Screenshot Plus

Pre tých, čo používajú Widgety (Dashboard) tu mám jednu zaujímavú a šikovnú utilitku – Screenshot Plus.

Tento Widget umožňuje vytvárať jednoducho a pohodlne screenshoty (t.z. snímky obrazovky). Môžeme pomocou tohoto programu snímať celú obrazovku (fullscreen), konkrétne okno (grab a window), časové naplánovanie celej obrazovky, snímať Widget-y v Dashboarde a snímať konkrétny ohraničený výrez.

ScreenShot Plus

Zaujímavosťou je aj možnosť uložiť vytvorený snímok buď na náš disk, alebo len do clipboardu, ďalej sú tu rozšírené vlastnosti – či sa má obrázok uložiť, alebo či sa má hneď importnúť priamo do nejakého nami vybraného programu na ďalšie spracovanie (ku príkladu do iPhoto) atď. Nechýba ani slušný výber výstupných grafických formátov súborov: png, tiff, jpg, jp2, pdf, gif, bmp, pict.

Viem, že na internete je spústa programov na snímanie obrazovky, ale pravdupovediac žiadny iný mi neprišiel tak pohodlný, jednoduchý na ovládanie a rýchlo prístupný. Samozrejme za cenu toho, že budeme mať spustený Dashboard.

komentáre
  1. A co klávesové zkratky přímo v OS X? Shift + jabko + 3 dělá otisk celé obrazovky, shift + jabko + 4 pouze jeji vyrez. Jeste jsem nanarazil na nic rychlejsiho :)

    0
    0
  2. Ano, je možno zkopírovat otisk do schránky nebo uložit na desktop – zkratky jsou k nalezení přímo v systému. :-o A na webech v Čechách lze najít několik článečků o zkratkách pro pořizování otisků.

    Osobně tento program již déle než rok používám a ač umím i klávesové zkratky nejde jen o rychlost. Je tam možno otisk s časovým odstupem. Možnost určit kam otisk odejde a v jakém formátu (JPEG, PNG, …) bude uložen. Je to vhodné i pro switchery, začátečníky či uživatele, kteří prostě klávesové zkratky nepoužívají.

    0
    0
  3. ak nepouzivas niektoru z klavesovych skratiek, mozes si spravit alternativu k PrintScreen na Win napriklad kombinaciou jablko + F8, nemusis stlacat defaultnu trojtlacitkovu kombinaciu

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.