Zmena formátu disku.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Zmena formátu disku.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #85381
    auas*WQuVP
    Účastník (Participant)

    Je možné zmeniť aktuálny formát disku, konkrétne Mac OS Extended (Case-sensitive, Journaled), kde je už nainštalovaný operačný systém (Mac OS X 10.7.3) i ďalšie programy, na typ Mac OS Extended (Journaled), bez nutnosti všetko preinštalovať? Problém je, že na prvý menovaný typ nemožno nainštalovať soft Adobe Dreamweaver CS5.

    #308672
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Zvladne to iPartition. Plateny program, musis pouzit externy disk s nainstalovanym Mac OS X, z ktoreho nabootujes.

    #308682
    auas*WQuVP
    Účastník (Participant)

    Tak neviem. iPartition ani nerozpozná, že disk už je naformátovaný ako case-sensitive, journaled. Práve, že mi ponúka vytvoriť typ case-sensitive.. Som nečakal, že práve s Adobe budem mať takýto problém..

    #308690
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    to nie je Adobe, ale Macromedia. Adobe to len kupili a za cele roky s tym softom nic neurobili.

    Rovnaky problem by si mal aj s inou Carbonovou srackou typu Microsoft Office X. Skus novsiu verziu iPartition.

    Ak to nepojde, tak len spravit zalohu a reformat.

    Kazdopadne nechapem, k comu potrebujes Dreamweaver. Stranky sa v dnesnej dobe takymto sposobom rozhodne nerobia. Su staticke a ich udrzba je komplikovana a zdlhava…

    #308695
    auas*WQuVP
    Účastník (Participant)

    iPartition som skúsil najnovšiu verziu – 3.4.1 (200). Používam Microsoft Office 2008 for Mac Special Media Edition, ten ide nainštalovať bez problémov. Dreamweaver mám kúpený a celkom som si naň zvykol. Zálohu celého systému mám cez Disk Utility ako image disku. Skúsim zformátovať partíciu na “iba journaled” a vrátiť image späť.. Ale myslím, že image disku robený z partície case-sensitive naformátuje partíciu zas len ako case-sensitive..

    #308698
    Lens
    Účastník (Participant)

    Neviem ci sa da zmenit format ale mna ako riesenie napadlo to obist tak ze vytvoris cez bootcamp malicku particiu na ktoru potom nainstalujes ten dreamwork. ALebo musi byt na systemovom disku?

    #308700
    auas*WQuVP
    Účastník (Participant)

    Nie, Boot Camp nepomôže, je to aplikácia pre inštaláciu Windowsu.. Dreamweaver mám Mac verziu, chce to mac partíciu..

    #308705
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Ako pisal Lens otvor disk utility a rozdel disk na 2 particie a tu druhu si naformatuj ako potrebujes. Potom pri instalacii zvolis novo vytvorenu particiu.

    #308709
    auas*WQuVP
    Účastník (Participant)

    Hurfo: Vyskúšal som, nefunguje to. Neviem, ako ho prinútiť inštalovať sa inde. Po otvorení inštalačného súboru sa otvorí toto hlásenie: http://dl.dropbox.com/u/56152100/Sn%C3%ADmka%20obrazovky%202012-04-06%20o%2012.52.47%20PM.png

    Keď som prezeral stránky Adobe, je pri Dreamweaveri (napr. aj Photoshope) v technickej špecifikácii uvedené, že na case-sensitive je inštalácia nepoužiteľná. Ani neviem prečo som pri prechode na Lion pri čistej inštalácii zvolil formát case-sensitive, moja chyba.. Asi to celé preinštalujem. Vďaka za ochotu poradiť.

    #308739
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Čokoľvek od Adobe pre Mac na case-sensitive nepôjde, vrátana po*raného flash playera.

    Mňa napadá len to že vytvoriť dalšiu partíciu, na ňu inštalnúť OSX (áno, 2x OSX na jednom harddisku…) BEZ case-sensitive a tu používať špeciálne pre Dreamweaver. No a keď sa nájde čas, tak to komplet preformátovať so skúsenosťou do budúcnosti :-)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.