentárov
  1. Inovar:Hlavne ten, ze 32bit aplikacia ti moze zabrat maximalne 3GB aj dake drobne v RAM, ale 64bit aplikacia moze zabrat aj 128GB(neviem, kde ma maximum).
    Potom dalsia vyhoda je ta, ze bezi rychlejsie ako 32bit aplikacia a ma menej pristupov na disk(velmi dolezity udaj hlavne ak mac MB,MBP alebo MBA) no a to by bolo asi tak vsetko.

    0
    0
  2. No a netreba na vistu 64bit aj 64bit procesor ? kedze sa tu vravi o macbooku ten nnema 64 nie ? alebo ma prosim zasvette :)

    0
    0
  3. Kazdy core2 duo cpu je 64bit. Jedine ak mas core duo a nizsi tak mas 32bit. Zatial moja osobna skusenost bola taka ze 64bit sa oplati jedine v pripade ze mam 4gb pamate. Pri 2gb je vytazenost ram v klude 50%. Ale zasa sviznost os je mam dojem lepsia ako v pripade 32bit.

    0
    0
  4. Inak opravte ma ak sa mylim ale bootcamp 2.0 ktory je standardne sucastou mac os x leopard podporuje iba 32bit windowsy. Cize tym padom su aj drivere 32bit. Nevedel som davnejsie na 64bit viste rozbehat wifi. No v bootcamp 2.1 je uz aj podpora 64bit win cize predpokladam aj drivere su 64bit.

    0
    0
  5. Dominik: Na akom HW, prip ktoru Vistu si instaloval? Mne sa to na MBP 2,4GHz WV Ultimate nejako nedari. Pise ze nebezia nejake procesy a ze nevie najst subor, ktory ma patchnut?!

    0
    0
  6. Da sa kupit Mac aj bez Leoparda ? Nie je to nahodou porusovanie obchodneho zakonnika, ak niekdo podmienuje kupu jedneho produkty druhym? Osobne si viem predstavit kupeny MacMini bez SW ako lacne a tiche MediaCenter s Vistou.

    0
    0
  7. Neviem ako Vam ale mne nejde nainstalovat bootcamp control panel pod vista x64. Nainstaloval som vistu x64 sp1 vlozil mac os x 10.5 dvd a spustil instalator bootcampu. Skoncil s 3 chybami. Ak spustim instalator bootcamp 2.1 vista x64 vypise ze nedetekuje bootcamp 2.0. Neviem ako sa Dominikovi podarilo Vistu x64 + bootcamp 2.1 na macbooku nainstalovat.

    0
    0
  8. edkis: Možno to spôsobuje integrovaný Service Pack 1 v tvojej inštalácii – ja som Boot Camp 2.0 inštaloval na Windows Vista X64 bez SP1, na to nainštaloval update na 2.1 a až potom SP1. Z toho by potom vyplývalo, že updatovať na 2.1 pri súčasných inštalačných DVD Vista s integrovaným SP1 nie je možné. Apple na to pravdepodobne nejak zareaguje, zatiaľ ale môžeš vytiahnúť kompletný inštalátor Boot Campu 2.1 (nie len update z apple.com) z najnovších inštalačných DVD Mac OS X Leopard.

    0
    0
  9. Dakujem a asi to bude pravdepodobne tym SP1. No vcera vecer som este skusil stiahnut bootcamp 2.01 x64 ktory je urceny pre MacPro a nainstaloval sa bezchybne okrem wifi. Tak som skusil dat update bootcamp 2.1 a skoncil opat s 2 chybami a bez drivere pre wifi. Mal som pocit ze by to fungovat malo kedze apple vydal bootcamp 2.1 hlavne kvoli podpore sp3 pre xp a sp1 pre vistu.
    Nezakladam si nejako extra na pouzivani windows vista na macbooku ale niektore veci ako napr. DC++ a pc s vistou na sieti pracuju korektnejsie predsa len na windowsoch.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.