zmena mena počítača

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software zmena mena počítača

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    missik
    Účastník (Participant)

Zdravím,

kúpil som si MacBook, ktorý bol od ruky a neviem zmeniť meno počítača na moje meno a tiež názov adresra s dokumentami.
    Dá sa to nejako zmeniť? Prosím pomôžte.

Macker2
    Účastník (Participant)

Nesom si isty ale skus – system preferences / account / tam si klikni na admina a malo by si dat zmenit vsetko cize meno heslo atd… (samozrejme asi musis byt prihlaseny v admin ucte)

missik
    Účastník (Participant)

Macker, mas pravdu, da sa to tam, ale menis tam len meno usera, nie meno pocitaca.

Aleks
    Moderátor

Meno počítača zmeníš v Sys Preferences > Shared
    Shortname usera (ktoré je napríklad aj názov domovského adresára) sa bezpečne zmeniť nedá. Možeš však napr vytvoriť nové konto.

Macker2
    Účastník (Participant)

No nevedel som si spomenut to „shortname“ sa to vola no tak to nezmenis uz. To sa tam zadava pri instalacii kompu.

missik
    Účastník (Participant)

hmm, tak to je skoda, ale diky za rady

mylanko
    Účastník (Participant)

missik: Ak ti ide o to zmenit shortname (meno pri domceku vo finderi :) ), tak si vytvor nove pouzivatelske konto, najlepsie administratorske (nie standard), nakopiruj si don svoje subory a aplikacie a stare konto jednoducho vymaz. Resp. si vytvor rovno dve konta, administratorske a standard, kvoli bezpecnosti..

Sevo
    Účastník (Participant)

Neda sa to zmenit ani pri nabootovani z instalacneho disku?

tamquam
    Účastník (Participant)

Zmena názvu počítača: System Preferences > Sharing a do Computer Name zadáš názov počítača.

Názov adresára Documents nie je možné zmeniť.

missik
    Účastník (Participant)

ano super, dakujem za rady, takto som to urobil vsetko, uz je to OK,

nabootovat som to neskusal, pretoze mam tu nahrane niektore veci o ktore nechcem prist.. :)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.