Životnosť MacBooku Pro

Domov Diskusné Fóra Ostatné Životnosť MacBooku Pro

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 72 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104794
    qqw
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    zaujímalo by ma aké máte skúsenosti so životnosťou MacBooku Pro po rokoch, čo sa vám po čase kazí a pokazilo, čo treba vymeniť a atď.

    Napr. ja mám MacBook Pro 2011 (Early), upgradol som si RAM. No už ho idem mať 4. rok ale ešte sa mi nič nepokazilo a všetko ide ako kebyže má 1-2 roky. Batéria health 87% a to cez 500 cyklov. Jedine čo som mal za celú dobu problém, že niekedy v Trackpade tak jemne pukalo a niekedy blbol, no nič som s tým nerobil a teraz mi úplne normálne funguje. Pred rokom som ho celý vymazal a to clean installom Yosemitu. Normálne si viem predstaviť že aj za 2-3 roky to bude stále dobrý počítač. Jedine čo som menil bola nabíjačka, lebo sa mi na konci natrhla, ale to s MacBookom nemá nič.

    Aké sú Vaše skúsenosti? Ako dlho Vám vydržal MacBook?

    #403761
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    tak ja som natom podobne ako ty len late 2011 ta vyššia verzia 13″+ upgrade ram nejakých 420cyklov. Reklamovať som dával tiež zhodou okolností trackpad všetko fungovalo ale tiež mi tam trošku niekedy pukalo a niekedy ako keby tlačítko trackpadu “nekliklo” ale len lahko sa stlačilo (nevime to popísať) tak som to tam zaniesol nech sa nato pozru zato nič nedám a vymenili to. Inak všetko v podstate šlape ja som nepreinštalovaval ešte ani raz ale na začiatku leta preinštalujem ale ani nie kvoli spomaleniu ale nechce sa mi triediť ten bordel zo školy čo tu mám tak to na novo nahodim. A čo sa nabíjačky týky tak mám potrhanu bužírku bieli lebo sa mi rozrezala o plexi na stole a potom je to už nezastavitelne al to je len bužirka s káblikom nič . Takže sme natom dosť podobne čo sa týka naších mašín :D

    #403762
    dfx
    Účastník (Participant)

    Ja mam 13″ macbook pro mid 2009 a stale funguje. Vymenil som ram za 8GB a disk za ssd. Ten ssd disk povazujem za nutnost.

    V zaruke menili display.

    Baterka je stale povodna, ale vydrzi kratko, asi tak pol hodiny. Pise, ze jej zdravie je na 31%. Uz davno sa hlasi, ze treba servis baterie, ale prilis ju nepouzivam, tak zatial nemenim.

    Na bezne internetove a kancelarske veci ma v pohode vykon.

    Nabijacka je stale povodna a stale bez problemov funguje.

    #403770
    Gren093
    Účastník (Participant)

    2010 (2009 mid 17′), po priblizne roku odpaleny HDD, inak upgrade RAM 4-8, SSD. Baterka v 145 cykloch (81%). Inak vsetko ostatne v pohode.

    Ten trackpad obcas blbne aj mne, ale velmi zriedka.

    #403771
    tutuc
    Účastník (Participant)

    Ja mam E2011 13″ upgrade SSD, RAMM asi ako vsetci. Trackpad klikoce aj mne … nerobil som s tym nic, iba sa zmieril.

    Dodnes bez problemov. Baterka ma okolo 300cyklov a zdravie nad 90% stale. Pouzivam ho uz viac ako 3 roky denne.

    #403773
    cengi
    Účastník (Participant)

    Ja mám Macbook Pro 15″ mid 2009 OS X Yosemite 2,8 GhZ intel core 2 duo 8GB RAM a napriek svojmu veku je to stále veľmi rýchly mac, používam ho hlavne na internet, kancerlárske balíky, filmy, ale v pohode zvláda aj napríklad PS CS6. Jedine čo sa pokazilo je mechanika (nechce čítať disk) a nevie ho vysunúť späť, bateriu mám pôvodnú vydrží tak max 2 hodiny, čo je na svoj vek stále v pohode. Používam v ňom pôvodný HDD, ale určite by bolo vhod prechod na SSD, inak na bežné účely je to perfektný notebook aj v dnešnej dobe a po výmene batérie a SSD určite ešte pár rokov poslúži :)

    #403776
    Jaem
    Účastník (Participant)

    MacBook Pro 17″ mid 2010, vymena RAM za 8GB a miesto disku OptiBay s SSD. Baterka ma cca 200 cyklov, 89%. Po obliati kavou je klavesnica nerovnomerne podsvietena a nefunguje spinac trackpadu (co nevadi, lebo aj tak je to nastavane len na “tap”). Denne bezal 14-16 hodin. Na tele takmer nevidiet znamky pouzivania a aj HW je stale rychlejsi, ako vacsina 400-700€ notebookov predavanych dnes.
    Teraz mam novy 15″ MBPr a ta 17ka je ako zalozny

    #403777
    iTuxx
    Moderátor

    Ja mam uplne presne to co dfx akurat ze display je povodny a baterka mi vydrzi cca 3 hodiny.

    #403779
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    MacBook Pro 17″, 2008 rocnik s kur…cimi sa grafikami NVIDIA GF8600M. Stale drzi, prdla jedine baterka po dlhej dobe nepouzivania a potom pouzivania. 6 GB RAM (sadly), Fusion z 128 GB Crucial M4 a Seagate 750 GB 5200 otaciek.

    Inak ziadne problemy, ale uz by to chcelo upgrade, vyslovene len kvoli RAM…

    #403786
    7kubo
    Účastník (Participant)

    ja mam late 2013 a uz som menil display koli vypalenym pixelom, predtym som mal air (late 2010) a tam sa postupne menilo napajanie, klavesnica, display a nakoniec aj baterka.
    nastasti vzdy bolo vsetko v ramci applecare a servis super a ustretovy, opravene do tyzdna(CCC)

    #403787
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Mal som MacBook White Early 2008, v rámci záruky menené plasty, roku 2013 vybraná baterka lebo bola nafúknutá. Ten MacBook funguje dodnes. Nosil som ho do školy na zapisovanie poznámok a robenie úloh, hral hry (v rámci možností tej Intel GMA X3100).

    #403789
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    inak sranda, neviem, co s tymi konektormi na adapteroch robite ale ja mam povodny magsafe a ani naznak praskania izolacie okolo konektora ci vstupu kabla do adaptera. Este aj LEDka svieti po tolkych rokoch, co som uz zazil ze nesvietila :)

    Jo, klavesy uz su niektore zosuchane (hlavne lavy Cmd + S a A a lavy shift :-) )

    #403790
    PET
    Účastník (Participant)

    Ja mam 2 x 15 model ako J.Remen.SSD 256 a tiez 6 GB RAM.Jeden uplne funkcny, nova baterka, druhy mal meneny 2x LCD 3x LB a 2 x napalovacku, tiez vymenena bateria…teraz uz 3 roky funguje.iMac 2007 bez poruchy / SSD, 6 GB RAM /.

    #403791
    tutuc
    Účastník (Participant)

    Mne ked zacalo byt vidiet poskodenie klavesy cmd od casteho pouzivania ze sa zacala drat, tak som ju chytro fixov zamaloval na vydranom mieste a lakom na nechty zalakoval, aby sa prestala drat. Keby to este prelestim jemnuckym smirglikom, tak by nikto ani nezistil, ze som ju opravoval. Len tolko k tym zodratym klavesam …

    Inak koncovku adaptera som raz utopil v miske kvetiny vedla postele, kde lezala celu noc pod vodou. Na dalsi den ked som to zistil … tak som ju cely den susil. Funguje bez problemov dalej krasne diodka svieti aj vsetko, mal som stastie.

    #403847
    sairik
    Účastník (Participant)

    macbook pro retina late 2013, 2,4GHz i5, 4GB ram

    najprv isla doska (nenabijal, nezapol sa, nesvietila kontrolka nabijania)

    no a o mesiac cca ssd :-D

    vsetko vramci zaruky tak hadam uz nebude s nim nic :-D

    stale som sa nedopatral, ci vypinat ci nevypinat :) nepouzivam ho denne, mozno kazdy druhy, tak ci vypinat ci uspavat a ci vypnut v nastaveniach uspavanie diskov alebo nechat default. :)

    #403936
    petto16
    Účastník (Participant)

    ja fungujem na early 2011, vsetko je 100% funkcne ziaden problem, jedine som menil smiesny hdd za ssd a rozsiril som ram na 8gb, no a dvd mechanika sla prec (nahradil ju smiesny hdd).

    #403938
    macblogger
    Účastník (Participant)

    mam od novoty early 2011 macbook pro 15″:

    pred 3 mesiacmi mi zdochol harddisk, momentalne ram upgrade na 16gb, 256gb ssd disk, bateria po 660 cykloch 92% health.

    dufam, ze mi vydrzi raz tolko, vykonovo a kapacitou baterie absolutne postacuje na vsetko. Najviac ma pri novych modeloch odradza absencia superdrive a tu mam aj infra senzor pre dialkovy ovladac.

    #403942
    iTuxx
    Moderátor

    tie starsie macbooky boli predsa len vychytanejsie. Senzor na ovladac, diodka pre spanie, diodka signalizacie baterky naboku, vymenitelne komponenty, svietiace logo na veku od ktoreho uz pomaly zacinaju upustat. Skoda ze to ide takto dole vodou.

    #403944
    JFK.
    Účastník (Participant)

    ***diodka na spanie, ktorej frekvenciu navrhol S.Jobs aby svietila synchronizovane s dýchaním človeka v pokoji
    <3

    #403948
    dfx
    Účastník (Participant)

    presne, ta diodka na spanie je dokonala. zvazujem, ze svoj mbp radsej nepredam, kedze tie nove ju uz nemaju :-(

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 72 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.