iPod touch vs. iPhone – rozdiely a horší displej

iPod touch a iPhone sú veľmi podobné zariadenia, používajú veľmi podobný hardware, veľkosť je takmer rovnaká (touch je o niečo menší), povrchová úprava displejov je identická a rezistentná voči škrabancom. iPod classic a iPod nano nepoužívajú odolnú ochrannú vrstvu ako iPod touch a iPhone.

Čo sa týka použitého LCD displeja, Steve Jobs povedal, že touch používa rovnaký displej aký bol použitý v iPhone, no nie je to celkom pravda. Rozlíšenie u oboch je 480×320, ale iPhone displej má hustotu 160 PPI, touch až 163 PPI.

Niektorí majitelia touch-u ukazujú fotografie čiernych prechodov na displeji, kde sa objavujú menšie problémy. Displej akoby nebol dobre „nakalibrovaný“ a úrovne čiernej vyzerajú oproti iPhonu horšie

Dobré fotografie poskytol Gizmodo (hore touch, dole iPhone):

Odporúčam pozrieť si aj video.

Zlé nastavenie displeja pravdepodobne Apple opraví v blízkej softwarovej aktualizácii, no aj tak je podľa mňa zrejmé, že kvôli udržaniu nižšej ceny bol v iPode touch zvolený o niečo horší displej ako v iPhone.

komentárov
  1. Me na MacBlogu posledni dobou zacina fascinovat, jak autori clanku prichazi k takovym dedukcim.

    Pokud Apple chce na displejich usetrit, tak odebere co nejvice kusu jednoho typu displeje, protoze cena se urcuje od mnozstvi.

    Vubec se zatim nevi, co zpusobuje ty problemy a uz tu ctu, ze je jasne, ze Apple zvolil horsi displeje.

    Pokud bych mohl o neco pozadat, tak o mene unahlene nazory.

    Dekuji.

    0
    0
  2. Aby som teda napravil unáhlenejší záver, dôvod môže byť:

    1. hardwarová “chyba” (menej kvalitný, šetrenie na výrobe, nižšia cena)

    2. softwarová chyba (nastavenie kontrastu/farieb, oprava možná cez update)

    Prípadne kombinácia oboch, čo je aj môj osobný názor, ako som ho napísal v poslednom odstavci článku.

    0
    0
  3. ..ak je pravda to s hustotou bodov, tak aj tam môže byť problém. Prirovnaj si to napríklad ku klasickému kinofilmu.. napr. menšie iso-ostrejšie farby.. Výplň medzi zobrazovacími bodmy hrá rolu.. a je to potom vidieť.. ale to je detail, nie? Abo je to závažný problém??

    0
    0
  4. … ale veď rozdiel medzi hustotou 160 PPI, touch až 163 PPI je predsa tak extrémne malý, že ho ani ľudské oko nepostrehne. Podľa mňa nie je chyba v displeji, ale s čipom, ktorý komunikuje s displejom (podobné ako grafická karta). Aj to môže vykazovať rôzne rozdiely medzi hustotou 160 PPI, touch až 163 PPI, ale v skutočnosti sú totožné.
    pr.Môže mať 100 ľudí rovnaký monitor na PC, ale ak má každý inú VGA tak každého sa monitor správa rozdielne.

    0
    0
  5. :D na tých filmoch tie obraázky (film stopnutý v tom istom čase) na ipode v lavom rohu dole nieje nič a na iphone v lavom rohu dole je už aj dáždnik XD

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.