ZUFALSTVO :( pri obnove dat TimeMachine

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software ZUFALSTVO :( pri obnove dat TimeMachine

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #1447829
    FoXo
    Účastník (Participant)

    Dobrý večer,

    obraciam sa na vás s prosbou o pomoc. Pomoc som poslal do viacerých skupín nakoľko som už celkom zúfalý.

    MacBook Air som mal cez noc zapnutý. Cca okolo druhej keď som sa pozrel na obrazovku som mal hlášku, že sa mac neočakávane reštartol nakoľko sa vyskytla neznáma chyba. Dal som problém poslať do Apple a odklikol som aby sa pustil bez otvorenia predtým spustených vecí.
    Po nejakých pár hodín som sa znovu pozrel na obrazovku a vyzeralo akoby hláška o pokračovaní bez spustenia predtým spustených vecí zamrzla a tak som mac vypol a znovu zapol.

    Tu ma na obrazovke však čakala hláška aby som kontaktoval podporu s odkazom na apple a blikal otáznik. Otvoril som si link pre podporu a skúsil kroky ktoré tam boli popísané ako resetovanie ram a podobne. Nič však nepomohlo a po opätovnom spustení stále rovnaká hláška. Spustil som si diskovú tilitu v ktore som však môj disk nevidel. Videl som tam len nejaký base system ktorý tam predtým nikdy nebol. Disk som vybral a systém spustil bez neho. Rovnaká hláška ako s diskom a teda neviem či tá hláška vyskakuje keď tam disk nieje a ten môj je pokazený alebo je porucha niekde inde. Pokúšal som sa systém nahodiť na externý SSD disk cez USB ale žiaľ sa mi nepodarilo. Vyhodilo mi, že môj book nemá potrebný firmwér.

    Mám TimeCapsulu a tiež Synology. TimeCapsula ma v minulosti zachránil ale aj dva krát podarzila kedy sa nečakane súbory na TimeCapsule poškodili a bol som v háji. Naposledy minulý rok v Septembri 2021 som menil disk pretože ten pôvodný skapal. Vymenil sa teda disk a začal zálohovať.

    V Októbi 2021 som si zadovážil Synology a vytvoril na ňom možnosť zálohovať cez TimeMachine a teda som mal pre istotu zálohy dve + som manuálne každý mesiac nahrával dokumenty zvlášť.

    Každý deň sa mi robili zálohy a striedavo sa spravili raz na TimeCapsulu a potom na Synology. Všetko sa zdalo byť teda OK až do teraz. Zapožičal som si MacMini aby som pomocou TimeMachine si zachránil dokumenty ktoré som mal zálohované naposledy 24.2.2028 cez TimeMachine. Na manuálnu zálohu som pozabudol a tak mám 2 mesiace starú. Robil som ju 31.12.2021. Na MacMini som teda chcel použiť nainštalovanie systému z TimeMachine ako som to už spravil aj dávnejšie. Ponúklo mi aj Synology a aj TimeCapsulu. Avšak ich načítavanie trvalo celú noc a nič sa nepohlo, ostalo prázdne. Dočítal som sa od jedného pána, že mal rovnaký problém a podarilo sa mu ho vyriešiť keď systém upgradol na verziu ktorú mal aj odzálohovanú. Spravil som tak a teda dalo mi znova možnosť aj TimeCapsulu aj Synology. Tu ale nastal problém, že TimeCapsula mi ukázala poslednú možnu verziu z dátumu koncom Septembra 2021 a Synology cca 28 December 2021. Zálohy po 2022 tam proste neboli. Keď som dal zo srandy teda poslednú možnú verziu zo tak mi vypísalo, že musím použiť sprievodcu migráciou priamo v OS. To sa mi teda aj podarilo a teda aspoň nejaké nastavenia som si oživil na MacMini. Cez ForkLift ale aj Finder som sa dostal na Capsulu. V minulosti som tam mal zložku backup dačo a vedel som z tade súbory prečítať. Teraz mi zobrazilo ako na Capsule tak aj na Synology zložku názov mojho pc a .sparsebundle. Po otvorení vo ForkLift tam boli nejaké súbory končiace .plist a zložky Bands a Mapped. V nich sa nachádzali nejaké súbory pri ktorých dátum vytvorenia bol aj neskorší ako Február a teda asi 24.2.2022 bol najstarší. Keď som otvoril vo Finderi tak mi zložku nerozbalilo. Miesto toho mi na pracovnej ploche akoby vytvorilo zložku so zálohou. V prípade TimeCapsul som tam mal jediu zložku so Septembrovým dátumom a v prípade Synology ich tam bolo viac a posledná zložka bola 28.12.2021. V zložkách sa nachádzali moje zálohy. Avšak novšie ako táto tam proste nebola aj napriek tomu, že zálohy TimeMachine robil.

    Podarilo sa mi nainštalovať program BackupLoupe, ktorý by mal vedieť prečítať zálohy TimeMachine. Po dlhom boji a zakúpení appky mi aj niečo ukáže avšak konkrétne na Synology cca 56snapshotov a dátum od Októbra kedy som Synology rozbehal po 24.2.2022. Akurát, že mi tiež zálohy zobrazí len po 28 December 2021. Potom zas zmení dátum len po 28.12.2021 keď sa podarí mountnuť obraz. TimeCapsulu mi tiež ukázalo avšak tam mi dalo možnosť len tej jednej Septembrovej zálohy z 2021.

    Neviem ako teda ďalej postupovať. Zálohy 2 mesiace sú fuč. Nieje tam veľa zmien no niektoré sú dôležité a už sum fakt zúfalý. Moju prosbu od zúfalstva dávam na viac vlákien. Ďakujem za pochopenie a užitočné rady.

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.