iPhone zachytený na internete

Apple iPhone sa má dostať na americký trh už o mesiac, zariadenie prešlo potrebnými kontrolami. Nie je teda prekvapivé, že niekoľko kusov je už v obehu a vybraní ľudia finálny iPhone používajú a testujú.

Jeden z užívateľov stránok eBay.com si v záznamoch všimol, že niekto sťahoval jeho obrázky a prehliadač dotyčného sa identifikoval tak­to:

„Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420+ (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mo­bile/1A538a Safari/419.3“

Identifikáciu je možné veľmi ľahko zmeniť a majiteľa servera „oklamať“, ale IP adresa dotyčného človeka bola priamo z Applu. Web MacRumors.com tiež potvrdil prístup z Apple s týmto identifikátorom. Názov zariadenia je iPhone, no nerozumiem hybridu Gecko/KHTML/Sa­fari/Mozilla. Vyzerá to ako prehliadač Safari spojený s Mozillou. Software v iPhone však ešte nemusí byť úplne hotový a bugy sa budú pravdepodobne ladiť až do poslednej chvíle pred výrobou. Potom budú nasledovať užívateľské aktualizácie cez internet.

komentáre
  1. To like mozilla je oznaceni kompatibilniho modu s Mozillou. Takze je to jen Safari, ktere Mozillu mozna trosku emuluje. Explorer blahe pameti to delal podobne.

    0
    0
  2. Len pre informaciu a pre korektnost poskytovanych informacii (zdroj kazdej informacie je slusne a nutne uviest, nic sa nedeje samo, to len Miuko na otazku, z coho dostal v skole 5, odpovedal, ze z nicoho nic) uvadzajte zdroj.

    Citat: Jeden z užívateľov stránok eBay.com si v záznamoch všimol, že niekto sťahoval jeho obrázky a prehliadač dotyčného sa identifikoval…

    Tento prispevok nie je ani spam, ani pokus o flame, ani pokus o utok, ani pokus o urazku, … Proste sa ucime.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.