Prestávky s programom Time Out!

Po menšej prestávke sa opäť púšťam do ďalšieho článku. Áno, pravidelné prestávky pri práci s počítačom ocenia najmä tí z nás, čo ich raz za čas sekne v krku po tom, čo pri počítači presedia celý deň. Okrem toho, že malými prestávkami bojujeme proti zápalom šliach a seknutým krkom, pomáhame i očiam a celému organizmu ak sa občas prejdeme preč od počítača a zacvičíme si.Znie to pekne, ale ako docieliť pravidelné prestávky? Na to tu je náš dnešný program s menom Time Out! Program nás v pravidelných intervaloch donúti oddýchnuť si od sedenia a dá nám pár sekúnd na vydýchanie. Time Out! pomaly zatemní celú obrazovku a znemožní užívateľovi klikať na ďalšie veci, až pokým neskončí prestávka.

Samozrejme, že nechýba možnosť odložiť alebo vynechať celú prestávku. Program sa dá uspôsobiť podľa ľubosti a dá sa napríklad nastaviť aby na začiatku prestávky prepol status v programe Adium na „away‟ alebo zastavil iTunes. Je tu i možnosť spustiť akýkoľvek skript alebo program, čo považujem za skvelú vychytávku umožňujúcu spraviť čokoľvek na začiatku alebo na konci prestávky. Osobne by som uvítal ešte nejaké návody na cviky, ktoré robiť počas prestávky, ale verím že tie nájdeme inde.

Time Out! je zdarma, na stiahnutie na tejto stránke (len pre Mac OS X).

Mimochodom, pre Windows existuje program menom WorkRave, ktorý ma zabudované i návody na cvičenie.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.