Novinky, zaujímavosti, linky

  • V Melbourne (Austrália) sa pripravuje výstavba nového projektu za 200 miliónov USD. Súčasťou výstavby je aj oficiálny Apple Store – trochu mi pripomenul sklenenú kocku Apple v New Yorku. AppleInsider má predbežné obrázky, ako to celé bude vyzerať.
  • Apple WWDC 2007 (Apple World Wide Developer Conference), každoročná veľká konferencia hlavne pre Apple profesionálov, vývojárov a  „fanatikov“ bude prebiehať v dňoch 11. až 15. júna 2007. Vzhľadom na aktuálny dátum je to asi zbytočne skorá informácia, ale Apple už rozosielal registrovaným vývojárom e-mail s obrázkom „zaznamenajte si tento dátum“. Okienka v prostredí Time Machine môžu naznačovať nový design/UI Leoparda. Najnižšia cena vstupenky je 1300 USD, miesto konania San Francisco.
  • Veľké vydavateľstvo EMI zrušilo na niekoľkých hudobných albumoch DRM ochranu a s výsledným ziskom z predaja sú spokojní. Reakcie ľudí boli taktiež pozitívne. Spoločnosť uvažuje o ďalšom rušení DRM ochrán hudobných súborov. Náhoda, alebo reakcia na esej Steva Jobsa?
  • Vieme už, že na Apple TV nie je možné hrať iPod hry, ale Greg Canessa z Xbox Live Arcade vo svojom vyhlásení spomenul, že sa pracuje na upravených hrách pre Zune, iPhone, Apple TV, Nintentdo DS a PSP. Buď len pán Canessa stratil na chvíľu prehľad a Apple TV spomenul omylom, alebo sa dočkáme aj nejakých hier pre toto zariadenie.
  • EA Mobile je v kontakte s Apple a pracuje na hrách pre iPhone. Tento telefón nie je uzavretá platforma (ako sa mnohí domnievajú), ale len kontrolovaná. Rovnako ako iPod a  jeho hry.
  • iPhone porovnaný s telefónom s Windows Mobile. Systém Windows Mobile pôsobí podľa môjho názoru oproti OS X v iPhone dosť zastaralo, a ovládanie stylusom je nekomfortné. Ale táto téma je vždy na dlhé diskusie.
  • Veľká spoločnosť CompUSA, predajca počítačov a hardwaru, označila dodávky počítačov Mac Pro písmenom „D“. Písmeno D zvykne znamenať „discounted“. Môže to znamenať nástup nových Macov s štvorjadrovými Xeonmi, alebo len CompUSA nemá z týchto strojov dostatočné zisky.
  • No a nakoniec si pozrite, ako vyzerá donáška MacBookov Pro v hodnote 1 mil. USD pre bohatú školu v USA. Kamión, 15 paliet, 500 notebookov.
komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.