windows – wtf?

Domov Diskusné Fóra Ostatné windows – wtf?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Autor
    Príspevky
  • #76644
    pepohan
    Účastník (Participant)

    Caute ludia :D
    Vcera mi len tak napadlo, ze z coho pramení naša iNenávisť voči windowsu. Ako úprimne, ja mám compaq cq presario 60, síce je tam grafika ze má problém ťahať solitair na full detailoch ale funguje a doteraz som nemal problém že by mi zrazu nešiel, ako tu veľa iKolegov písalo. Vírusy – mám avast! a nemám s nimi problém. Počítam, že možno 20% ľudí malo naozaj takú negatívnu skúsenosť s windowsom, že si povedali nikdy viac. Ale zvyšních 80% je skupina, ktorá sa nechala davovou psichózou infikovať a tiež hlásajú aké zlé sú windowsy, a popri tom s nimi nemajú až také zlé skúsenosti.Ja neviem, MacBooky zbožnujem a je to síce pekné, ale sú naozajdrahé. Určite sem bude niekto chieť napísať, že ak na ne nemám, tak nech sem nelozím, a idem na windows blogy. No aj takýto fanatici muia byť, nie? :D
    Budem rád ak mi napíšete skutočné pocity z windowsu (ale zase nie také že celý koment je len ,,príšerné dojmy” a dosť) :D diky

    Applu ZDAR!!!

    #258654
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    nenapisem ti pocity, ale poviem ti ze mas 99% pravdu :-)

    #258655
    choroner
    Účastník (Participant)

    Windows neni zly, len problem je,ze ho mozes nahrat v podstate na hociake zelezo, kdezto Mac OS je odladeny len na apple zelezo, to si myslim dava priestor na lepsie odladenie driverov a ich kompatibilitu.
    Dalsi podstatny rozdiel je,ze ked pridem domov nechcem nic riesit zapnut comp a hrat sa, alebo len tak browsovat nie odladovat system a toto byvaval problem windowsov ( aj ked tie 7cky su uz natom lepsie,ale stale to nieje uplne ono ).
    V praci mam W7, doma XP a Snow leoparda a zo vsetkych najradsej pracujem prave na sneznom leopardovi

    #258657
    raul
    Moderátor

    pepohan: ja nenavist necitim, ale to co citim, viem z coho prameni. Kdezto, ty sa snazis dozvediet od inych ludi v tejto teme, odkial prameni TVOJA nenavist. Takze pravdepodobne si sa nechal zlakat frazami. Je dobre nad nazormi sa kriticky zamyslat a nie hladat nazory inych a prijimat ich za svoje automaticky.

    #258660
    Sagittarius
    Účastník (Participant)

    S prichodom 7 som s Windowsom naozaj po dlhej dobe skutocne spokojny.Aj ked…
    Sa mu da vytknut par veci, ktore by som si predstavoval inak.
    Hlavne zmenit suborovy system, ta fragmentacia je naozaj neprijemna…
    Zvysok su iba nejake drobnosti, ktore dokazem prehltnut :D

    #258662
    hatto
    Účastník (Participant)

    windows nie je zly, pracujem na nom v praci, este pred rokom som bezal len na wine. win 7 je naozaj podareny system, dokonca mam aj microsoft certificate pre win7. ale odkedy mam SL som spokojnejsi, je to ine, v niecom lepsie, v niecom horsie ale celkovo mi viac sedi ako win.
    a ta nenavist… to len windowsaci rypu do “eplistov” alebo naopak, ale to je v kazdej debate medzi konkurencnymi produktami, firmami ci sportovymi klubmi, nieco ako “ja pouzivam mac, mne vyhovuje najviac tak idem o tom presvedcit vsetkych, lebo je to to najlepsie pre kazdeho”… a zase my ludia sme tvrdohlavi, a len ja mam pravdu, tak darmo mi bude jozko mrkvicka vraviet 1000 argumentov ze je to super, aj ked neviem ani jeden argument preco nie, aj tak ja mam pravdu… a na tomto budu vzdy vznikat rozpory a “nenavist”.
    nech si kazdy pouziva co mu vyhovuje, a robi zavery ked vyskusa aj nieco na porovnanie:)

    a s tou cenou, suhlasim je to drahsie, ale skus si sam pre seba urobit porovnanie rovnakych zostav pc a apple ale nezabudni pocitat aj OS a softverom, lebo v apple mas plnu najvyssiu verziu OS a iLife. v pc mas vacsinou win home a nic ine. a mozno zistis ze az taky rozdiel nie je.

    #258663
    ygy
    Účastník (Participant)

    windows 7 je už pomerne dobrý systém.
    Vadí mi však užívateľské rozhranie a spôsob nastavovania systému. To keď bol nejaký problém tak som musel takmer vždy volať neajkého IT človeka nech sa mi na to príde pozrieť lebo sám som nemal šancu.
    Pridávanie nových tlačiarní periférií, menenie internetu, výrusy a s ním spojená strata dát napriek tomu že som Avast mal.
    Ešte stále mám doma sony vaio. Má asi rok a je to veľmi pekná konfigurácia ale po roku je tak spomalené oproti tomu aký bol pri kúpe že sa mi dá z toho až plakať a to tam nieje takmer nič nainštalované. Vkuse sa odpája od wifi siete . Ale keď myslím v kuse tak v kuse. Potom zase napíše že windows sa nemohol pripojiť k bezdrôtovej sieti a vela ďalšieho.

    Na macu nič podobné nikdy neriešim.

    Opakujem , windows nie sú zlé počítače ale z hladiska ako sa ja pozerám na počítače mi viac vyhovujú maci :)

    #258664
    Anonymný
    Neaktívny

    ja som dlhe roky pouzival windowsy 98 a xp. vela ludi tu pise(edit: v tomto vlakne zatial len dvaja, ale myslim celkovo na fore), ze presli na mac lebo na windowsoch museli stale neico riesit. na som na nich nikdy nic neriesil, len som zapol a robil co som potreboval. uplne tak isto ako na macu.
    keby to niekto cital co pc este nevidel, napr. daky dochodca, tak z vasich reci si pomysli, ze ti co pouzivaju windows su cisti blazni, pretoze ak chcu na pc nieco spravit musia ho kazdy den najprv 2 hodiny stelovat.

    #258672
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    ja som preskusal od Windows 3.0 cez 98, 2000/NT, XP po Vistu,to co mi najviac vadilo sa ako tak vytratilo pri xp (BSoD, padanie, mrznutie, podivuhodne error logy vsetkehodruhu) a XP SP2 bol moj oblubeny Win,´ebo ako tak sa vytratilo moje sklamanie a znechutenie z Windowsu, popri tom som skusal Fedoru Core 4, Debian, nakoniec som skoncil pri Ubuntu Feisty Fawn, ktory mal svoje chyby (nepohodlny installer, vecny problem s riesenim podpory packageov) ale pacil sa mi a vedel som si ho nakompilovat mne do spokojnosti…medzi casom som svoje XP vymenil za podla vsade pritomnej reklamy Wow! Windows Vistu.sklamanie ktore tie roky ako tak platalo XP SP2 sa znovu objavilo a este vo vacsej miere…to bola posledna kvapka.prisiel Mac do mojho zivota a poskytol mi pekny kompromis medzi mojim oblubenym Ubuntu a jeho vyzorom a XP SP2 a jeho package kompatibilitou. Spokojny (ani jeden Kernel Panic,minimum Beachballs) som na Win zanevrel,Ubuntu odsunul do zabudnutia. prisla dalsia verzia OS X a sice so strachom z rovnakeho skor downgradu ako upgradu (ako v pripade xp->vista) som predsa len upgradol a bolo to to co som chcel,rychlejsie,rovnako stabilne,u mna bol problem edine s Logic Expressom,ale ten sa dalsim updatom vyriesil. Po case som ale vyskusal aj Win 7 lebo som nan pocul chvaly a musim povedat, nevadilo by mi s nim robit, fakt dobry OS, ale pohodlnejsi ke moj Snow Leo :)

    vela ludi ale pozbam co vzivote nemuselo natvrdo resetnut win,ziju dlhe roky s kvantom virusov bez antiviru a su spokojni,no z nicoho nic im niekto podsunie nazor ze win je sracka stale pada atd,a uz kydaju…tychto ludi by som nazval Haters,nijak inak :)

    #258823
    pepohan
    Účastník (Participant)

    no raul mozno mas aj z casti pravdu zrejme naozaj len hladam pricinu mojej neustale zväcsujucej sa nechuti pracovat s windowsom. ale zase kazdy clovek sa da ovplyvnit aj ked si vela ludi povie ze mna nie. ako som pisal, windows mam, windows som vzdy mal, a windows aj este dobrych par rokov budem mat. ale nenávisť… neviem to asi príliž surové na to co cítim ja.

    #258827
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Tvoje pocity ti nikto neberie. Nechapem, preco si myslis, ze niekto nenavidi nejaky system len preto, ze mu nevyhovuje. Ja potrebujem napriklad na pocitaci robit a nie kazdu chvilu nieco konfigurovat, restartovat a opravovat, odvirovat, riesit pomaly system, zavislosti a dalsie bludy.

    #258828
    petiar
    Účastník (Participant)

    Nenávisť k Windows to je len taký folklór, žiaľbohu veľmi obľúbený medzi (najmä neskôr narodenými) jabĺčkarmi. Windows nie je o nič horší ani lepší ako Mac OS X – je len iný, všetko je len vec zvyku a osobných preferencií. Ak vám niekto povie že “Windows je shit” alebo používa dokonca také úbohé a lacné slovné “hračky” ako “Winshit” – je to hlupák, nevšímajte si ho.

    Predsa nebudem tvrdiť že kladivo je blbosť len preto že som nešikovný a buchol som si po prste. ;-)

    #258829
    kastrol
    Účastník (Participant)

    right tool for the right job.

    petiar:
    tiez sa mi vyhadzuju pupaky, ked vidim Micro$hit, alebo nieco podobne. to uz nie je o systeme. to je vada charakteru. rovnako, ako cela tato nezmyselna tema.

    #258832
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Windows explorer neodpovida a bude ukoncen…
    Xyz.dll se nenasla, aplikace bude ukoncena…
    Ovladac se spravne nenacetl nebo je poskozen…
    Aplikace odkazuje na adresu 0x00xyz proto nemuze byt spustena… a mnoho dalsich.
    Takymto failom som sa chcel vyhnut a preto teda Mac OS X. A to nehovorim ze po starte windows sa este dobre 2 minuty nedalo poriadne pracovat.

    #258835
    petiar
    Účastník (Participant)

    eraserv6: Vidíš, mne sa toto nikdy nestalo a to som mal na WinXP uptime > 200 dní. Fail bude medzi stoličkou a klávesnicou. ;-) V Mac OS X sa zase každý problém rieši opravou práv, potom vytvorením nového užívateľa, reset PRAM, resp. preinštalovaním systému… Prašť jak uhoď. ;-)

    #258839
    raul
    Moderátor

    petiar: ak budes 200 dni na win vykonavat to iste, co ja vykonavam 200 dni na macu, dostanes nobelkovku – lebo win to nezvladne. A to bude stacit aj browsovanie cez IE :)

    #258841
    Bugaboo
    Účastník (Participant)

    Veľa užívateľov tvrdí, že Macy sú drahšie. Istotne ma teraz niektorí z vás pochopia čo napíšem, najmä asi podnikatelia.

    Počítače od Apple sú lacnejšie !

    Píšem z vlastných skúseností. Nechce sa mi rozpisovať prečo a čo všetko spadá do ceny takého počítača, lebo už to tu bolo rozoberané.

    #258842
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    petiar : Co tym chces povedat ze som si umyselne mazal systemove subory? :-)))).
    Nezabudaj ze zelezo nie je zelezo a chybne ovladace mozu produkovat aj spolocnosti tretich stran za ktore Microsoft nemoze to sa musi priznat. Dodnes si pamatam ako som laboroval s viacerymi verziami ovladacov ku chipsetu aby win bezal tak ako ma. Tazke nie vzdy treba hladat vinu medzi stolickou a klavesnicou :-)))

    #258845
    petiar
    Účastník (Participant)

    raul: Neviem presne čo vykonávaš na Mac-u 200 dní, ale Nobelovku si zaslúžim už len keď ti prezradím že medzi aplikáciami bol aj Lotus Notes. :-) Ale bola tam jedna fakt veľká a žravá, veľmi špecifická aplikácia pre Document Composition/Transaction Mail a tie XPéčka to dali. A dali by aj dlhšie, ale inštaloval som novú verziu čohosi a musel som reštartovať. Škoda, mohol to byť rok. :-) Ako browser som vtedy, myslím, používal Maxthon – IE ešte nemal taby a potreboval som niečo s IE jadrom kvôli firemným web aplikáciám.

    Teraz mám na Macu v docku modré svetielko 16x – až na iTunes sú to všetko aplikácie, ktoré potrebujem k práci. Pri prepínaní tabov v Safari mi zvykne vybehnúť dúhové koliesko, pri loadovaní stránky občas tiež, a keď spustím Parallels/Win tak si môžem ísť urobiť kávu. :-) Ale dúfam, že keď zdvojnásobím RAM tak to bude v poriadku – 4GB sú pre Mac OS X očividne žalostne málo.

    #258847
    raul
    Moderátor

    petiar: lotus notes sam pouzivam, viem o com hovoris. Na druhej strane, Skus na win spustit 16 aplikacii a pracovat s nimi :) Ani win 7 ta nezachrani :)

    Odozva pri 16app je rovnaka ako pri lotuse na win… Vice-mene :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 27 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.