Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: hardware › Zablokovaný Macbook Pro 15″
- Toto téma obsahuje 36 odpovedí, 13 hlasov, a bola naposledny upravená pred 12 years, 10 months od
cengi.
-
AutorPríspevky
-
19. septembra 2012 o 14:32 #326096
cengi
Účastník (Participant)Daxisko- rozhodne ho chcem vrátiť no počítam s tým, že to nebude tak jednoduché, chcem sa vyhnúť zbytočným sporom no je mi jasné, že predajca bude namietať. Vedeli by ste mi aj nejako poradiť ako mám postupovať? nechcem fakt zbytoné problemy
Veľká vďaka19. septembra 2012 o 14:52 #326099Daxisko
Účastník (Participant)Treba ho kontaktovať s tým, že počítač nefuguje ako má, a je velmi pravdepodobné že je kradnutý. Ďalej treba spomenúť že ste sa na takomto produkte nedohodli a buď ti vráti peniaze alebo pôjdeš aj s notebookom na políciu kde dáš kontakt na neho prípadne nejaké sms alebo maily ako dokaz ze ti predal on ten notebook. Potom uz je len na nom ako sa dohodnete…. vacsinou vráti peniaze a potom ho skúsi predať niekomu inému no sám si buduje problémy
19. septembra 2012 o 15:13 #326102iTuxx
ModerátorDaxisko: relativne jednoducho sa ti riesil tvoj problem, pretoze predajcu si volal rovno na policiu. Je to ine ako ked on bude predajcu kontaktovat sam. Na policii je to predsalen iny pocit a tie peniaze tiez lahsie predajca vrati.
Mne sa zatial podarilo, v pripade nejakeho podvodu, peniaze dostat spat iba 1x, aj to som musel mat pripravene velmi presvedcive “divadlo“ za spoluprace znamych – pravnikov, ktori mi hladali nejake zachytne body v zakonoch. Cele som to dal do jedneho celku, prezentoval a do tyzdna som mal peniaze naspat. Vyuzil som proste strach toho chalana.
co sa tyka toho pocitaca, cisto teoreticky by sa dala vymenit pamat s efi, pripadne preflashovat. Neviem ci sa to da aj u macbookov, ale v beznych notebookoch sa da bios flashnut alebo vymenit samotny chip.
19. septembra 2012 o 15:54 #326107cengi
Účastník (Participant)iTuxx- a mal si takmer zaručené, že si kúpil ukradnutú vec?
19. septembra 2012 o 16:13 #326108Daxisko
Účastník (Participant)iTuxx: Jednoduché som to nemal :) toho chalana som nevedel vystopovat pol roka (v úvodnom príspevku som tento príbeh skrátil)- mal sim kartu písanú na nikoho a moja jediná stopa bola IP adresa pocitaca z ktoreho pridal ten inzerat na net. Takze zasa si nemysli ze len tak prisiel a bolo to hned :) Dalsia vec – on ma moznost tak isto ho zavolat na policiu- aspon vie ake ma cislo. Rada do buducna: Ked kupujete hocico na inzerat tak si normalne slusne vypytajte od tej osoby aj jeho OP s tým, že si chcete zapísať jeho meno, priezvysko a adresu – jedine tak sa vyvarujete problémom a ak vám ten OP dá, máte zaručené že to nieje podvodník. Ak nie – good bye
19. septembra 2012 o 16:59 #326124max7323
Účastník (Participant)je mozne , ze povodny majitel macbooka ( ak je z nemecka tak urcite netrpi nudzu, aby uz davno nemal novsi macbook ako 2009, ale to musis vediet Ty , ci si ho nekupil velmo vyhodne ….povedzme za 200 evri ) ho predal tvojmu predajcovi , co si ho od neho kupil a proste si ho v iclode zabudol vymazat. Ja som tam tiez mal jeden iphone starsi , co som predal dost dlho az potom mi trklo , ze to nie je divne GPS , ale ozaj je v Povazskej Bystrici.
19. septembra 2012 o 17:11 #326130iTuxx
Moderátorcengi: v mojom pripade sa nejednalo o kradnutu vec, ale o podvod. Proste mi nezaplatil.
Daxisko: no ale v kazdom pripade bolo pre teba lahsie si ho uz potom zavolat na policiu a vymoct peniaze, urcite mu to nebolo jedno, ked mu doslo predvolanie. Ja napr. by som nemal sancu s tou IP alebo SIMkou. Proste kolegovia ti pomozu pri patrani. Keby som ja nahlasil taketo nieco, tak by sa na mna policajti vy….. Taketo “malickosti“ by neriesili.
19. septembra 2012 o 17:12 #326131cengi
Účastník (Participant)No mysím, že najlepšie urobím ak mu ho vrátim, mám na dotyčného adresu aj doklad od kuriera o kúpe s jeho udajmi, dokonca som bol s nim v telefonickom kontakte a snažil sa so mnou vyriešil moj problém čiže posobil seriozne, ale ak je kradnutý tak nieje o čom
19. septembra 2012 o 17:51 #326137Daxisko
Účastník (Participant)iTuxx – nehovor že by sa na teba vyjebali, keď si to neskúsil. Ja nie som z tých čo robia PZ hanbu a určite nie som sám. Je veľa dobrých a poctivých policajtov ktorí si svoju prácu robia svedomito. Ak by si s niečim takým prišiel na OO PZ hocikde okrem dolnej marikovej, myslím si že by ťa určite nikto nevyrazil. A ešte aby som to upresnil – nešlo o žiadnu ,,kolega pomôž“ – bolo to moje podanie oznámenia ako občana, nie ako policajta a tak sa vec aj riešila.
19. septembra 2012 o 18:21 #326145iTuxx
ModerátorJa nehovorim ze si taky zrovna ty. Ja len ze by som sa na policiu urcite neobratil. Radsej by som to vyriesil po svojom.
19. septembra 2012 o 18:26 #326147cengi
Účastník (Participant)samozrejme to budem riesit najprv mimo policie ale ak bude oponovať tak asi nebudem mat inu možnost
19. septembra 2012 o 20:29 #326218cengi
Účastník (Participant)no volal som s ním pred chvíľou, pan je dosť ochotný a vraví, že určite nebol kradnutý vraj ho kupoval v nemeckom obchode a, že aj by sa mi na to rád pozrel no neviem teraz
19. septembra 2012 o 21:04 #326230iTuxx
Moderátormozno naozaj nie je kradnuty. Len bol nejakym nechcenym nahodnym sposobom cez ten iCloud zamknuty. Skus sa ho opytat ci na nom pouzival iCloud, a ak hej, resetuj heslo cez jeho ucet.
19. septembra 2012 o 21:34 #326246cengi
Účastník (Participant)praveže som sa ho pýtal a že nepoužíval iCloud
19. septembra 2012 o 21:34 #326247cengi
Účastník (Participant)asi skočím v nedeľu do i-stores tam mi možno poradia
21. septembra 2012 o 5:33 #326603mk01
Účastník (Participant)btw: mimo diskusie kradnuty / nekradnuty, nie je tajomstvom, ze ludia zabudaju odhlasovat devices zo sluzieb alebo ze iCloud s prihliadnutim na life-cycle produktu este nikto nepretestoval a ze ludia napriek odcloudovaniu zariadenia ich vidia stale medzi vlastnymi devices?
ja ked som kupoval iPhone, prisiel chalan, ze „ukazat“. ale ja som ho vykesoval a chalan ako bral svoju sim a stres a vsetko, nechal na telefone komplet pristupy.
takze ja som si postahoval celu jeho music & video library a on mi mohol zase bloknut fone. ;)
(samozrejme to o tej library je vtip)mk
21. septembra 2012 o 18:29 #326733cengi
Účastník (Participant)mám pocit, že iCloud je tak trochu nedorobený, tiež som nedávno predal dva iPody touch a doteraz mi ich tam ukazovalo a iPody sa tvária, že sú ešte stále moje, každopádne nieje to pohodlné keď si kupim apple zariadenie od ruky a pritom to má predchádzajúci majteľ stále na svojom iCloud účte.
Na iCloude píše, že to v apple vedia spraviť tak uvidím -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.