Trik pre iPhoto

Tento trik je síce krátky a jednoduchý, ale zároveň veľmi užitočný. Po pripojení fotoaparátu cez USB kábel sa foťák automaticky aktivuje v aplikácii iPhoto a po kliknutí na tlačidlo Import sa všetky fotografie z karty skopírujú do hlavnej knižnice (Library). Následne si ich môžete zatriediť do vytvorených albumov podľa uváženia.

Tlačidlo Import kopíruje všetky fotografie na pevný disk. Funguje to tak samozreme z dôvodu rýchlosti, na pevnom disku vie potom iPhoto s fotografiami pracovať oveľa rýchlejšie.

Napriek tomu si skúste po pripojení fotoaparátu namiesto kliknutia na Import dvakrát rýchlo po sebe stlačiť klávesu Enter. Budete môcť klasicky prehliadať fotografie priamo z pamäťovej karty fotoaparátu a ušetríte čas, ak napr. viete, že posledných 50 fotiek aj tak nepotrebujete. Trik má len jeden háčik – na niektorých/starších fotoaparátoch sa nezobrazujú malé náhľady fotiek.

komentárov
  1. Mam problem dostat z Canonu do iPhoto videa nemate stim nekdo zkusenost? Vzdy to nasosne fotky apak to se to sekne na videu diky za help kdyby nahodou nekdo vedel :)

    0
    0
  2. Citacku detekuje iPhoto rovnako ako fotoaparat, takze to nepomoze. Kopirovat to cez Finder je ina vec, to sa da aj priamo z fotaku.

    0
    0
  3. Aha. Tak fajn :) Mne pre zmenu nenacitava thumbnaily pri tomto 2x Enter triku ani z citacky, ani z fotaku. Inak ale vsetko funkcne.

    0
    0
  4. Sic to není tak pohodlné, ale fotografie přímo z Nikonu a i ze čtečky kopíruji ručně jako z jiného USB disku. A teprve pak je zařadím. Přitom mám plnou kontrolu nad tím co kopíruji. Automatické importy nepoužívám.

    Také mám zkušenosti, že karta může ve fotoaparátu fungovat “jinak” než ve čtečce. Například některé Olympus kompakty s xD kartami.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.