X11 a OpenOffice

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software X11 a OpenOffice

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #55047
    riso
    Účastník (Participant)

    open office mi je sympaticky som nuteny sucasne pracovat aj na PC a tam som s nim spokojny chcel by som ho aj na macu ale … docital som sa ze pre mac nieje velmi stabilny a podobne a okrem toho potrebuje nainstalovane x11 i ked je tu moznost instalacie verzie aqua ktora nepotrebuje podporu x11 a ta uz je akoze stabilna? – prosim vas ma s tym niekto skusenosti?

    x11 mi k mojmu Mac Booku nenabalili takze poriadne neviem o co presne ide teda kde to zohnat a na co to je dobre? je to shareware? a co od toho ocakavat /spomalenie chodu sroja, menej miesta na disku krajsi design a pohodlnejsie ovladanie?/ – mohol by ma prosim niekto v tom zorientovat?

    #109764
    crumar
    Účastník (Participant)

    X11 sa instaluje s prilozeneho instalacneho DVD, ktore si dostal k novemu pocitacu.
    Ak nechces pouzivat X11, skus si stiahnut NeoOffice.

    #109773
    Aleks
    Moderátor

    Z Wikipédie: X Window System je grafický zobrazovací systém pre rastrové zobrazovacie zariadenia. Je štandardnou súčasťou a protokolom na vytvorenie grafického používateľského rozhrania v Unixe, unixových operačných systémoch a OpenVMS a je k dispozícii takmer pre každý moderný operačný systém.

    OpenOffice a obdobné OpenSourcové aplikácie (GIMP, GIMPshop. InkScape) potrebujú na rozbehanie pod Macom doinštalovať X11 ktorý ako už crumar povedal nájdeš na DVD ktoré si k nemu dostal.

    Avšak oveľa lepšie riešenie je NeoOffice (http://neooffice.org) ktorý beží pod Macom natívne čiže rýchlejšie ako OpenOffice cez X11 a je myslím aj lepší na ovládanie.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.