Zasekaný iOS7 na iPhone4S 64GB

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Zasekaný iOS7 na iPhone4S 64GB

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #98386
    lolo
    Účastník (Participant)

    Pred niekoľkými mesiacmi som upgradoval z iOS6 na iOS7. Už som potreboval nejakú grafickú zmenu. Netušil som však, že tým utrpí funkčnosť, resp. môj user experience až natoľko, že som začal uvažovať, že môj ďalší phone nebude iPhone…

    Prosím napíšte mi ostatní, či niečo podobné s iOS7 zažívate i vy na vašom iPhone4S alebo sa to deje len mne (napr. kvôli tomu, že mi telefón cez leto dosť navlhol a potreboval výmenu displeja a teraz sa nejaké obvody z toho dôvodu nechcú kamarátiť s iOS7 a robia všemonžne napriek…).

    Ale k veci. Telefón prestáva byť pohodlný na používanie:

    1. odozva klávesnice, keď niečo píšem, je veľmi pomalá.. niekedy stihnem vyťukať i niekoľko písmen bez toho, aby sa to objavilo na obrazovke… a potom sa to zrazu objaví, ale ďalšie zadávanie má tiež “prodlevu”.. Pripadám si ako na nejakom starom počítači z 80. rokov… počkať, veď i vtedy to bolo rýchlejšie! Inokedy je zase odozva v pohode, ale podotýkam, že na iOS6 som si nikdy nič také nevšimol.

    2. Multitasking. Ani by som neveril, ako náročné je preniesť nejakú informáciu z jednej aplikácie do druhej. S iOS6 v pohode, ale na iOS7 hotové utrpenie. Otvorím nejakú aplikáciu, preklikám sa niekam, kam chcem zadať text do dvoch polí… Ten mám ale v inej aplikácii, takže pustím tú, dám copy, prepnem sa do pôvodnej aplikácie… ALE chyba lávky! Ta prvá aplikácia sa spustila akoby od začiatku, takže sa ňou musím znova preklikať… dávam paste do prvého poľa. Prepínam sa do druhej aplikácie aby som skopíroval i druhý text… dávam copy, prepínam sa do prvej aplikácie.. tá sa znova spúšťa od začiatku (!!!), čakám, preklikávam sa… a? Text zadaný do prvého poľa chýba… takže dávam paste do druhého poľa a idem znova okopírovať text z druhej aplikácie, aby som ho znova zadal do prvého poľa… no hádajte čo? Táto úloha sa ukázala ako nemožná, pretože prvá aplikácia je zase prázdna, takže by som pokračoval do aleluje.
    Podotýkam, že sa to netýka len týchto dvoch konkrétnych aplikácií, ale mám proste pocit, akoby iOS7 neudržal v pamäti viac než pár aplikácií, a tie, čo neudrží, proste spúšťa akoby znova… no super! Prepínam sa napríklad medzi facebookom a facebook messengrom.. a furt čakám, čakám, lebo appky sa spúšťajú akoby na novo. Po reštarte telefónu je to lepšie, ale po nejakom čase sa to stáva zase…

    3. Prehrávam hudbu. Počúvam. Potom telefón zobudím, urobím slide… a muzika sa vráti o pár sekúnd naspäť.. akoby znovu zahrá pôvodne načítaný buffer alebo čo. Po reštarte telefónu to už nerobí.. ale možno zase začne.
    Ďalšia zaujímavá fičura – ked pri počúvaní hudby niekto zavolá, hudba sa stíši, telefonujem, a keď to položím, hudba sa znova nezapne. Musím manuálne.. ale čo to? Ten apple prehrávač si ani nepamätal, kedy bola pieseň prerušená, takže ju púšťam od začiatku… myslím, že to má tiež čo dočinenia s multitaskingom. A opäť to deje nepravidelne…

    #375783
    christopher
    Účastník (Participant)

    Sprav restore bez obnovenia zo zalohy, pouzivam ten ksty telefon ako ty a ziadne problemy nemam.

    #375787
    lolo
    Účastník (Participant)

    co konkretne znamena restore bez obnovenia zo zalohy a ako to spravim? a co moje data?

    #375788
    PET
    Účastník (Participant)

    Mam 2 iP 4S 32 a 64 a no problemo…

    #375789
    DoubleJ
    Účastník (Participant)

    Zazival som nieco podobne, 4S-ko ma po upgrade na iOS7 zacalo pravidelne vytacat lagovanim, mrznutim, padmi aplikacii, dlhym nacitavam kadecoho, tragicky multitasking atd, skusal som aj restore, nepomohlo, skusal som aj preriedit pocet aplikacii a vseobecne dat v telefone, stale tie iste problemy, proste user experience ako keby mam v rukach Android. Vyriesil som to tym, ze som sa par dni dozadu nastval, nabehol do najblizsej predajne kde mali aspon 32ku 5S a vsetky problemy razom zmizli a zase raz som s iPhonom plne spokojny. Zena ma taktiez 4S, tiez si stazuje, davam tomu par dni a vymeni ho za 5S aj ona kedze sama vidi, ze ten system sa sprava na aktualnom HW uplne niekde inde ako ked bojuje sam so sebou. HW 4S uz akoby proste nestihal a uplne mi to pripominalo situaciu, ked som prechadzal z 3GS na 4S, pretoze u 3GS som mal problem napisat aj adresu webu v prehliadaci, pretoze este aj vtedy klavesnica pravidelne lagovala.

    #375790
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Robil si OTA update na iOS7?

    #375791
    Cibike
    Účastník (Participant)

    no ja osobne som ani s 5S nebol 100% spokojny.. nic z vyssie uvedenych problemov, ale aj po restoroch z DFU sa telefon spraval trochu pomalo, appky ako keby po spusteni este 2 sekundy nic nerobily, spotlight search ked som potiahol prst krasne lagovalo, touch id niekedy nebolo schopne rozoznat odtlacok prsta, LTE od telekomu statocne padalo kazde rano tak, ze som nemal ziadne mobilne data pomohlo len 2x zapnut a vypnut flight mod, alebo restartovat telefon… o padani appiek ani nehovorim, proste milion takychto malych nefunkcnosti, alebo “laggy experience” raz sa mi dokonca stiahli 3 appky len tak, vecer tam neboli, rano som ich uz mal nainstalovane (mal som ich sice kupene, no neinstaloval so ich a restore robim vzdy bez obnovy zo zalohy), dva krat mi zblbla cels appka itunes (screen shot som posielal aj kamosovI, ci neni nejaky vypadok itunes, ten sa len zasmial, ze nema problem a poslal mi spät jeho screen shoot) ..tak som nadaval, ze to je user experience ako na androide prisam veru, tak ze reku skusim android, aj tak ma ten iphone serie a cuduj sa svete, ziadny problem, ani jedna appka nepadla, vsetko ide svizne a celkovo k iphonu sa uz tak skoro nevratim a to hovorim po 5tich rokoch s iphonmi

    #375794
    lolo
    Účastník (Participant)

    Co je OTA update? Prosim nehovorte na mna takym jazykom…

    #375796
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    OTA(over the air), ciste priamo v iPhone si stiahlo aktualizaciu cez wifi a nainstalovalo alebo cez iTunes co je druha moznost.

    #375803
    e-comm
    Účastník (Participant)

    Myslim si, ze apple je, bol a bude #1 tech znacka ..
    Raz to tu niekdo uz pisal, ze sa velmi zameriavame na ,,chybovost,, iphonov , ale je pravda ze to nepororvnavame a nesledujeme ,, chybovost ,, inych znaciek..
    Som presvedceny ze apple ako taky je na tom stale najlepsie…Pre tyzdnom som tu cital v prispevku o tom ako sa niektory stazuju na ,, hrkanie,, power buttonu . Ano, je to premiovy produkt a podobne male nedostatky najdete aj na bugatti veyron, ide vsak o to, preco si kupujem iphone a preco si kupujem bugatti..? Pretoze chcem nieco vynimocne. A takym iphone rovnako ako bugatti je.. Verim, ze podobny servis ako ma apple ku svojim zakaznikom v technologickom svete nema obdobu.
    To, ze vam servisi na slovensku nie vzdy vyhoveju , je problem podla mna servisov a tych blbov ktory v nich pracuju..
    Otazka znie, do akej miery ti blbovia posluchaju prikazy sefov a zamietaju reklamacie, pretoze im to tak ekonomicky vyhovuje. Vyhoda apple storov je prave ,, spickovy servis,, ktory tam je poskytnuty zakaznikom .poculi ste niekedy o tom, ze niejaky zakaznik nepochodil z regulernou reklamaciou v apple store ? Ja nie.

    Som fanusikom apple, pre ich styl, pre ich pribeh , preto ze nastavuju trendy a je radost pouzivat akekolvek apple zariadenie. Preto som nikdy neuvazoval pre prestup k inej znacke, prislo by mi to ako vysmech. ( @cibike nic osobne ;) )

    Podla mna reci o tom, ktore su sucastou mnohych neg prispevkov ,, steve by sa v hrobe obracal,, su zbytocne. Apple nepojde sam proti sebe a nezhovadi tak popularnu a legendarnu znacku tym, ze bude vyrabat smejdy. To ze je v obehu par nestastnych kusov, je pri kazdej znacke standard. Otazka znie, ako sa k tymto kusom postavia ine znacky a ako apple?
    Apple nezavaha ani sekundu a okamzite uraduje premiovy servis ;)
    Teste sa z toho, ze ste sucastou tejto unikatnej znacky. Niekto o nej len sniva .. Vsetkym pekny vikend

    #375806
    iTuxx
    Moderátor

    Porovnavat iPhone a bugatti je hovadina, lebo iPhonov z liniek vypadavaju tony kdezto Bugatti sa vyrabaju par kusov poctivo, snad este aj rucne. Ja som este nepocul ze by sa na Bugatti nekrutil volant alebo by sa nedali otvorit dvere. Zato iPhonov z ktorych len tak nejde telefonovat (No Service, Call failed,…) je na kazdom kroku kopec. A este k tomu su aj tuctove, tak co je na tom premiove?? Prejdi sa po meste, kazdy druhy ma iPhone, tak tuctovy telefon bola snad len nokia 3310. A pri takomto mnozstve a popularite si apple uvedomuje ako sa da na tom zarobit, tak kvalita ustupuje kvantite. Kde su tie casy ked sa prve iPody 500x vracali vyvojarom na prerobenie, lebo Jobs nebol spokojny. Teraz sa to urcite takto nerobi, lebo keby sa to robilo, tak by sa s tymi telefonmi dalo aspon bezchybne a 100% telefonovat. Nepamatam ze by sa na 3310 niekedy niekomu nedalo volat aj napriek tomu ze mal signal a niekto mu odporucal “reset”. Alebo aj hocijaka lumia, ci samsung. Za neviem kolko rokov som sa s touto chybou stretol len u iPhonu. A nie jedneho.
    Treba si zlozit klapky z oci, iPhone davno nie je premiovy.

    #375808
    e-comm
    Účastník (Participant)

    @iTuxx

    …porovnaval som vynimocnost a nie dielenske spracovanie..
    Kludne presedlaj na Samsung, LG, HTC, NOKIA..tam ti nebude nic vzgat, praskat, call bude 100%, signal najlepsi na svete a najuzasnejsi OS Android pouzivany asi aj na vedlajsej galaxii ti nebude vykazovat ziadne buggy..
    Takze zrejme telefon ako telefon..mam doma pekny cerveny tlacitkovy so snurou (legendarna znacka Tesla), vo vybornom stave.. Stym sa podla mna dovolas na prvy krat, signal bude tiez vynikajuci , konstrukcne spracovanie bez defektov a vydrzi ti mozno aj 150 rokov..

    #375811
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Apple uz par rokov nie je premiova znacka, stale tazi z byvaleho vplyvu S. Jobsa ale ani to nepotrva vecne a jedneho dna sa zaradi medzi “bezne” technologicke firmy pokial sa nenajde niekto s Jobsovym zmyslanim.
    Nie je dobre robit si z firmy ktora je primarne zamerana na zisk modlu, ospevovat jej produkty a zakryvat oci pred jej preslapmi a vieme ze ich teda bolo…
    Uz len taky Home Button je asi pre taku obrovsku firmu nezvladnutelnym krokom

    #375812
    raul
    Moderátor

    V tom bode 2, multitasking, moze byt na vine aj konkretna aplikacia. O co sa jedna?

    Odporucal by som ti urobit si zalohu do itunes, spravit restore a potom obnovit zo zalohy, vsetko cez mac/pc a itunes…

    #375813
    e-comm
    Účastník (Participant)

    @eraserv6

    ktora tech znacka ti poskytne taky servis ako apple? myslim servis poskytovany cez apple store.

    #375814
    e-comm
    Účastník (Participant)

    Myslite si, ze na inych premiovych znackach sa ako nic nekazi?? dak si potom dajte klapky z oci dole aj vy, pretoze to tak nie je.
    BMW nikdy nestahovalo modely na vymenu urciteho nepodareneho dielu?? Toyota a range rover rovnako..o co su tieto znacky horsie ako apple..ze su to moto znacky??
    nie som fanatik applu a neospevujem ho bez rozumu, len mi pride trochu scestne neustale tu poukazovat na apple v zlom svetle..alebo nema nic svetove? unikatne , co ho stavia na spic????
    Ved predsa cim prepracovanejsi system, tym vacsia sanca na chybovost, ale to je predsa absolutne prirodzene…
    Skoda 120, (inak vyborny Cesko-slovensky produkt) sa takisto velmi nekazila. Range rover je v oprave podsatne castejsie.. a je to podla vas tym, ze je to horsie auto??
    Raketa Discovery, Apollo 8 ( misia rovnako z chybami modulu) a podobne tech spicky sa akoze nekazili??? a teraz budem rozpravat, ze je to shit??

    Slovo,, premiovy,, neznamena nekazitelny, ale ze Vam poskytnu pri takomto produkte specialny servis!!

    #375816
    e-comm
    Účastník (Participant)

    ospravedlnujem sa za moje prispevky v tejto ,,uplne inej teme,, ale nedalo mi..

    #375821
    lolo
    Účastník (Participant)

    @e-comm
    prosim uz v tom nepokracuj, zaloz si vlastne vlakno, ked chces, lebo ja porovnavam iOS6 a iOS7 na tom istom hardware, takze s tvojim prispevkom si totalne mimo a uz vobec si mi nepomohol…


    @eraserv6

    v tom pripade som robil OTA


    @raul

    uz si nepamatam, ktore aplikacie to boli, tusim iBitcoin vs Evernote. Ale bod 3 s tym ma hodne spolocne a jednalo sa o ine aplikacie (Telefon vs Hudba). Cize akoby iPhone nemal dost RAM a kazda aplikacia sa nanovo laduje.

    Inak skusil som povypinat vsetky blbosti typu paralax efekt a osviezovanie aplikacii na pozadi ci ako sa to nazyva a zatial to vyzera, ze to pomohlo.

    Ako konkretne by mal pomoct restore? Hlavne ak tam potom dam rovnake data zo zalohy?

    Dakujem.

    #375822
    raul
    Moderátor

    Pri restore a obnove dat sa systemove veci neobnovuju, iba data… takze moze to pomoct vo viacerych pripadoch.

    Napriklad uz len tym, ze si robil OTA, sa mohli inektore veci skomplikovat a restorom a naslednym obnovenim ich das do poriadku. Priprav sa na to, ze po obnoveni si ios nepamata hesla do uctov mailov atd..

    #375829
    samob
    Účastník (Participant)

    rozhodne sprav ako chalani píšu restore na najnovšiu verziu iOS cez itunes. kľudne daj potom stiahnuť nastavenia a dáta z icloudu. Osobne som citil viditeľný rozdiel pri takto spravenej aktualizácií na iP 4.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.