ModBook – Tablet s Mac OS X

Pred MacWorldom sa objavovali informácie, že spoločnosť Apple uvedie tabletový počítač. Tablet bol nakoniec skutočne uvedený, ale prezentuje ho firma Axiotron spolu s Other World Computing (OWC). Tablet má názov ModBook, má integrovanú iSight kameru a prevkapivo na ňom beží Mac OS X. Neviem odkedy zmenil Apple licenčné podmienky pre používanie ich systému v produktoch tretích strán, ale UWC vykupuje a prerába poškodené produkty Apple, takže pravdepodobne majú špeciálnu zmluvu. ModBook je vlastne MacBook s procesorom Intel Core 2 Duo, bez klávesnice a s rozponávaním písma kresleného/písaného na obrazovke. Rozpoznávanie zabezpečuje technológia od Wacom-u (známy výrobca tabletov), uhlopriečka displeja je 13,3 palca. Zariadenie obsahuje aj GPS a combo alebo SuperDrive mechaniku. Tento tablet bude zrejme veľmi zaujímavý pre ilustrátorov. Kresliť priamo na obrazovku je komfortnejšie ako kresliť na bežný tablet a pozerať pri tom na monitor vedľa.

Cena produktu je 2 700 USD za najlepší model. Pravdepodobne by mal byť čoskoro dostupný aj u nás (podľa komentára jedného z našich Apple predajcov).

Viac fotografií na TUAW . Ostatné informácie a všetky dostupné konfigurácie nájdete na stránke produktu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.