Word 2011 neotvára uložené dokumenty

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Word 2011 neotvára uložené dokumenty

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 21 až 27 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Candy
    Účastník (Participant)

@sleepwalk3r:
    Všetko som nainštalovala, word/excel zatiaľ nezamrzol ani nespadol…
    Stále idem cez ext.HDD (aspoň si myslím, pretože som odvtedy nereštartovala mac)…
    Mám jeden konkrétny text vo worde, ktorý som poslala mailom ako príklad do microsoftu, pri ktorom vždy celý office spadol. Zatiaľ sa dal otvoriť, aj v ňom robiť zmeny, aj zavrieť a uložiť ho, a nič sa nestalo. A určite by nemal byť poškodený len ten jeden, pretože mi to robilo už so všetkými word textovými súbormi. Balík SJ doplnkov som tiež hneď stiahla a spustila a nič sa nestalo.
    Tak a teraz čo mám spraviť?
    Pretože takto som to robila aj predtým: ale nie na ext.HDD…
    A aj v novom užívateľovi som to mala rovnaké: ani 5 sekúnd word neostal otvorený a zmrzol…
    Minulý mesiac som preinštalovala Office asi 100x. Funguje, pokiaľ k nemu nepridám tie doplnky, preto som si ich už ani nakoniec nepridala a bola som bez kontroly preklepov…
    Nejaké ďalšie nápady?

P.S.: Len tak pre istotu som skúsila nainštalovať SJ doplnky znova na mac – nie na ext.HDD. Po otvorení čistej strany vo worde a stlačení: kontrola pravopisu – ihneď zamrzol… s rovnakou hláškou, ako som na začiatku ukázala v screenshotoch… nechápem, čo mu vadí… alebo mám naozaj spraviť reinštall?

picko99
    Účastník (Participant)

Candy si tu napis mi prosim ta na radeknovak999@gmail.com

Candy
    Účastník (Participant)

@picko99: napísala som ti mail…

raul
    Moderátor

candy: moze mu teda vadit nejak iny program, ktory mas na internom hdd a na externom nie, alebo nastavenia systemove, alebo v aplikaciach…. takze pravdepodobne by reinstall pomohol len vtedy, ak by s opat nieco nenainstalovala alebo neprestavila..

za pokus to ale stoji. podla mna.

Takze si musis zazalohovat vsetky veci z macu – napr na ten hdd, na ktory si tiez nainstaloval os x (to preformatuj) – teda dokumenty, fotky, hudbu atd. Aplikacie si iba zapis a tie si stiahnes nanovo. A potom spravis clean install SL – podla tohoto navodu:

Vloz inst dvd snow leoparda, klikni hore v menu na utilities disk utility, daj format hd, nainstaluj sl, a mas ako novy. ( http://snowleopardtips.net/tutorials/how-to-do-a-clean-installation-of-snow-leopard.html )

Candy
    Účastník (Participant)

@raul: díky za odpoveď: asi som to mala spraviť ešte minulý týždeň, pretože:
    -ja som si už kúpila v App Store Liona a stiahla a – samozrejme, blbá – som si nespravila zálohu…nevedela som, že sa mi to po nainštalovaní vymaže. To som si prečítala až na druhý deň v komentároch…
    Takže to asi nemôžem robiť, nie? Vymazala by som si Liona… Niekto mi odpísal, že Apple bude neskôr dávať Liona na USB kľúči, alebo si mám zohnať od niekoho zálohu, kto si ju urobil…

– druhá vec, ktorú nechápem: prečo to potom vypisuje chybu Slovak Speller (viď screenshot)? Ak mu vadí niečo iné? A neskúšala som to moc dlho cez externý HDD, možno by sa chyba prejavila po dlhšom čase aj tam… hlavne vtedy, keď pracujem na niečom dôležitom, to je jasné…

-? Aplikácie: tie sa nedajú zálohovať na externý HDD? To som netušila tiež… Mám si poznačiť, aké som si doteraz posťahovala – a tie sa dajú stiahnuť znova, aj keď som za niektoré platila? Všetky neboli zdarma.

– ale preformátovať ext.HDD by som mala zvládnuť, to som robila už dvakrát :-) a bez zádrheľov!

raul
    Moderátor

skusim doradu :)
    1, pokial viem, Apple eviduje, ze si za liona zaplatila a teda by si si ho mala vediet stiahnut znovu bez toho, aby bolo treba platit. Tak to aspon funguje s ostatnymi app na os x cez app store aj na ios.
    Ak by to vsak tak nebolo a teda by to malo stiahnut peniaze este raz, stale sa ti oplati kupit si ho este raz za tych 24€ ako kupit usb kluc s lionom. Ten bude stat priblizne az 60€.
    Zo stiahnutej instalacky liona si ty vsak vies bez problemov spravit bootovacie instal dvd alebo usb kluc – presne taky, aky bude predavat apple. Len si ho musis kupit, alebo ked mas tak ziadny problem :)

2, Tazko povedat, co mu vadi. Urcite to ma ale spolocne nieco s tymi doplnkami, to je jasne. Lenze, teraz ti to nejde, to je na figu. Potom to nepojde „iba“ mozno. To je lepsie :)

3, Daju sa zalohovat aj aplikacie – lenze mnoho aplikacii si rozne nastavenia uklada v library atd a teda zalohovat aplikacie je dost neprehladne.
    Ak mas nieco kupene cez app store, stiahnes ich znovu bez problemov, ak mas nieco kupene nejak inak, pravdepodobne mas licencny kluc, ktory do aplikacie zadas, takze tiez by nemal byt problem…

4, sikovna :)

Pokojne sa pytaj dalej, rad odpoviem, ak budem vediet… Nerad by som bol, aby si sa pri preinstalovani unahlila :) Ak mas vsak velky ext HDD, mozes si pomocou programov ako CCC ci SuperDuper urobit kompletny obraz svojho disku na tento ext HDD a potom v pripade akehokolvek problemu hoci kedy na interny disk tento obraz nahodit, alebo z neho bootovat alebo nejake veci skopirovat…

Candy
    Účastník (Participant)

raul:
    -konečne viem, ako znova stiahnuť Liona a spraviť si zálohu, dostala som fundovanú radu, ako na to
    -to spravím na externý HDD a potom zálohu všetkých súborov tiež tam
    – mám 1 partíciu nastavenú komplet pre Mac celý ext.HDD
    -nechápem ťa celkom, načo sú tie programy na spravenie obrazu disku, myslela som, že stačí TM a back up…
    aspoň vidíš, s čím sa tu ja potýkam…

Momentálne som na služobke a na cestách nemám net, musím počkať, kým sa dostanem k svojmu modemu a skúsim to… potom dám vedieť, ak ešte budem mať fungujúci mac :-)

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 21 až 27 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.