Zistenie prezretých stránok

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Zistenie prezretých stránok

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83287
    Mito
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    potrebujem vedieť,že či keď si vo firme pozerám stránky na svojom Macu a som pripojený na WIFI sieť firmy,dá sa zistiť kto,čo,kedy a aké stránky pozeral na akom počítači? Sieť je blokovaná heslom,ale heslo mám.

    #297928
    danocoys
    Účastník (Participant)

    no podla mna na osobnom pocitaci to nebudu vediet.. resp budu viediet, ze dany pocitac si “pozeral tamtie stranky” ale pokial nebudu vediet, ze to patri tebe tak to nemaju ako zistit. Teda pokial heslo nie je napisane “na teba”. Na druhu stranu si myslim ze to nemusis riesit. ja pracujem vo firme, kde sa na siet nenapojis aj ked vies heslo kedze kazdy pristup k sieti je autorizovany pre certifikovane pocitace. U teba je to podstatne benevolentnejsie.

    #297938
    Mito
    Účastník (Participant)

    Heslo je pre všetkých také isté,resp. nie je rozdelené medzi počítače. Takže je stále šanca,že vedia čo aké stránky si prezerám a kedy si ich prezerám? Poprípade v Safari “Private Browsing” to asi nevyrieši,že?

    #297939
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Neviem, som sa o to pokúšal niekedy na domácej sieti :D …prišlo mi to nejak hrozne komplikované a nijako som nato neprišiel..

    #297957
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Mito: to, aby nikto nevedel co pozeras poriesi jedine sifrovane presmerovavanie poziadaviek cez SSH alebo vlastna VPN siet niekde domov, alebo proxy server. Ale potrebujes na to proste dalsi pocitac niekde mimo, na ktory sa budu posielat poziadavky kryptovane a spat obdrzis tiez kryptovany vysledok.

    Akonahle data tecu cez nejaky sietovy prvok, staci sledovat logy (zaznamy) alebo prevadzku na sieti. Zvladne to hocikto s trochou znalosti a par prostriedkami (napr. wireshark)

    #297972
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Jozef : vies ten wireshark obsluhovat?
    Mne to vazne neide do hlavy…a nepride mi to take lahke ako opisujes.

    #298006
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Viem (teda, tych moznosti Wireshark ma furu, ten subset tykajuci sa problematiky zvladam).

    Terminal to je moje :)

    Netvrdim, ze to je lahke. Tvrdim len, ze nie je problem odchytavat to, co sa prave na sieti deje – vratane chatu a mailov, ak nejdu cez sifrovany kanal.

    Navstivene stranky, na to fakt netreba byt genius – staci sledovat logy na routri (manazovatelnom Ethernet, alebo na Wifi este lahsie). Vidite IPcku uzivatela, cas, navstivene adresy. To zvladne hocikto, kto pozna administracne rozhranie daneho WiFi routra (vzasade webove, lahko ovladatelne) a ma nan admin pristup.

    #298089
    Mito
    Účastník (Participant)

    Takže nie je žiadna šanca aby som to vedel obísť okrem toho komplikovaného riešenia cez ďalší PC/Mac?

    #298090
    raul
    Moderátor

    nie

    #298093
    radovan192
    Účastník (Participant)

    a co tak surfovat anonymne cez nejaky server, uz je ich plno, admin zisti iba ze si navstivil tento server, alebo sa mylim?

    nasiel som napr. toto https://www.torproject.org/ ale nemam odskusane

    u nas vo firme sa to tiez sleduje :-( ale zatial nikto nic nehovori, ale akonahle bude zdvihnuty prst budem musiet tiez nieco poriesit, kazdy ma pevnu IP adresu

    #298098
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Mito/radovan: ako som napisal, anonymne proxy je riesenim. Najst ale skutocne dobry, spolahlivy server ZDARMA je problem.

    Ale nastavit si proxy v systeme (System Preferences > Network > Pripojenie > Proxy) uz problem nie je, len to chce najst nejaky.

    SKuste:
    http://www.google.sk/search?client=safari&rls=en&q=anonymous+proxy+server+list&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=bEoPT6QFzs_hBOuu0OMD

    #298106
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Niekedy som používal http://vtunnel.com/ na anonymné proxy, vyzerá fajn.

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.