Krátky tip: SMS cez Bluetooth z Dashboardu v Leopardovi

V Mac OS X Tiger môžete v Address Booku pravým tlačidlom kliknúť na telefónne číslo kontaktu a v ponuke je možnosť odosielania SMS. Stačí vlastniť mobilný telefón s podporou Bluetooth, ktorý je podporovaný Address Bookom.

Mac OS X Leopard už túto funkciu z mne nevysvetliteľných dôvodov neobsahuje. Možno to nejakým spôsobom súvisí s iPhone, blízkym updatom alebo iným riešením (obmedzením?) zo strany Apple. V každom prípade, ohlasy sú negatívne a stovky ľudí posielajú feedbacky priamo do Apple a žiadajú o návrat tejto funkcie.

Neposielam SMS často, ale napriek tomu som hľadal a našiel riešenie. Jednoduchý widget pre Dashboard s názvom emitSMS spolupracuje s Address Bookom a Bluetooth telefónmi, stačí na zadnej strane widgetu zvoliť správny typ komunikácie. Pri písaní mena dotyčného vám widget automaticky nahadzuje položky z Address Booku a ukazuje aj počet napísaných znakov.

emitSMS – posielanie SMS z Dashboardu

Widget mám odskúšaný a funguje spoľahlivo. Obľúbená komerčná alternatíva pre posielanie SMS cez software v Mac OS X a kompletnú správu telefónu je BluePhoneElite.

UPDATE: Tento program samozrejme nepodporuje iPhone. Odskúšané na Nokia E65.

komentárov
  1. Je to fajn widget. Avsak po jeho instalacii som si vsimol novy proces “smsdaemon”, ktory zabera v pamati 114MB. Co je trochu dost na to, se ma iba posielat sms. Pre porovnanie parallels v pamati zabera 90MB, mail 74MB a pod. Dufam, ze widgetu nekrivdim a nie je ten smsdaemon nieco ine. Este keby vedel SMS aj prijimat, bolo by so super. Nevie niekto o nejakej malej (free) SMS aplikacii, ktora to vie? Tiez je zaujimave, ze su takto podporovane rozne telefony, avsak cez skvely iPhone od Apple SMS z Macu neposlete ani neprijmete.

    0
    0
  2. Mi pokus o odeslání SMS způsobil dokonalé vytuhnutí počítače, jedinou možností jak se z něj dostat byl tvrdý restart. Takže opatrně…

    0
    0
  3. hm > nie, iba sa to pripojí cez BT na tvoj mobil a posielaš SMSky akokeby z neho ibaže cez počítač (aby si nemusel ťukať na tej malej klávesnici…)

    0
    0
  4. Skúšal som to s rôznymi telefónmi, aj SE aj Nokie, ale nie je to spoľahlivé. Pošlete zopár SMS a stuhne Maco tak, ako to spomína VF vyššie. Som zvedavý, či sa v budúcnosti objaví niečo novšie, lepšie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.